Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KARAYALÇIN, ÜMRANİYE PLATFORMU’NUN PROGRAMINDA KONUŞTU..

Çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Ümraniye

Çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Ümraniye Platformu’nun ‘Deprem’ ve ‘Kentsel Dönüşüm’ toplantısına konuk olan Türkiye’nin bu alandaki tecrübeli ismi Murat Karayalçın, “Deprem her zaman olacak ama inanın yakın gelecekte birlikte gerçekleştireceğimiz büyük dönüşümler sayesinde ‘yakılmadık, ayaktayız’ diyeceğiz” dedi. “Yasalar uygulanmadığı için bu haldeyiz” diyen Karayalçın, “Devlet hükümleri uygulayacak halk da buna uyacak” şeklinde konuştu. Bilim ışığında akılcı ve iyi projelere işaret eden Karayalçın; “Geçmişte biz bunu yaptık, hiç meraklanmayın yine yaparız” dedi.

Ümraniye ve İBB Meclis Üyesi Sacit Eyüboğlu ile arkadaşlarının kuruculuğunu yaptığı, TÜSEKON Başkanı Nusret Türker yönetimindeki Ümraniye Platformu, her geçen gün daha geniş kitlelerle buluştuğu sosyal ve siyasal çalışmalarını sürdürüyor. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından bu ayki buluşmasını ‘Kentsel Dönüşüm’ ve ‘Deprem’ gündemiyle gerçekleştiren Ümraniye Platformu, Murat Karayalçın’ı ağırladı. Cumhuriyet tarihimizin ilk 10 projesinden birisi olarak nitelendirilen, 300 bin nüfuslu 55 bin konutun dönüşümü ile Birleşmiş Milletlerin Dünya Konut Ödülünü kazanan Ankara Batıkent Projesinin Mimarı, Dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Eski Devlet Bakanı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, deprem ve kentsel dönüşüm konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına saygı duruşu ile başlayan programın sunuş konuşmasını Serkan Kalkan yaparken açılış konuşmasını da Platform Başkanı Nusret Türker yaptı. CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat Parti, BBP ve HDP gibi siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra; milletvekili aday adayları, esnaf odası başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, bir çok STK ve kanaat önderinin yoğun katılım gösterdiği programda CHP Ümraniye İlçe Başkanı’nın olmayışı dikkatlerden kaçmadı. Vatandaş sorularına da yanıt veren Murat Karayalçın, “Bugüne kadar deprem defalarca geldi, vurdu, yıktı ve gitmedi.. Şimdi yine gelecek, yine vuracak ama biz ‘yıkılmadık ayaktayız’ diyeceğiz” dedi.

Yaşanan son depremlere ilişkin de konuşan Murat Karayalçın, “Bugün görüyoruz ki devletin yetkili kurulları önlerine konulan raporlarda bu depremleri görmüşler ama yeterli tedbir ve önlemi ne yazık ki alamamışlar. Bilim adamları Kahramanmaraş Pazarcık, Elbistan, Adıyaman Gölbaşı, Malatya demiş. Göz göre göre gelmiş. Onca insanımız enkaz altında can verdi. Bir ülke düşünün gelişmeleri görüyor, olasılıkları tasavvur ediyor, neler yapabileceğini biliyor ve ilgili yasaları çıkarıyor ama bunları uygulamıyor. Sürekli durum tespiti yapmışlar ama sonuç hep sıfır” dedi.

Birleşmiş Milletler Dünya Konut Ödülü’nü Türkiye’ye kazandıran Ankara Batıkent ve Dikmen Vadisi gibi milyar dolarlık projelere imza attıklarını kaydeden Karayalçın, “Türkiye’nin ilk metrosunu yaptık. Arkadaşlarım ve ekibimle birlikte Ankara Batıkent ve Dikmen Vadisi gibi milyar dolarlık projelere imza atarken hiçbir zaman kendimiz için tek bir arsa almadık ve hiçbir zaman finansman sorunu da yaşamadık. Projen iyi olursa finansman ve kaynak sorunu yaşamazsın. Kaynak her zaman bulunur yeter ki projen doğru ve iyi olsun. Bizim de projelerimiz en iyisiydi ve gerek dünya bankası, gerek iç gerekse dış kredilere her zaman rahatlıkla ulaşabildik” dedi.

Türkiye’de asıl sorunun yasaların uygulanmaması olduğunu ifade eden Karayalçın, “Devlet her alanda olduğu gibi imarda da gücünü ortaya koyup yasaları uygulayacak. Düşünün bir Rize Valisi çıkmış ekranlarda vatandaşı dere kenarına konut yapıyorlar diye şikayet ediyor. Peki adama ‘sen ne iş yapıyorsun’ diye sormazlar mı? Elbette sorarlar. Türkiye ne yazık ki yasaların uygulanmadığı, umursanmadığı bir ülke ve bu durum büyük bir hastalık, büyük bir sakatlık. Bu böyle devam edemez, etmemeli yasaları uygulayacağız, umursayacağız. Yalnızca devlet yetmez elbette halk da devletin yanında yer alacak, kanun ve kurallara riayet edecek. İşte yeni dönemde tüm bunları biz hepimiz birlikte yapacağız. İnanın olacak. Çünkü bu bilgi, birikim ve tecrübe bizde var. Geçmişte yaptık. Yine yaparız, birlikte yapacağız” dedi.

Program sonunda Ümraniye Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Suat Yazıcı tarafından Karayalçın’a ‘Ağaçla Geçen Bir Ömür’ kitabı hediye edildi. Platform Kurucuları Sacit Eyüboğlu ve arkadaşları ile Platform Başkanı Nusret Türker ve yönetimi de Karayalçın’a katılımları ve yararlı bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ettiler.

Reklamı Geç