Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KOSGEB BAŞKANI HASAN BASRİ KURT, DESTEKLERİ ANLATTI..

Sanayici iş dünyasının bölgemizdeki

Sanayici iş dünyasının bölgemizdeki önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği ÇEKSİAD, eğitim seminerleriyle genel ve güncel konulara ilişkin üyelerini bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam ediyor. Hafta sonu KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt’u dernek merkezinde ağırlayan ÇEKSİAD, katılımcı konuklara faydalı bilgiler sundu.

Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği ÇEKSİAD, düzenlediği eğitim seminerleriyle üyelerini bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam ediyor. Hafta sonu KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt’u dernek merkezindeki kahvaltılı programda ağırlayan ÇEKSİAD ailesi, sektörel bazda faydalı kazanımlar elde etti. Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi ve Başkanlığı KOSGEB ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden ÇEKSİAD Başkanı Erdal Albayrak, mesleki eğitim ve gelişime her zaman önem verdiklerini kaydederek; “Bugün de KOSGEB Başkanımız Sayın Hasan Basri Kurt bey bizleri çeşitli konularda bilgilendirmek amacıyla aramızda. Kendisine teşekkür ediyorum. Gelişimi destekleyici eğitim seminerlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Albayrak’tan sonra kürsüye gelen KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, yaşanan son ekonomik gelişmeler eşliğinde ÇEKSİAD üyelerine son derece yararlı bilgiler verdi. Slayt gösterimi ile KOSGEB’in kuruluşundan bugüne gelişimini anlatan Kurt, yurt genelinde 81 ilde 88 müdürlük, 109 temsilcilik, 17 merkezde 1.916 personel ile faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirdi. KOBİ’lerin ülke ekonomisindeki yeri ve önemine de değinen Kurt, istihdama yüzde 70 katkı sunan KOBİ’lerin ihracatta da önemli pay sahibi olduklarını kaydetti.

KOBİ’lere işletme maliyeti desteği ve çeşitli desteklerde bulunduklarını ifade eden Kurt, ileri girişimci destek programı ile de bu eğitimi tamamlayan 2019 sonrası işletme olmuş 35 yaş altı en az lise muzunu girişimcilere çeşitli destekler verdiklerini söyledi. Kurt bu desteklerin maddi destekler, danışmanlık, teknoloji konuları ve diğer bir çok alanda sunulduğunu sözlerine ekledi. Teknofestlerle çok olumlu sonuçlar alındığını söyleyen Kurt, genç girişimcilerin önünü açacak işlere imza attıklarını anlattı. KOSGEB tarafından sunulan diğer destek programları hakkında bilgilendirmeler de yapan Kurt, katılımcı konukların bu yöndeki sorularına da yanıt verdi.

Reklamı Geç