Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İBB’DEN SONRA İYİ PARTİ’NİN DAVASINDA DA KARAR DEĞİŞMEDİ..

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi Fiba Life Sitesi önünde 3.580 ve 3.581 parseller üzerinde yer alan çocuk parkının bir kısmının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesine yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan planlara karşı İBB tarafından açılan davadan ‘iptal’ kararı çıkmasının ardından, İYİ Parti Meclis Üyesi Bora Kılıç’ın açtığı davadan da iptal kararı çıktı. İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç, “Hak yerini buldu” derken Bora Kılıç da, kamu yararına olan her işin savunucusu olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda onaylanan, Çekmeköy’deki Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı’na akaryakıt istasyonu yapılmasının önünü açan imar planına karşı hem İBB hem de İYİ Parti’li Meclis Üyesi Bora Kılıç tarafından açılan davalar sonucu çifte iptal kararları çıktı. İBB’nin İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nde açtığı davada geçtiğimiz hafta iptal kararı haberi gelirken, İYİ Parti’li Bora Kılıç’ın 14. İdare Mahkemesi’nde açtığı davada da bu hafta iptal kararı haberi geldi. Bilirkişi heyetinin de daha önceden ‘Parka akaryakıt istasyonu olmaz’ şeklinde olumsuz görüş belirttiği ve siyasilerin ısrarla üzerinde durarak kamuoyu oluşturduğu davada 14. İdare Mahkemesi, “Bu haliyle dava konusu planların imar mevzuatı, şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun olmadığı sonucuna varılmıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemlerin iptaline” şeklinde karar verdi.

Tebliğinden itibaren 30 günlük sürede istinaf yolunun açık olduğu belirtilen karar sonrası İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç, “Bölge halkımızın nefes aldığı ve çocuklarımızın oyun oynadığı bir parka akaryakıt istasyonu yapılması fikrinin doğru olmadığı bir kez daha ispatlanmış oldu. Yerleşim alanı bölgesinde ve yeşil alan olan bir yerde benzin istasyonu olmayacağını başından beri anlattık lakin birileri bunu duymak, görmek, bilmek istemedi. Biz de kamu vicdanı adına yargı yoluna başvurduk ve sonunda adalet tecelli etti, hak yerini buldu” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Çekmeköy ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bora Kılıç da yaptığı değerlendirmede, kamu yararına olan her işin savunucusu olmaya devam edeceklerini kaydetti. Kılıç, “Bizim için aslolan halkımızın çıkarı ve toplum yararıdır. Çocuk parkına benzin istasyonu mu olur. Hem de yerleşim bölgelerinin tam merkezinde. Buralarda oturan ailelerin çocukları en yakın 2.19 kilometre kuş uçuşu mesafedeki parka nasıl gidecekler? Kaldı ki akaryakıt istasyonu bu bölgede ikamet eden vatandaşların sağlığı ve havası için güvenlik tehditi oluşturmayacak mı?” dedi.

Reklamı Geç