Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadına yönelik şiddete hep birlikte ‘DUR’ diye haykırdık!..

Şiddetin her türlüsüne ‘Hayır’

Şiddetin her türlüsüne ‘Hayır’ diye ses yükselten Çekmeköy Sevenler Platformu, herkesi aynı hedefte buluşturdu. Doğa Park önünden Madenler Meydanı’na yürüyen Çekmeköylüler, önemli bir farkındalık oluşturdu. 

Hafta sonu anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yapan Çekmeköy, kadına yönelik şiddete hep birlikte ‘dur’ diye haykırdı. Çekmeköy Sevenler Platformu’nun organizasyonuyla Doğa Park önünde buluşup Şahinbey Caddesi üzerinden Madenler Meydanı’na yürüyen Çekmeköylüler, kadına şiddet hususunda önemli bir farkındalık yarattı. Platform Kurucu Başkanı Hakkı Çelik, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye başkan aday adayları, meclis üyesi aday adayları, muhtarlar ve muhtar adayları, iş insanları, yerel basın temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın aynı duygu ve düşüncelerde destek verdiği yürüyüşte CHP İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan ile AK Parti İlçe Kadın Kolu Başkanı Arzu Kepenek’in omuz omuza yürümesi şiddete karşı kadın dayanışmasının en güzel örneği oldu.

Doğa Park önünde başlayıp Madenler Meydanı’nda son bulan yürüyüş boyunca kadına şiddete karşı sesini yükselten platform üyeleri ve katılımcılar, “Toplumun yüzde 50’sini kadın oluşturur, kalan yüzde 50’sini kadın yetiştirir”, “Kadın ya da çocuk tüm şiddet ve tacizlere hayır”, “Kadının toplumdaki yeri medeniyetin göstergesidir”, “Eşit, adil ve özgür yaşam için kadına şiddete hayır”, “Kadınlara şiddet değil saygı gösterin”, “Bir kadının karnına tekme atacak tek erkek karnındaki yavrusudur”, “Dur demekle olmaz izin verme” şeklinde sloganlar attı.

Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında ise Münevver Karabulut’tan Özgecan Arslan ve Emine Bulut’a hunharca katledilen kadınlarımız hatırlatılarak, “Artık yeter, artık son bulsun bu saldırı, şiddet ve tacizler. Kadın anadır, eştir, bacıdır. Kadın insandır, erkek insanoğlu” dendi. Kadına şiddet konusunun kamuoyu gündemine yeterince getirilmesine rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığı kaydedilen açıklamada kadın cinayetlerinin ve şiddetin her geçen gün arttığı ve ülkemizin dünya sıralamasında ne yazık ki iyi bir karneye sahip olmadığı kaydedildi.

Kadına yönelik şiddetin sadece bireylerin değil toplumun meselesi olduğu ifade edilen açıklamada; “Çekmeköy Platformu olarak bugün kadına yönelik şiddete dikkat çekmek istedik. Sadece kadına değil, çocuklara, çevreye ve hayvanlara tüm canlılara şiddete hayır diyoruz. Kadınların toplumdaki yeri ve önemi bellidir. Cennet anaların ayaklarının altındadır. Zulüm, içkence, taciz ve şiddetin her türlüsünü ret ediyoruz. Çekmeköy’den haykırıyoruz. Her türlü sapkınlığa ve sapıklığa artık dur denilsin. Kimse kimsenin kurbanı olmasın. Kadına uzanan eller kırılsın. Daha adil bir gelecek için her türlü tedbir ve önlem alınsın” denildi.

Reklamı Geç