Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KENTSEL DÖNÜŞÜM BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA YOĞUN İLGİ..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul İmar A.Ş, kentsel dönüşüm, imar ve mülkiyet bilgilendirme toplantılarını Ümraniye’den başlattı. CHP Büyükşehir Meclis Üyeleri Sacit Eyüboğlu ve Av. Filiz Öztürk Çelik’in girişimleri ile Ümraniye’de yapılan toplantıya vatandaşların yoğun ilgisi vardı. Kazım Karabekir, İnkılap, Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar ve  Elmalıkent sakinlerinin adeta akın ettiği toplantıda, İBB’nin sabit kentsel dönüşüm ofisleri yerine mobil araçlarla vatandaşları bilgilendirmeye devam edeceği kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul İmar A.Ş., kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantılarının ilkini Ümraniye Haldun Alagaş Konferans Salonu’nda gerçekleştirerek startı verdi. CHP Ümraniye ve İBB Meclis Üyeleri Sacit Eyüboğlu ve Av. Filiz Öztürk Çelik’in bir süredir üzerinde yoğunlaştığı kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli bir çıkış olan bilgilendirme toplantısına özellikle Hekimbaşı, Kazım Karabekir, Topağacı, Dumlupınar, Elmalıkent ve İnkılap Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgisi vardı. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul İmar A.Ş. Genel Müdürü Onur Soytürk ve Şehir Planlama Müdürü Fatih Doğan, vatandaşların tek tek sorularını yanıtlayarak kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirmeler yaptılar.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı İbrahim Can Kıran, Ümraniye İlçe Başkanı Mustafa Özer, meclis üyeleri ve bazı mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantının başlangıcında açılış konuşması yapan CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Sacit Eyüboğlu, “Bütün meclis üyesi arkadaşlarımız ve büyükşehir belediyesi yetkililerimizle hiç siyasi parti gözetmeksizin, siyaset üstü bir anlayışla uzun süredir üzerinde çalıştığımız kentsel dönüşüm hususunda bugün vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Ümraniye halkımız imarla ilgili tüm sorularına bu toplantıda cevap alabilir. Büyükşehir belediyesi yetkililerimiz vatandaşlarımızın kafalarındaki tüm sorulara içtenlikle cevap verecektir” dedi. İBB Meclis Üyesi Av. Filiz Öztürk Çelik de yaptığı açılış konuşmasında amaçlarının öncelikli olarak vatandaşın bilgilendirilmesi ve imar hususunda hak ve hukuklarına sahip çıkılması olduğunu kaydetti.

Ümraniye’nin özellikle Hekimbaşı, Kazım Karabekir, Dumlupınar, Topağacı, İnkılap ve Elmalıkent gibi bölgelerinde süregelen imar sorunları ve planlara ilişkin açıklamalarda bulunan İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, Ümraniye’den başlattıkları imar ve mülkiyet konularına ilişkin bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Kahraman, sabit kentsel dönüşüm ofisleri yerine mobil araçlarla vatandaşları bilgilendirerek yerinde çözümler için halkla birlikte hareket edeceklerini kaydetti.

İBB Şehir Planlama Müdürü Fatih Doğan, “1/5.000 Nazım İmar Planı ve arkasından 1/1.000 ölçekli Nazım Uygulama İmar Planı yapılmıştı. 2017 senesinden başlayarak buradaki yapı stoğunu hızlı bir şekilde değiştirebilmek amaçlandı. Aslında mevzuatımızda olmayan fakat 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı anahtar paftası açılan bir dava ile iptal edildi. İlçe belediyemizin anahtar paftasının birebir aynısı olan bir plan İBB’ye sunuldu. Bizler de bu senenin Nisan ayında İBB meclisine ilettik.  Planda dönüşümü destekleyici kararlar var. Vatandaşın ihtiyacı olan yeşil alan, okul, kreş, hasta bakım evleri gibi bu alanların eksik olması nedeniyle bir miktar kesinti yapılarak bu kamusal alanları ortak kullanım alanları üretmeye yönelik kararların meclis tarafından onaylandıktan sonra artık iş ilçe belediyemize KİPTAŞ ve tabii ki bölgede faaliyet gösterecek firmalara ve sizlere kalacak. Riskli alan ilan edilerek imar planını onaylanan yaklaşık 60 dönümlük bir adamız var ve burada hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri yürütülüyor. Geri kalan 5.5 mahallede henüz bir dönüşüm faaliyeti yok. Meclisten gelen onayla birlikte bu alanların tamamını da yeniden yapılandırma gerçekleşmesi için hak sahiplerinin % 100 uzlaşması gerekiyor. Ancak yasa kapsamında hak sahiplerinin 100 de 67’sinin anlaşmasıyla uygulama gerçekleştirilebilir” şeklinde konuştu.

Kazım Karabekir, Hekimbaşı, Dumlupınar, Topağacı ve Elmalıkent gibi mahallelerinde bir süredir devam eden 2/B alanlarına ilişkin imar sorunlarına karşı mücadele verenlerin biraraya gelerek oluşturduğu 2/B 5 Mahalle Birleşenler Derneği Başkanı Gülseren Bektaş, özellikle riskli alan ilanı konusunda kendilerinin baskı altında kaldıklarını ifade ederek; “Aynı derdi ve sorunu yaşayan bizler yan yana gelerek birleştik ve partiler üstü bir iş yaptık. Ne olur sizler de büyükşehir olarak bölge halkının yıllardır özlemini çektiği kentsel dönüşüm hususunda kalıcı çözümler üreterek milletimize yardımcı olun” şeklinde konuştu. Pandemi kurallarına uygun şartlarda gerçekleştirilen salonda katılımcılar mesafe kurallarına göre oturtulurken toplantı başlangıcında dışarıda vatandaşların yoğun ilgisi sonucu uzayıp giden kuyruklar oluştuğu görüldü. Toplantı salonunda konuşulan konular dışarıya canlı yayın olarak ekrandan verilerek vatandaşların izlemesi sağlandı.

Reklamı Geç