Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İBB’DEN SONRA ÇEKMEKÖY MECLİSİ’NDE DE OYÇOKLUĞU İLE..

Çekmeköy’ün mahkemece ikinci kez

Çekmeköy’ün mahkemece ikinci kez iptal edilen imar planlarından büyükşehirde oyçokluğu ile geçen 1/5.000 ölçekli nazım imar planından sonra /1.000 ölçekli uygulama imar planı da CHP’nin ‘Hayır’ oylarına karşı Ak Parti, MHP ve İYİ Parti’nin ‘Evet’ oyları ile oyçokluğuyla geçti.

Çekmeköy Belediye Meclisi, yeni yılın ikinci oturumunu Meclis Birinci Başkanvekili Şenol Alan yönetiminde gerçekleştirdi. CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve ilçe yöneticileri ile İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Çelik de meclisi takip eden isimler arasındaydılar. Merkez 5 mahallenin mahkeme kararı ile ikinci kez iptal edilen imar planları büyükşehirden sonra ilçe meclisinden de oy çokluğu ile geçti. Büyükşehir meclisinde geçtiğimiz yılın Kasım ayı oturumunda oylanan 1/5.000 ölçekli nazım imar planlarından sonra 1/1.000 ölçekli uygulama imar planları da ilçe meclisinde oylandı.

Büyükşehirde gece yarısı yapılan müdahale ile rant alanları oluşturulduğu ve bazı maddeleri yargıya taşıdıkları gerekçesiyle planlara ‘hayır’ diyen CHP oylarına karşılık Ak Parti ve MHP ‘Evet, İYİ Parti de mahkemeye taşıdığı tartışmalı maddelere ‘şerh’ düşerek ‘evet’ oyu vermişti. İBB’de 1/5.000 ölçekli imar planının oyçokluğu ile geçmesinin ardından Başkan Ekrem İmamoğlu’nun da imzalamasıyla askıya çıktı ve sıra ilçe meclisinden geçecek 1/1.000’lik planın oylamasına geldi.

Çekmeköy Belediye Meclisi de Ocak ayı toplantısının ikinci oturumunu bir gün öne alarak çıkacak kararın büyükşehir meclisine yetişmesi için erken toplandı ve 13 maddeden oluşan gündemi oyladı. Can alıcı konunun 1/1.000 ölçekli uygulama planları olan meclisten bir kez da oy çokluğu çıktı. Çekmeköy’ün mahkemece ikinci kez iptal edilen imar planlarından büyükşehirde oyçokluğu ile geçen 1/5.000 ölçekli nazım imar planından sonra /1.000 ölçekli uygulama imar planı da CHP’nin ‘Hayır’ oylarına karşı Ak Parti, MHP ve İYİ Parti’nin ‘Evet’ oyları ile oyçokluğuyla geçti.

CHP ve İYİ Parti’nin ayrı hareket ettiği Millet İttifakı’nın da Cumhur İttifakı’nın da gerekçeleri büyükşehirdeki gibi aynı oldu. Hayır oyu kullanan CHP adına konuşan Grup Başkanvekili Ünal Bellek, “Büyükşehir’deki oylamada da olduğu üzere gerekçelerimiz geçerliliğini aynen koruduğu için bizim bu plana evet oyu vermemiz mümkün değil” dedi.

İYİ Parti adına konuşan Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç da, “İBB’deki oylamada da olduğu gibi bizler inşaat sektörünün önünün açılması için mahkemeye taşıdığımız maddelere şerhimizi düşerek ‘evet’ diyoruz” dedi.

Cumhur İttifakı’ndan MHP adına Meclis Üyesi Alpaslan Şahinoğlu ve Ak Parti adına Grup Başkanvekili Fatih Sırmacı söz alarak 1/5.000’lik nazım imar planları ve 1/1.000’lik uygulama imar planların Çekmeköy’e hayırlı olmasını dilediler. Ak Parti Grup Başkanvekili Sırmacı, “Planların yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da meclis sonrası bir mesaj yayınlayarak; “Çekmeköy bölgesi 5 mahallemizin İBB meclisine sunulmak üzere 1/1000’lik İmar Planları Ak Parti, MHP ve İyi Parti’nin EVET oyuna karşı CHP’nin HAYIR oyuyla ilçe meclisimizden oy çokluğuyla geçti. Karara evet diyen AK Parti, MHP ve İyi Parti’li meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Reklamı Geç