Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İMES VAKFI KURULMASI OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ..

İMES Sanayi Sitesi İşletme

İMES Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi 2015 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirdi. İMES Yönetim Kurulu’nun ibra edildiği toplantıda İMES Vakfı kurulması oy birliğiyle kabul edildi.

imes genel kurul 1Toplantıya, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve İMES Sanayi Sitesi Ortaklarının yanı sıra Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İMES Organize Sanayi Bölgesi (İMES OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, Birlik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Telli, İstanbul Anadolu Yakası OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çökmez, Dudullu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Önay, Dudullu OSB Başkan Vekili Ahmet Tarık Uzunkaya, DES Sanayi Sitesi Başkanı Muammer Öztürk, KobiEfor Genel Koordinatörü Nurdan Sönmez, TSE Grup Başkanı Selahattin Polat, SGK Ümraniye Müdürü Coşkun Bilgin de katıldı. Toplantıda, oybirliğiyle Divan Heyeti Başkanı; İrfan Küçükay, Başkan Yardımcısı; Aynur Koçulu, Yazman; Mehmet Ünal, Oy Sayım Memurları; Ahmet Ömer Yılmaz ve Ferit Öçgüden seçildi.

imes genel kurul 2Toplantının açılışında konuşan İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, 2015 yılı çalışmalarını anlattı. Yoğun bir çalışma temposuyla dolu bir yılı geride bıraktıklarını belirten Akar, “Yönetim Kurulumuz ile birlikte İMES’e hizmet etmeye, değer sağlamaya gayret ettik. İMES’imize layık olduğu en iyi hizmeti sunmayı hedefledik. Önemli projelerinin hayata geçirilmesi, İMES’in bir marka bölge haline gelmesi için uğraş verdik. Sizlerin düşünceleri, tecrübesi ve vizyonu bizim yol haritamız oldu. Sizlerle birlikte karar verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçirdik. Sizlerden gelen talepler ve öneriler ışığında, ortak akıl kullanarak İMES’e yakışanı yaptık” dedi.

imes genel kurul 4Türkiye’nin örnek sanayi sitelerinden biri olan İMES’te, sanayicilerin ihtiyaçlarına ve beklentilerine uygun çalışmalar yürüttüklerini aktaran Akar, “Firmalarımıza gerekli olan alt ve üst yapıyı sorunsuzca sanayicilerimizin hizmetine sunduk. Güvenlikten temizliğe, altyapıdan enerjiye, çevre düzenlemesinden internete kadar tüm hizmetlerin kalitesini arttırırken yapılan işlerin de sürdürülebilir olmasını sağladık” dedi. Kemal Akar, yasal ve teknik takipleri sonucunda çok ortaklı işyerlerinin modül bazında bölünebilmesinin önünü açtıklarını kaydetti.

imes genel kurul 3İMES’i sektöründe bilinir bir marka haline getirmek için çalıştıklarını vurgulayan Akar, sanayicilerinin ihracatını arttırmasına katkı sağlamak için hem Türkiye’de hem de yurt dışındaki saygın fuarları takip ettiklerini ifade etti. Akar, Medikal Park’ın sigorta kuruluşu BTN Sigorta ile yaptıkları protokolle sanayicilerin kendi eş ve çocukları ile personellerinin ve onların ailelerinin tamamlayıcı sağlık sigortasından indirimli yararlanmasını sağladıklarını bildirdi. Akar, sanayicilerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılayan İMES Mesleki Eğitim Merkezi ile yakından ilgilendiklerini ve İŞKUR ile ortak çalışmalarına devam ettiklerini paylaştı.

Kemal Akar, İMES Park Projesi’ni tamamladıklarını belirterek, “Metro Gross Marketi, kapalı ve açık otopark kısımları ve işyerlerinin ardından projenin son bölümü olan otel bölümünün de tamamlanarak Four Points By Sheraton markasıyla hizmete başladı. İMES Park Projesi’nde elde edilen karın İMES Ortakları’na dağıtılmasını gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönem de devam edeceğiz” diye konuştu.

Kemal Akar’ın faaliyet sunumu sonrası, İMES Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Üyesi Murat Yağcı, Denetim Kurulu Raporu’nu, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Yakup Öztürk, Bilanço ve Gelir-Gider Farkı Hesabı’nı sundu, oybirliğiyle kabul edildi. İMES Yönetim Kurulu, 2015 Yılı Bütçesi ve Denetim Kurulu Raporu okunarak ibra edildi. Kemal Akar, Yönetim Binası’nın yeniden yapılaşması konusunda bilgi verdi. Gerekli çalışmanın yapılması için Yönetim Kurulu’na oybirliğiyle yetki verildi. Kemal Akar’ın kurulması düşünülen İMES Vakfı hakkında da bilgi vermesinin ardından Vakfın kurulmasına, amaç, kapsam ve kaynakları konularında da oybirliğiyle karar verildi.

İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, İMES OSB hakkında bilgi verdi ve İMES OSB olarak Yalova’da da yeni bir OSB kuracaklarını anımsatarak, “İMES’in ismini biz Yalova’da da yaşatacağız” dedi. Erboz, İMES Vakfı kurulmasını desteklediğini ve onayladığını söyledi.

İMES Sanayi Sitesi Ortakları’ndan Ahmet Erili,“İMES’in adının baki kalması için arkadaşlarımız İMES Vakfı’nı çok iyi düşünmüşler, can-ı gönülden destekliyorum. Her zaman İMES’in yanındayız” dedi.

Divan Başkanı İrfan Küçükay, Vakfın kuruluşunun çok iyi bir karar olduğunu belirterek, “İMES, sanayide öncüdür” dedi. İMES Sanayi Sitesi Ortakları’ndan Ömer Dalgakıran, İMES Sanayi Sitesi’nin, Türk sanayisinin altyapısının oluştuğu yer olduğunu vurguladı.

 

Reklamı Geç