Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTANBUL’UN PARLAYAN YLDIZI BEYLİKDÜZÜ, DEĞERİNE DEĞER KATIYOR..

İstanbul’un kaderini şekillendiren Beylikdüzü,

İstanbul’un kaderini şekillendiren Beylikdüzü, Başkan Mehmet Murat Çalık ve ekibinin birbirinden başarılı hizmet ve yatırımları ile değerine değer katmaya devam ediyor. Başkan Çalık, hizmet yarışı bayrağını devraldığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Beylikdüzü’nü cazibe merkezi kılacak çalışmalarını sürdürüyor. 

31 Mart ve 7 Haziran seçimlerinde iki kez üst üste İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Ekrem İmamoğlu’nun yerine Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilen Mehmet Murat Çalık, kentin değerine değer katmaya devam ediyor. İstanbul’un parlayan yıldızı Beylikdüzü, Başkan Çalık ve ekibinin birbirinden başarılı hizmet ve yatırımlarıyla marka kent olma yolunda emin adımlarla geleceğe güvenle yürüyor.

DAHA MUTLU, DAHA YEŞİL, DAHA ÖZGÜR..

“Biz her yeni güne, Beylikdüzü’nü ortak çabayla daha yaşanabilir, daha modern, daha yeşil, daha eşitlikçi, daha sevgi dolu bir yer haline getirmek için uyanıyoruz” diyen Başkan Çalık; “Emek verdiğimiz kent, sosyal hayatı, doğasıyla İstanbul’a nefes olsun, yeni ekonomi ve üretim imkanları yaratsın, sosyal adaleti ve demokrasiyi yaşatsın diye sırt sırta çalışmaya devam edeceğiz. Biz çalıştıkça Beylikdüzü güzelleşecek, Beylikdüzü güzelleştikçe biz daha çok çalışacağız. Beylikdüzü’nü iyi yaşamın adresi yapana dek durmayacağız” diyor.

“Ortak yaşamın inşası için çalışıyoruz”

Ekonomik şartlar nedeniyle sosyal yardım bütçesinin 4 kat artırıldığı ve 2023 bütçesinin 1 milyar 705 milyon lira olarak oy çokluğuyla kabul edildiği meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Çalık,  Beylikdüzü’nde 3.5 yıllık görev süresini tamamladığını ve bu sürede ortak yaşamın inşası için çalıştıklarını söyledi. Başkan Çalık, “Biz ortak yaşamın inşası için çalışıyoruz. Bu çalışma sistematiğine de Beylikdüzü aklı diyoruz. Çocukları önceleyen, gençleri önemseyen kadınları mutlaka işin içine katan bir akıldan bahsediyoruz. Çözüm üreten, herkes için daha iyisini isteyen akıldan bahsediyorum. Biz Beylikdüzü’nde aslında bir yerel yönetim felsefesi inşa etmeye gayret ediyoruz. Bu inşanın kurumsallaşması adına bütün arkadaşlarımıza sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inanıyorum” dedi.

Beylikdüzü’ne hizmet yolunda kararlılıkla yürümeye devam edeceklerini kaydeden Başkan çalık; “Hiçbir zorluk bizim yavaşlamamıza ve durmamız sebebiyet vermeyecek. Biz aynı azim ve kararlıkla, aynı birlikte hareket etme ruhuyla bu kente hizmet etmeye devam edeceğiz. Halkımızla omuz omuza yürüme tutkumuzdan bizi hiç kimse geri bırakamaz. Kıt ve kısıtlı kaynaklarla bu kente hizmet üretmeye çalışıyoruz. Vatandaşımız bizi takdir ediyor. Beylikdüzü kentinin bütçesini bir kuruşuna bile halel getirmeden hizmet üretiyoruz. Gelecek Türkiyesi’nin 100. yılında Türkiye modeli Beylikdüzü’nde oluşturuluyor” dedi.

“KAVAKLI’YA MUAZZAM BİR MEYDAN KAZANDIRIYORUZ..”

Beylikdüzü Belediyesi’nin Yakuplu, Gürpınar ve Kavaklı Mahallerini kapsayan “3 Köy 3 Meydan” projesinin Kavaklı ayağının ilk etabı yüzde 80 oranında tamamlandı. Toplamda bin 500 metrekare alanda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Kavaklı’ya muazzam bir meydan kazandırıyoruz” dedi. Projenin ilk etabı tamamlandığında yeşille iç içe, tam donanımlı bir alan vatandaşların hizmetine sunulacak. Projenin Kavaklı ayağının toplamda bin 500 metrekareden oluşan ilk etabı yüzde 80 oranında tamamlandı. İlk etaptaki çalışmalar sonlandığında yeşille iç içe, tam donanımlı bir alan vatandaşların hizmetine sunulacak.

Kavaklı Köy Meydanı ve yakın çevresini kapsayan proje tamamlandığında ise dinlenme alanı, çocuk oyun alanı, etkinlik alanı ve trafiğe kapalı yürüyüş yolu gibi fonksiyonel alanlar bölgeye kazandırılacak. Yapısal ve sosyal donatı alanlarının da yer alacağı proje, bölge halkının sosyal ihtiyaçlarına da cevap verecek. Gerekli tüm ulaşım düzenlemelerinin yanı sıra arazi eğiminden faydalanılarak oluşturulacak kapalı otoparkla da bölgenin otopark ihtiyacı karşılanacak.

Başkan Çalık çalışmaları yerinde inceledi

Projenin son durumunu yerinde inceleyerek bilgi alan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “3 Köy 3 Meydan projemiz hızla devam ediyor. Kavaklı Mahallesi’ndeki çalışmalarımızın ilk etabında yüzde 80 seviyesine geldik. Bu alanı en kısa sürede vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Kavaklı’ya, komşularımızın nefes alabilecekleri ve çok daha iyi ortamlarda bir araya gelebilecekleri muazzam bir meydan kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Çalık ayrıca, sahada vatandaşlarla da sohbet ederek projeye dair fikirlerini aldı.

Reklamı Geç