Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İLÇE BAŞKAN ADAYI ERDAL YILDIRIM’DAN İDDİALI ÇIKIŞ…

13 Ağustos Pazar Günü

13 Ağustos Pazar Günü Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’nde 6. olağan kongresini yapmaya hazırlanan CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nda geri sayım sürerken yoğun katılımlı bir programla ilçe başkan adaylığını resmen açıklayan partinin önde gelen isimlerinden Erdal Yıldırım yeni bir coşku ve heyecan adına umut yarattı. 

Kadın ve gençlik kollarından ilçe yöneticilerine, meclis üyelerinden delegeler ve muhtarlara kadar pek çok partilinin katıldığı programda konuşan CHP Çekmeköy İlçe Başkan Adayı Erdal Yıldırım, “Partimizde ve özellikle de Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy Örgütü’nde ‘Barış Barış Barış’  ille de barış” sözleriyle parti içi birlik ve beraberlik mesajları verdi. 2024 yerel seçimlerine de vurgu yapan Yıldırım; “Hiç zaman kaybetmeden yerel seçim çalışmalarına başlayacağız ve Kuvayi Milliye ruhu ile Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını Çekmeköy Belediyesi burçlarına birlikte dikeceğiz” şeklinde konuştu. 

Yıldırım, şunları söyledi: “Biz çok büyük aileyiz parti emekçilerimiz, yönetim kurulumuz, Kadın ve Gençlik kolları başkanlarımız ve yöneticileri, Üyelerimiz, Meclis üyelerimiz, Muhtarlarımız, Basın emekçileri, Canımdan can ailem. Partimizin temel taşı sevgili delege arkadaşlarım toplantımıza hoş geldiniz. Hepinize Barış, Kardeşlik, Dostluk ve Dayanışma duygularımı sunarak sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Değerli dostlarım, sevgili delege arkadaşlarım, Ben 1970 yılında Erzincan’da Cumhuriyet Halk Parti’li bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Henüz çocukken, ailem daha iyi bir yaşam için İstanbul’a göç etmiş. Çocuk denebilecek yaştayken, benim büyüğüm olan kardeşlerimin gençlik dönemlerinde 70’li yılların sonlarında ve 80’li yıllarda ağır faşizan baskı ve zulümlere karşı kendimizi mücadele içinde bulduk. Ve ailece demokratik mücadelenin kendimizce önemli bir parçası olduk. Tabii kendi ölçeğimizde… Ve tabii ki doğal olarak çok ciddi bedeller de ödedik. Pişman değiliz. Pişman değilim.

Sevgili dostlar, ben bizce ağır olan koşullarda ortaokulu okuyabildim. Ama hayat boyu eğitim ve mücadelenin içerisinde oldum. Tabiri caizse hayat mektebini iyi okudum. Okumaya devam ediyorum. 35 yıldır Çekmeköy’de oturuyorum. 10 yıldır parti üyesiyim. 4 yıldır da ilçe yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktayım. Küçük veya orta ölçekte sayılabilecek bir işletme sahibi olarak hayat mücadelesine devam ediyorum.

Sevgili delegeler ve değerli partililer, Tek adam rejimi ve AKP’li Recep Tayyip Erdoğan diktası,  Siyasal ve sosyal anlamda tam bir faşizm uygulaması içindedir. Aynı zamanda aşırı enflasyonist bir politika ile, dar gelirlileri ve hatta tüm alt gelir gruplarını inim inim inletmektedir. Ülkemizin yer altı ve yer üstü bütün zenginliklerini Sayın Genel başkanımızın tabiri ve doğru tespiti ile beşli çete ve diğer yandaş grup ve kesimlere peşkeş çekmektedir. Bunu yaparken de hukuk tanımıyor. Hak ve adalet tanımıyor. Muğla Belen de olduğu gibi. Çevre ve doğayı insafsızca katlediyor. Adeta sahip çıkanları düşman hukukuyla eziyor eziyor ve eziyor. Başta genel başkanımız sevgili Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partimiz Cumhuriyet Halk Partisi tüm örgütleri ile ayaktadır. Ve rejim karşıtı tüm sivil toplum örgütleri ve duyarlı bütün vatandaşlarla birlikte mücadele veriyor, vermeye de devam edecektir.

