Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İHALE İPTAL EDİLDİ AMA MUHALEFET TEMKİNLİ VE TEPKİLİ…

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi Fiba Life Sitesi önünde bulunan deprem toplanma bölgesi, çocuk parkı ve yeşil alan Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı’na akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesine karşı tepkiler devam ediyor. Açılan davalar sonucu mahkemeden iki kez üst üste ‘olmaz’ kararı verilmesine rağmen bu kez de satış yerine 25 yıllığına kiraya verme yöntemini seçen belediye, bu iş için düzenlemeyi duyurduğu ihaleyi iptal etse de muhalefet partisi CHP tepkisinden geri adım atmadı ve yaptığı basın açıklamasıyla ‘satış kararı ve özel imar planı da iptal edilmeli’ çağrısında bulundu.

Hafta sonu partililerin yoğun katılımı ile parkta basın açıklaması yapan CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan, süreci anlattı ve gelinen noktada ihalenin iptal edilmesinin seçim öncesi fırsat değerlendirmesi olduğunu kaydetti. CHP İstanbul İl Başkan Adayları Canup Ulaş Ulutaş ve Selçuk Sarıyar’ın da katılımları ile destek verdiği açıklamada çocuklar ön safta yer alarak ‘parkımıza dokunmayın’ mesajları verdiler.

“Bugün burada bir yanlışa karşı çıkmak için bir araya gelmiştik. Fakat görüyoruz ki Çekmeköy Belediyesi hafta sonu da olsa bir an önce açıklama yaparak seçim öncesi bir yanlıştan dönme fırsatını kaçırmak istememiştir” diyen Başkan Tutan, şunları kaydetti: “Kıymetli dostlar bizler biliyoruz ki bugüne kadar Çekmeköy’de bir çok yeşil alanı birilerine peşkeş çekmek için ellerinden geleni yaptılar her defasında Cumhuriyet Halk Partisi olarak karşılarında olduk doğruyu göstermek için çabaladık. Kimisinde başarılı olduk kimisin de başarısız ama hiçbir zaman tavrımız değişmedi. Bugün de diyoruz yeşil alanlar Çekmeköy halkınındır yarında söyleyeceğiz yeşil alanlar Çekmeköy halkınındır diye, bu anlayışı biliyoruz dostlar, ihalenin iptali çok bir şey ifade etmiyor.

İleride koşullar oluşur tekrar ihale açabilirler, bu keyfiliğin önüne geçebilmek adına ihaleye dair satış kararının iptal edilmesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nca yapılan özel imar planının iptal edilmesi. Halen iki mahkemede dört dava devam ediyor, kısa zamanda bilir kişi heyeti gelip bu parkta keşif yapacak, keşif günüde parkta gereken mücadelemizi vereceğiz. Halkın kararlı tutumu, örgütümüzün direnci bu parkın ranta kurban edilmesine müsaade etmeyecektir. Mahkeme süreçlerini adım adım takip edeceğiz. Son olarak bu karar seçimden sonra değiştirirler diye tedirgin olmayın sevgili vatandaşlar, yerel seçimden sonra CHP iktidarındaki Çekmeköy Belediyesi’nde yeşil alanlar yeşil olarak kalmaya devam edecektir.”

CHP İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan’ın ardından konunun takipçisi olan ve açılan davaların avukatlığını yapan Av. Abdulvahap Deveci, süreci anlattı.

Reklamı Geç