Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KAN AĞLAYAN SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ BİRAN EVVEL AÇIN..”

Çekmeköy’ün büyükşehirden oyçokluğu ile

Çekmeköy’ün büyükşehirden oyçokluğu ile geçen 1/5000’lik nazım imar planlarının gecikmeli olarak çıkması ile ilgili eleştirilerde bulunan ÇEKMÜDER Başkanı Yücel Evsen, “Bu ilçede bir sektör kan ağlarken; bu durumun gecikmesini bizlere ve ilçe kamuoyuna anlatamazlar” dedi.

İstanbul’un şehirleşme ve yapılaşmasıyla öne çıkan ilçelerinden Çekmeköy’de merkez 5 mahallenin 1/1.000’lik ve 1/5.000’lik imar planlarının mahkemece ikinci kez iptal edilmesinin ardından işleyen süreç ve geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oyçokluğu ile geçen yeni 5.000’lik planların yankıları sürüyor. Planlara Cumhur İttifakından Ak Parti ve MHP ‘evet’ oyu verirken, Millet İttifakı’ndan İYİ Parti mahkemeye taşıdığı park ve yeşil alanın benzin istasyonuna çevrilmesi maddesine şerh düşerek ‘evet’, Cumhuriyet Halk Partisi de komisyonda bazı maddelere gecenin bir vakti müdahale edilerek değiştirildiği gerekçesiyle ‘hayır’ oyu vermişti.

Bölgede inşaat ve gayrimenkul sektörünün sivil toplum kuruluşu Çekmeköy Müteahhitler ve İşadamları Derneği ÇEKMÜDER, “Bu durumu millete anlatamazsınız” diyerek planların gecikmeli olarak çıkması ve sebepleri hakkında kendilerine veya kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmamasına sert çıkıştı. Dernek merkezinde bünyesindeki mimar, hukukçu ve yöneticilerle bir basın açıklaması yapan ÇEKMÜDER Başkanı Yücel Evsen, “Bir süredir sektörün önünü tıkayan ve bizleri adeta nefessiz bırakan imar planları büyükşehirden nihayet oyçokluğu ile geçti. Gönül isterdi ki oybirliği ile geçsin. Ama olmadı. Her şeye rağmen planların yeniden yapılmasında emeği geçen herkese ve özellikle ‘evet’ oyu veren Ak Parti, MHP ve İYİ Parti meclis üyelerimiz ile belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Planlara ‘hayır’ oyu veren büyükşehirde iktidar partisi CHP’li meclis üyelerimiz gerekçelerini, başta bizler olmak üzere ilçe kamuoyuna çok daha iyi anlatabilirlerdi. Oysa planlar yapım aşamasında iken bizler hem ilçe başkanlıklarını ziyaret ettik hem de meclis üyeleri ile istişarelerde bulunduk. Olası sıkıntıları bizler ve ilçe kamuoyuyla paylaşabilirlerdi. Zaten ekonomik krizin de vurduğu şu piyasada biz müteahhitler ve işadamları çok zor günler geçiriyor. Bizim canımız yanıyor. Bu zorluklara rağmen verin imarımızı inşaat yapalım, üretim yapalım istihdam sağlayalım diyoruz.” dedi.

Planların oybirliği yerine oy çokluğu ile geçmesinin sektör için iyi olmadığını kaydeden ÇEKMÜDER Başkanı Yücel Evsen, “Şahsım ve derneğimizin hiçbir siyasi hesabı ve planı olmaksızın tüm görüş, düşünce ve önerilere eşit mesafededir. Tek derdimiz var, Çekmeköy’de kan ağlayan bu sektörün biran evvel önünün açılması. Çekmeköy’de tüm ilçe başkanları ve siyasilere sesleniyorum bu işin yarını, öbür günü de var. Derdiniz Çekmeköy olmalı ve bu şehrin planları da oybirliği ile geçmeli, eksikleri varsa da muhatapları ile istişare edilerek halka anlatılmalı. Bu işler sosyal medya üzerinden açıklama yapılacak işler de değil” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının komisyonda gecenin bir yarısı dokunularak değişiklik yapılan plan maddelerine ilişkin sorularını da yanıtlayan Evsen; “Sonuçta böyle bir durum da kamuoyuna anlatılmalı, başta ilgililer olmak üzere tüm muhataplarına izah edilmeli. Dokunulan maddelere şerh düşülerek planlara ‘evet’ denilmesi ve oybirliği ile bu planların geçmesi Çekmeköy için daha büyük bir mutluluk kaynağı olacaktı. Oysa şimdi bu mutluluğa gölge düşmüş vaziyette” dedi.

Reklamı Geç