Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KONTENJAN ADAYI ÖZGÜR KİP ‘İZMİR MARŞI’ İLE ANKARA YOLCUSU…

CHP’de hafta sonu yapılan

CHP’de hafta sonu yapılan ön seçimin ardından gözler kontenjan adaylarına çevrildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ön seçimle aday olduğu İzmir 2. Bölge’de; İzmir Dernekler Platformu ve İzmir Erzurum Dernekler Birliği’nin kontenjan adayı Av. Özgür Kip, ‘İzmir Marşı’ ile Ankara yolcusu gibi…

ozkpizmrknt17 Haziran’a doğru seçim mesaisini yoğunlaştıran ana muhalefet, adaylarını belirliyor. Hafta sonu ön seçim yaparak vekil adaylarının büyük bir kısmını netleştiren CHP’de şimdi gözler kontenjan adaylarında. Bölgemizin tanınan simalarından CHP’nin kontenjan aday adayı Avukat Özgür Kip’in, İzmir Dernekler Platformu ve İzmir Erzurum Dernekler Birliği’nin yoğun istek ve talepleri sonucu İzmir 2. Bölge’den aday gösterilme ihtimali geçen her saat daha da kuvvetleniyor.

ozkpizmrknt10KİP, HER GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCEDEN DESTEK ALABİLİYOR…

İzmir Dernekler Platformu ve Erzurum Dernekler Birliği’nin CHP Genel Merkezi ve Genel Başkan’ı Kılıçdaroğlu’na yoğun istek ve talepte bulunarak; Av. Özgür Kip’i kontenjan aday olarak tercih etmelerinin altında ise Kip Ailesi’nin İzmir’de CHP dışındaki diğer tüm siyasi görüş ve düşüncelerin desteğini alabiliyor olması gibi sebepler yatıyor. Bölge kamuoyunun yakından tanıdığı Kip ve Ailesi, CHP tabanının dışında karşıt görüşteki siyasi düşüncelerin de olumlu baktığı ve sempati ile destek vereceği isimlerin başında geliyor.

ozkpizmrknt7Ailesinin büyük bir kısmı İzmir’de yaşayan, CHP’de yıllardır siyaset yapan, partinin çeşitli kademelerinde (İlçe Başkan Adaylığı, Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Örgütten Sorumlu Başkanlık, Kontenjan Meclis Üyeliği adaylığı) görev yapan Av. Özgür Kip’in kuzeni Didem Kip de halen CHP İzmir Büyük Kurultay Delegesi görevi ile aktif şekilde siyasetin içinde.

ozkpizmrknt2Bu noktada İzmir Dernekler Platformu ve İzmir Erzurum Dernekler Birliği’nin kontenjan adayı Av. Özgür Kip’in bugüne kadar ortaya koymuş olduğu siyasal duruş, sosyal anlayış, hemşericilik etkinlikleri ve faaliyetleri tabanda ciddi bir şekilde destek ve kabul görmekte. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun aday olduğu 2. Bölgede CHP’ye oy vermeyen tabandan oy alabilmek için diğer MHP ve BDP gibi tabana hitap eden bir isim olarak Av. Özgür Kip adı daha da önem taşıyor.

ozkpizmrknt11Bu bağlamda; siyasi anlamda CHP’de yapılan ön seçime etki yapma imkânı olmayan bölgenin önde gelen sivil toplum kuruluşları İzmir Dernekler Platformu ve İzmir Erzurum Dernekler Birliği gibi kuruluşlar, Av. Özgür Kip gibi bir ismin kontenjan aday gösterilmesi yönündeki taleplerinde ne kadar haklı olduklarını bir kez daha göstermiş oldular.

ozkpizmrknt9CHP 2. Bölgede kontenjan aday talebine ilişkin olarak günler önceden açıklamalar yapan ve bu açıklamalarını her platformda dile getiren İzmir Dernekler Platformu ve İzmir Erzurum Dernekler Birliği, CHP Genel Merkezi’nin dikkatine sunduğu isteğinde haklı olduğunu gösterdi. İşte o açıklamanın tam metni;

ozkpizmrknt8“Bizler genelde İzmir ilinin tamamında özellikle de seçim bölgesi olarak 2. Bölge olarak adlandırılan bölgede faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyiz. Kurmuş olduğumuz hemşeri dernekleri ve sivil toplum kuruluşları takdirlerinizde olduğu üzere demokrasinin ve ülkemizin vazgeçilmez kurum ve unsurlardır. Biz dernekler olarak her ne kadar siyasi faaliyet yürütemez isek de üyelerimiz ve hemşerilerimizin ihtiyaçları ve ÜLKEMİZİN SİYASİ KOŞULLARI BU KURUMLARI BİR ŞEKİLDE SİYASETİN İÇİNE ÇEKMEKTEDİR.

ozkpizmrknt5Her ne kadar bu derneklerin oluşumunda birbirinden farklı, taban tabana zıt düşünce, eğilim ve etnik kökenlerin oluşturduğu çok sayıda SİVİL TOPLUM KURULUŞU VAR İSE DE GELİNEN NOKTADA ÜLKE VE TOPLUM MENFAATİ ADINA BİZLER YEREL SEÇİMLERDE OLDUĞU ÜZERE GENEL SEÇİMLERDE DE BİRLİKTE HAREKET ETMEYE KARAR VERMİŞ DURUMDAYIZ.

