Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KARTAL’DA METİN AKPINAR’A ÖDÜL

Dünya Tiyatro Günü kutlamaları

Dünya Tiyatro Günü kutlamaları kapsamında Kartal Belediyesi tarafından usta tiyatro ve sinema oyuncusu Metin Akpınar’a onur ödülü verildi. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşinin ardından seyircilerin sorularını da cevaplandıran Akpınar’a onur ödülünü Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer takdim etti. Kartallı sanatseverlerin de katıldığı söyleşiye Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Belediye Birim Müdürleri ve Kartallı muhtarlar da katıldı.

kartmtnodl3Tiyatro onur ödülüne bu yıl usta tiyatrocu Metin Akpınar’ı layık gördüklerini söyleyen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “Biz Kartal Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda ülkemizin değerlerinden tiyatronun büyük ustalarına ödüller veriyoruz. Bu yıl bu ödülü Metin Akpınar’a takdim ettik. Biliyoruz ki belediye başkanımızın varlığı benim için çok büyük bir şanstır. Sanat eğer Anadolu yakasında da yer bulacaksa bunun merkezinin Kartal olması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

kartmtnodl1Metin Akpınar, “Sanat nedir?” sorusunu da kendine göre yorumlayarak, “Doğa-insan, insan-toplum ilişkilerini irdeleyen olguya kısaca sanat diyoruz. Sanatın her dalı var yani söyleyecek sözü olan düşüncesini her yere yazabilir. Kağıda yazılabilir, beyaz cama yazılabilir, bina yapabilir bunların hepsi sanattır. Aralarında ‘ucube’ diye suçlananlar vardır ama o da bir sanattır.” diye cevap verdi.

kartmtnodl2Kitap okumayı da nasihat eden Akpınar, “Dikkat ediyorum, vatandaşlar sinema ve televizyondan dışarıya çıkamıyor, kitap diye bir şey var, alın kitap okuyun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 3 bin 900 küsur sayıda kitap okumuş. Niye bu kadar rakam net. Çünkü her okuduğu kitabın kenarına not almış. Belki de daha fazladır ama biz bu kadarını biliyoruz. Onun için kitap okuyun. Televizyon niçin aptal kutusu olarak nitelendiriliyor. Çünkü, onu izlerken beyniniz şeker yakmıyor, enerji sarf etmiyor. Oysa bir kitap okurken cayır cayır şeker yakıyorsunuz, onun için kitap okuyun.” diye konuştu. Düzenlenen söyleşi sonrası Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ünlü tiyatrocu Metin Akpınar’a onur ödülünü takdim etti.

Reklamı Geç