Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘İHANET VE DİRENİŞ’İ EN İYİ ANLATAN FİLMLER SEÇİLDİ..

Çekmeköy Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde

Çekmeköy Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği, 15 Temmuz İhanet ve Direniş temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filmler açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen Çekmeköy Belediyesi İhanet ve Direniş-15 Temmuz temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda sona gelindi. Başvuru yapan 96 film arasından seçilen 10 film, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen gecede açıklandı. Törene AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Milletvekili Hasan Turan, Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Garnizon Komutanı Yusuf Diker, İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci,  jüri üyeleri;  Mesut Uçakan, Sosyolog Erol Erdoğan, Meryem İlayda Atlas, oyuncu Turgay Tanülkü, filmleri ile yarışmaya katılanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz İhanet ve Direniş temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın proje koordinatörü Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel’in açılış konuşması ile başlayan törende, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve jüri üyesi Hakan Boyav gönderdiği video ile katılımcıları selamladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükler Günü Şehit ve Gazileri anma programları kapsamında düzenlenen gecede; Caner Menemencioğlu’nun yazıp yönettiği Hüma birinci, Ahmet Sami Kuriş’in yazıp yönettiği Bir İhanet Bin Diriliş ikinci, Serdar Koçak’ın hazırladığı animasyon Ellili Kukla üçüncü oldu.   İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı 15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai, Benim Babam, Korkuya Gitmek, Masal Bitti ve Asım’ın Nesli filmlerine mansiyon ödülleri verildi. Yarışmada ayrıca, Otuz Kuş filmine Ömer Halisdemir Özel Ödülü; Şafak Sancısı, filmine de Jüri Özel Ödülü verildi. 15 Temmuz gecesinin dehşetine yakından şahit olan iki kurum olan Altunizade Academic Hospital’ın hazırladığı 15 Temmuz’un Gizli Kahramanları ve İstanbul İtfaiyesi’nin hazırladığı Vefa filmlerine de Jüri Özel Ödülü verildi.

Birinci seçilen filme 30 Bin TL, ikinciye 20 Bin TL, üçüncüye 15 Bin TL verildi.  Şehit Ömer Halisdemir Özel Ödülü’ne 12 bin TL, jüri özel ödülüne 10 bin TL ve 5 film için 5’er bin TL mansiyon ödüllerinin de verildiği yarışmada toplamda 112 bin TL ödül sahiplerini buldu.

7 ay süren yarışma sürecini değerlendiren Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Acılarımız çok tazeyken, izlediğimiz her filmde o geceyi tekrar yaşadık. Zaten tüm filmler duygusal olarak çok etkileyiciydi bu nedenle seçim yaparken jürimiz de zorlandı. Tüm katılımcılara verdikleri emekler ve bize hissettirdikleri için tekrar teşekkür ediyorum. O gece sokağa çıkanlar bu coğrafyanın kaderini değiştirdiler. Çanakkale ruhu ile bu toprakların geçilmeyeceğini dosta düşmana tekrar gösteren şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci; “Her birimizin hayatında derin izler bırakan bir gün 15 Temmuz; onun için her birimizin o geceye dair anlatacak çok yaşanmışlıkları var. O gece telefonlarına bile bakma cesareti gösteremeyen adamlar aklıma geldiğinde,  15 Temmuz bizim gibi makam işgal edenlerin değil, davası olanların zaferidir. O gece kendi ailesini arayamayan bir il başkanıyken evimizin önü tarandı; Çekmeköylü kardeşlerim ailemi başka bir yere götürdüler. Bir Çekmeköylü olarak böyle bir programda bulunmaktan onur duyuyorum” dedi. Temurci konuşmasının sonunda 15 Temmuz şehitleri ve gazilerini minnetle anarak, “Rabbim bize böyle nesiller yetiştirmeyi nasip etsin” dedi.

Dereceye giren filmlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: https://www.youtube.com/user/cekmekoybelediyesi

Reklamı Geç