Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İBB ve İYİ Parti’den sonra vatandaşın davası da kamu lehine sonuçlandı..

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi Fiba Life Sitesi önünde 3.580 ve 3.581 parseller üzerinde yer alan çocuk parkının bir kısmının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesine karşılık hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de İYİ Parti İlçe Başkanlığı tarafından Meclis Üyesi Bora Kılıç adına açılan davalarda ‘iptal’ kararları verilmesinin ardından site sakinlerinin açtığı davada da idare mahkemesi, yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdare Dava Dairesi’ne yapılan istinaf başvurusu da oybirliği ile ‘kesin karar’ olarak ret edilmişti.

Çekmeköy’de çocuk parkının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesine yönelik başlatılan yargı süreçleri vatandaş lehine bir bir sonuçlanmaya devam ediyor. Mimar Sinan Mahallesi Fiba Life Sitesi önünde 3.580 ve 3.581 parseller üzerinde yer alan çocuk parkının bir kısmının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesine yönelik hem İBB’nin hem de İYİ Parti İlçe Başkanlığı’nca Davacı Bora Kılıç vekili Av. Abdulvahap Deveci tarafından ilgili imar planının iptali istemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Valiliği’ne karşı açılan davalarda daha önceden ‘İptal’ kararları verilmişti. Söz konusu İYİ Parti İlçe Başkanlığı’nca Davacı Bora Kılıç vekili Av. Abdulvahap Deveci tarafından açıldıktan sonra verilen iptal kararına karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdare Dava Dairesi’ne yapılan istinaf başvurusu da oybirliği ile ‘kesin karar’ olarak ret edildi.

Tüm bu süreçler esnasında söz konusu çocuk parkının yanı başında yer alan Fiba Life sitesi sakinleri tarafından da Çekmeköy Belediye Başkanlığı aleyhine akaryakıt istasyonu kararına ilişkin 9. İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması istemiyle dava açıldı. Mahkeme devam ederken karar sahibi Çekmeköy Belediye Başkanlığı’nın savunmasına karşılık görevlendirilen bilirkişi heyeti, söz konusu yerin park olarak kullanıldığı ve yeşil alan olarak terk edildiği, bölgedeki yeşil alan dengesinin bozulacağı gibi gerekçelerle hukuka aykırılık olduğunu ifade ederek davacı lehine rapor düzenledi ve idare mahkemesi de, geçtiğimiz Şubat ayında “uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden” parka benzinlik yapılmasına yol veren planın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Reklamı Geç