Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KIZILDAŞ; “KAZANAN BİRLİK, BERABERLİK VE CHP ÖRGÜTÜ OLMUŞTUR..”

CHP Çekmeköy İlçe Örgütü’nün

CHP Çekmeköy İlçe Örgütü’nün Çekmeköy Spor Kompleksi’nde gerçekleşen 5. olağan genel kurulunda sonuç beklendiği gibi oldu. ‘Yeni bir başlangıç’ diyen önceki dönem ilçe başkanı Hüseyin Kızıldaş, 166 oyla yeniden seçildi. Kongre sonrası teşekkür konuşması yapan Kızıldaş, “Bugün burada kazanan birlik ve beraberlik olmuştur, Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Yeni dönemde sevgi ve saygıyı tesis edip, fitneyi yok edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul genelindeki ilçe kongreleri devam ediyor. Hafta sonu Çekmeköy Spor Kompleksi’nde 5. olağan genel kurulunu gerçekleştiren Çekmeköy Örgütü, önceki dönem ilçe başkanı Hüseyin Kızıldaş’ı bir kez daha seçerek yeni bir başlangıç yaptı. 3 adayın yarıştığı ilçe başkanlığı seçiminde Kızıldaş 166 oyla kazanırken; Halis Gerbağa 119, Muzaffer Tıkmak da 118 oy aldı. CHP Milletvekili Sera Kadıgil’in divan başkanlığı yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.

Geçmiş dönem gelir-gider bilanço raporları ile faaliyet raporlarının oy birliği ile onandığı genel kurulda konuşan İlçe Başkanı Cahit Barutçu, yerel seçim sürecine değindi. 31 Mart seçimlerinin sudan sebeplerle yenilendiğini ifade eden Barutçu, 23 Haziran’da İstanbul’un tarihi bir değişime imza attığını kaydetti. Partililerin söz alarak 5’er dakikada duygu ve düşüncelerini dile getirdiği kongrede adaylar listelerini divana sundu.

4 aday olarak salona gelen fakat yeterli imzayı bulamadığı için listesini veremeyen Süleyman Bayraktutan’ın yarıştan çekilmesiyle aday sayısı 3 olarak belirlendi. Adaylar Halis Gerbaga ve Muzaffer Tokmak’tan sonra kürsüye gelen Hüseyin Kızıldaş, geçmiş ilçe başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği bazı çalışmaları anlattı.

Çekmeköy’ün ve Çekmeköylü’nün hakkına ve hukukuna sonuna kadar sahip çıktıklarını ifade eden Kızıldaş, “Biz, bu milletin yerine yurduna her zaman sahip çıktık. Çekmeköy’ün en değerli yerleri rant uğruna birilerine peşkeş çekilmek istenirken, örneğin 8 bin metrekarelik Hamidiye Mahallesi’ndeki İETT otobüs son durakları yeri gibi ben ortaya gövdemi koydum ve gerekirse dozerin önüne yatarım dedim. Ne oldu sonra mahkemelere gidip o kararı iptal ettirerek kamunun malına sahip çıktık. Süslü laflar etmesini bilmem ama hayatın pratiğini iyi bilirim” dedi.

Görevde olduğu sürece partiyi hiç kimseye zerre kadar muhtaç etmediğini ifade eden Hüseyin Kızıldaş, şunları kaydetti: “Bu partiyi kimsenin boyunduruğuna düşürmedik. Bundan sonra da düşürmeyiz. Çevre hassasiyeti ile ilgili ciddi işler yaptık. Örneğin Ömerli’de sığınma kampı yapılmak isteniyordu biz olaya müdahil olarak bölge halkı ile birlikte duruma engel olduk ve o sığınma kampı yapılmaktan vazgeçildi. Partiye bir araç kazandırdık. Biz öyle arsa satışlarına evet diyen bir ilçe başkanı ve yönetimi olmadık. Şimdi en büyük projemiz Çekmeköy’de sevgiyi ve saygıyı tesis etmek, fitneyi ortadan kaldırmak. Bu partinin üst aklı sizlersiniz.”

Kızıldaş; “Partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu buradan saygıyla selamlıyorum. CHP demek bağımsızlık aşkıdır, değişime açık olmak, devrimci olmak demektir. Cumhuriyet halk Partisi, siz örgütün gücüyle sonsuza dek yaşayacaktır. Bizim siyasal önderlerimiz karanlığı aydınlığa çıkaranlardır. Bugün Berkin Elvan’ın doğum yıl dönümü, Berkin’i de saygıyla anıyorum. Sorumluluğumuz çok, borcumuz çok birbirimize sitem etmeye dahi hakkımız yok. İşte bu yüzden hep birlikte mücadele vermeliyiz. Birlik olmalıyız” dedi.

Kongrede daha sonra oylamaya geçildi ve oylama sonucu önceki dönem ilçe başkanı Hüseyin Kızıldaş, 166 oyla yeniden ilçe başkanı seçildi. Diğer adaylar ise 119 ve 118 oyda kaldı. Çekmeköy siyasetinde öne çıkan Hüseyin Turgut, İlhan Bayram, Önder Ulutaş ve Sami Yayla gibi isimlerin desteğini arkasına alarak kongreyi fark atan bir sonuçla rahat kazanan Kızıldaş, yaptığı teşekkür konuşmasında; “Kazanan CHP örgütüdür, sevgi ve kardeşliktir. Birlik ve beraberlik içinde bu ilçeyi yöneteceğiz” dedi. CHP Çekmeköy İlçe Örgütü’nün yeni yönetim kurulu ve il delegesi şu isimlerden oluştu:

Reklamı Geç