Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KAYMAKAMLIK, EMNİYET, BELEDİYE HEPSİ GÖREVE..

Çekmeköy Ümraniye arasında yolcu

Çekmeköy Ümraniye arasında yolcu taşıyan minibüslerin birkaç aydır güzergah değiştirerek Hamidiye mahallesinden Saidi Nursi Caddesi üzerinden çalışmaya başlaması sonucu ortaya çıkan trafik keşmekeşi bölge sakinlerini adeta canından bezdirmiş vaziyette. “Mahalle arasında minibüs hattı mı olur?” diye isyan eden Hamidiye Mahallesi sakinleri yetkililere seslenerek; “Ya minibüsleri kaldırın ya da caddeyi minibüslerin çalışabileceği hale getirin” diye feryat etti.

Çekmeköy Ümraniye arası yolcu taşıyan minibüsler Hamidiye Mahallesi Saidi Nursi Caddesi üzerinden çalışmaya başlayınca ortaya çıkan trafik keşmekeşi vatandaşları canından bezdirdi. Bölge yerleşim alanı olunca haliyle sağlı-sollu araç parkları arasından normal iki aracın gidiş gelişi bile mümkün değilken bir de cirit atan minibüsler meydana çıkınca ortalık hepten toz-duman oldu. Günün büyük bölümü korna sesleri ile mahalleliyi adeta öttüren minibüsler geçiş sağlamak için çoğu zaman başka araçların ve yayaların can güvenliğini hiçe sayıyorlar.

Mahalle arasında çocuklarının yerine göre top oynadığını veyahut okula gidip geldiğini dile getiren bölge sakinleri, “Çekmeköy’ü yöneten yetkililere sesleniyoruz. Ya bu minibüsleri derhal kaldırın ya da bu caddeyi minibüslerin çalışabileceği şekle uygun hale getirin. Ortalık korna seslerinden geçilmiyor. Minibüsler sürekli dat-dat-dat havalı kornalarla milletin hastası mı var, çocuğu mu uyuyor basıp duruyorlar. Hiç birine tek kelime söz söyleyip uyaramıyorsunuz, karakola şikayet etmeye bile korkuyoruz, sıkıysa söyleyin anında üzerinize yürüyorlar. Adamlar bir yandan yolcu indirip bindiriyor, diğer yandan zaten tek aracın bile geçemediği caddenin karşısından gelen araçların adeta üzerine çıkıyorlar. Aksi takdirde yarın öbür gün çoluk çocuğumuzun başına bir hal gelirse bunun sorumlusu kim olacak?” diye sesini duyurmaya çalışıyor.

Çekmeköy kaymakamlığı, ilçe emniyet müdürlüğü, belediye yöneticileri ve tüm yetkililerin konuya acil çözüm bulmasını talep eden mahalle sakinleri, “Ulaşım adına elbette güzel bir uygulama lakin bunun altyapısı ve gerekli düzenlemesi yapılmadan olmaz. İlla da minibüsler buradan çalışacaksa; cadde üzerindeki sağlı-sollu parklanmalar kaldırılmalı, buraya park edemeyen araçlar için otopark sorunu çözülmeli, minibüslerin mahalle arasındaki çalışma şekilleri denetim altında tutulup sürekli kontrol edilmeli, trafik denetimi mutlaka yapılmalı, gürültü yaratan havalı kornalar sökülmeli, diğer araçlara saygısız, kaba davranışlarda bulunan sürücüler cezalandırılmalı, yaya güvenliği sağlanmalı” diye uyarılarda bulunuyorlar.

 

Reklamı Geç