ozkpizmrknt4Bu örgütlülüğümüz ve birlikte çalışma prensibimiz 2014 Yerel seçimlerinde birçok ilçede sonuç vermiş bu süreç kamuoyu tarafından bilinmektedir. Gelinen noktada yukarıda belirttiğimiz AMAÇ, SORUMLULUK VE BİLİNÇLE 2.Bölgede SEÇMEN PROFİLİNİN NEREDEYSE TAMAMINI TEMSİL EDECEK ÜYE SAYISI VE NİTELİĞİNE SAHİP dernek ve sivil toplum kuruluşları olarak 2015 genel seçimlerinde de birlikte hareket etmeye karar vermiş durumdayız.

ozkpizmrknt6Bu sorumluluk ve zorunluluk hali nedeniyle DERNEKLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI OLARAK bizimle aynı havayı teneffüs eden, sofrayı paylaşan, bakış açımızı benimseyen, bizim değerlerimizle barışık, dilimizi,  örf ve adetlerimizi bilen PARTİYİ VE BİZİ TEMSİL KABİLİYETİNE SAHİP OLDUĞUNA EMİN OLDUĞUMUZ İÇİMİZDEN BİRİNİ 7 HAZİRAN 2015 YILINDA YAPILACAK MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNDE CHP İZMİR 2. SEÇİM BÖLGESİ LİSTESİNDE AV. ÖZGÜR KİP’İ KONTENJAN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLARAK TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’NDE GÖRMEYİ ARZU ETMEKTEYİZ.

BU İRADEMİZİ HALKIMIZIN VE PARTİNİN İLGİLİ KURULLARINA İLETİLMEK ÜZERE BASINA ARZ ETMEYİ GÖREV BİLMEKTEYİZ. SAYGILARIMIZLA…

İZMİR DERNEKLER PLATFORMU & ERUZURUM DERNEKLER BİRLİĞİ ADINA MEDENİ ERDEM

TOPLANTIYA KATILAN  FEDARASYON, DERNEKLER VE STK’LAR İSE ŞÖYLE;

Erzurum Dernekler Birliği,  Bayraklı Erzurum Derneği, Bayraklı Kars, Ardahan, Iğdır Derneği, Malatyalılar Derneği,  Bitlisliler Derneği, Mardinliler Derneği, Yozgatlılar Derneği, Konya Seydişehir Derneği, Bayraklı Ağrılılar Derneği, Çorum Mecitözü Derneği, Muş Malazgirtliler Derneği Giresun Göreliler Derneği,  , Muş Vartolular Derneği,  Kars Merkez Köy Dernekleri, Kars Çıplaklılar Derneği, Çorum Dernekler Federasyonu, Bayraklı Kentsel Dönüşüm Derneği, Ege Van Bölgesi Derneği, Cengizhan Mah. Muhtarı, Alpaslan Mah. Muhtarı, Ehlibeyt Derneği, Konya Beyşehirliler Derneği, Çıldırlılar Derneği, Ağrı Diyadinliler Derneği, Ağrılılar Derneği, Banazlılar Derneği, Eşmeliler Derneği, Zafer Tepe Çal Köy Derneği, Balıkesirliler Derneği, Bayburtlular Derneği, Palandöken Derneği, Ege Böl. Hasankaleliler Derneği, İzmir Erzurum Tortumlular Derneği, Karayazılılar Derneği, Hınıs Kongur köyü Derneği, Aşkale Topal Çavuş Köyü Derneği, Hınıs Çevre Köyleri Derneği, Bayraklı Tortumlular Derneği, İBRAHİM HAKKI HZ. DERNEĞİ, Türkiye Emekliler Bayraklı Derneği, Karadenizliler Kadın Kolları başkanı, Bingöl Karlıova Derneği, Yamanlar Hınıslılar Derneği, Postacılar Mah. Muhtarı, Dörtler Derneği, Savatlılar Köyü derneği, ,  , Bayraklı Tortumlular Derneği, Yamanlar Karslılar Derneği, Bayraklı Cem Evi Dedesi, Erzurum Köprüköy Derneği, Bayraklı Sevgi Yolu Esnaf Derneği, Horasanlılar Derneği, Erzurum Karaçobanlılar Derneği, Erzurum Tekmanlılar Derneği, Kars Şöreliler Derneği , Trabzon Şal Pazarı Derneği, Trabzon Ağarsalılar Derneği, Postacılar Mah. Muhtarı, Dörtler Derneği, Savatlılar Köyü derneği, Adalet Mah. Muhtarı, Bayraklı Erzurum Oltu Derneği, Ardahan Göle Derneği, Nafiz Gürman Mah. Muhtarı, Tepe kule Mah. Muhtarı, Merkez Mah. Muhtarı  ve çok sayıda bürokrat akademisyen ve iş adamları katıldı.

ozkpizmrknt3

 

 

 

 

 

Reklamı Geç