Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KURU GIDANIN KALBİ 24 SAAT KAMERAYLA İZLENECEK

Son zamanlarda olumsuz görüntülere

kurugıda2Son zamanlarda olumsuz görüntülere sahne olan İstanbul’un Kuru Gıda Hali Mega Center, yapılan toplantıda masaya yatırıldı. İstanbul için kuru gıda ticaretinde büyük bir öneme sahip olan Mega Center, artık daha sık denetlenecek ve çeşitli noktalara konulacak kameralarla 24 saat izlenecek.

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün öncülüğünde Mega Center ile ilgili yapılan toplantıya; İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, Bayrampaşa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Tarım Müdürü Bülent Çalışkan, Mega Center İşletme Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kılınç, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demirkıran ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden Veteriner Hekimler katıldı.

kurugıda1Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, İl Müdürlüğü olarak Mega Center Kuru Gıda Hali’nde yaptıkları resmi kontroller hakkında bilgi verdi. Piral, ilgili kurumların işbirliği içerisinde yapacakları çalışmalarla, İstanbul’un kuru gıda ticaretinde büyük bir öneme sahip olan Mega Center’daki denetimlerin çok daha hızlı ve düzenli olacağını vurguladı. Söz konusu gıda halindeki durumun sadece bir denetleme sorunu olmadığının altını çizen Piral, ilgili kurumların koordinesi ve güvenlik boyutunun da önemli olduğunu belirtti. Daha sonra İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan Mega Center’daki mevcut durum, mevcut sorunlar, ilgili mevzuat ile öneriler ve beklentileri içeren bir de sunum yapıldı.

kurugıda3Toplantıya katılan kurum temsilcilerinin görüş ve önerilerinin ardından, Mega Center’da alınacak önlemler karara bağlandı. Giriş kapılarında kontrol noktaları kurulması, bu kontrol noktalarında yetkili veteriner hekimler ve kolluk kuvvetleri tarafından belge ve ürün kontrollerinin daha düzenli ve sık yapılması, halde yer alan işletmelerin envanter bilgilerinin Mega Center yönetimi tarafından en kısa sürede oluşturularak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bayrampaşa Belediyesi ile paylaşılması, halin çeşitli bölgelerine kamera yerleştirilerek gıda işletmelerinin 24 saat izlenmesi gibi çeşitli kararların altına imza atıldı. Alınan kararlar, Ramazan ayı öncesi uygulamaya konulacak.

 

Reklamı Geç