Sevgili arkadaşlarım, Geride bıraktığımız genel seçimi kazanmak için hep birlikte ve müttefiklerimizle ciddi çalışmalar yaptık. Emek veren herkese çok teşekkür ederim. Ne yazık ki istediğimiz sonucu alamadık, alamayınca da görüldüğü gibi kıyamet koptu, yürütülen tartışmaların büyük kısmını, iktidar ve onun havuz medyasının yönlendirdiğini görüyoruz. 21 yıllık iktidarın pratiği; baskılar, anti-demokratik uygulamalar ve yoksulluktur. Bunlar konuşulacağına, muhalefet partisinin iç yapısını konuşmak ve on yılların sorunlarından Cumhuriyet Halk Partisini sorumlu tutmak, izah edilebilir değildir. Tabi bu duruma parti içi kaşımaların katkısı da tartışma götürmez bir olgudur.

Mücadelenin asıl hedefi tek adam rejimi ve AKP’dir. Bu hedefi saptırmak ve kamuoyundan uzaklaştırmak için muhalefet partisi, Cumhuriyet Halk Partisini günah keçisi ilan etmek. İktidarın oyunlarına alet olmaktır. Partimizin eksiklikleri ve yanlışlıkları olduğu muhakkaktır. Ancak yoksulluğun ve hayat pahalılığının sorumlusu iktidardır, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhur ittifakıdır.

Sevgili Genel başkanımızın dediği gibi, “Gemiyi limana sağlam götüreceğiz” ve çok çalışıp eksiklerimizi gidererek, yerel seçimlerden zaferle çıkacağız! Parti içi demokrasinin tam olarak uygulanması için, tüzükte bağlayıcı maddelere ihtiyaç vardır. Ayrıca örgüt iradesinin her aşamada dikkate alınması örgütün karar süreçlerine katılımının sağlanması şarttır. Genel başkanımız bir kurul oluşturdu. Bu maddeleri de kapsayan bir çok değişiklik için örgütlerden görüş alınmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki Ülkede demokrasiyi gerçekleştirmek için parti de demokrasi şarttır.

Sevgili delegeler, Malumunuz bu çerçevede olağan kurultay süreci başlatıldı. Mahaller de delege seçimleri yapıldı, sizler seçildiniz. Hepinizi kutluyorum. Şimdi kurultay sürecinin ikinci aşamasındayız. İlçe kongremizi yapacağız kurultayın temel taşı olan sizlerin omzunuzda ağır bir yük var. Sizlerin seçeceği başkan, yönetim ve delegasyon, iradenizi yukarıya doğru iyi bir temsille taşıyarak, il kongresini ve kurultayı gerçekleştirerek genel başkan ve Parti Meclisi’ni belirleyecek ve seçecektir.

Bu çerçevede sevgili delegeler, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta barış ve dünyada barış diyerek tüm halkımıza önemli bir talimat ve öğüt vermiştir. Ben de bu veciz özdeyişten hareketle, Partimizde ve Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy ilçesinde “Barış Barış Barış” ille de barış diyorum.  Çekmeköy ilçesinde yaşayan yurttaşların Cumhuriyet Halk Partisi’ne kucak açacağı inancıyla ve parti içi barış ve kardeşliği temel alarak hiç zaman kaybetmeden yerel seçim çalışmalarına başlamamız gerekmektedir. Kuvayı milliye ruhunu Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin bayrağını Çekmeköy Belediyesi burçlarına dikmeye var mısınız?.. Varım diyorsunuz. Duyuyorum Sizden aldığım bu muhteşem enerjiyle, Ben de elimi taşın altına koyuyorum.

Sevgili Dostlar; ilçe başkanlığına adayım. Ve örgütümüzün sıcak sinesine sığınarak kendimi sizlere, delege arkadaşlarıma ve örgütüme emanet ediyorum. Ben de sizleri yürekten alkışlıyorum, katılımınız için teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Geleceği hep birlikte kuralım.”

CHP Çekmeköy İlçe Başkan Adayı Erdal Yıldırım, ilçe merkezinde yaptığı açıklamalarının ardından partililerin yoğun sevgi gösterileri ile karşılaştı. Uzun süren tebrik ve hayırlı olsun dilekleri esnasında partililerin yüzünün güldüğü ve yeni bir heyecan adına umutlandığı gözlemlendi.

Reklamı Geç