Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Marküteri Parke Teknikleri Nelerdir?..

Marküteri parke zemin uygulaması,

Marküteri parke zemin uygulaması, genel tanımı ile marküteri sanatından esinlenip, bu sanata bağlı olarak yapılan bir parke türü olmaktadır. Karo, bordür ve göbek tarzlarında olan malzemelerin tümü marküteri olarak kabul edilmektedir. Aynı zamanda kullanım alanları da farklı olmakta ve zemin durumunun yapısı ve mekan kullanım amaçlarına bağlı olarak lamine parke fiyatları tasarımları üretimi yapılmaktadır. Bununla birlikte bordürler merbau, sapelli, meşe, doussie, wenge, akçaağaç ve dişbudak gibi farklı çeşitte ağaçlardan üretilip, geometrik ya da organik desenler biçiminde iç mekân kısımlarına uygulanmaktadır.

Marküteri Parke Tarihteki Yeri Nedir?

Geçmiş tarihimizden günümüze kadar gelen marküteri sanatı Fransızca bir kelimeden meydana gelmektedir. Aynı zamanda Mısır ülkesinde Kleopatra’nın sarayında kullanılan sarayın zeminini süsleyen marküteri ahşap işçiliği aynı zamanda Osmanlılar zamanında da saraylarda çok sık kullanılmıştır. Bunun yanında lamine parke fiyatları, bordür zemin uygulamaları sırasında mekânın dekorasyonuna, parkenin çeşidine ve şekline bağlı olarak seçilebilen, mekânı tamamen çevreleyen ve bununla mekânın algılanmasında çok büyük oranda etkin bir grup olmaktadır.

Marküteri Parke Teknikleri Nelerdir?

Marküteri figürler işlenirken, karo parkelere marküteri tekniği ile işlenen, geometrik veya bitkisel desende motifler olmakta ve bunun yanında bitki ya da hayvan motifleri de işlenebilmektedir. Evin veya diğer tüm alanlarda oturma odası, yatak odası, yemek odası gibi mekanların dekorasyonlarında uygulanacak çiçek, tüy, yaprak gibi motifler mekânın tüm görünüşüne çekicilik ve gösteriş katmaktadır. Bunun yanında çocuk odalarında uygulanabilecek olan motifler de denizatı, çiçek, yunus ve buna benzer çizimler ile çocuklar kendilerini daha sevgi dolu bir alanda hissedeceklerdir.

Günümüzde marküteri parke pek çok farklı alanda; işyerleri, ev salonları, oturma odaları, çocuk odaları gbi her tür yaşam alanında kullanılmaktadır. Ayrıca; ahşabın şıklığı ile zenginleşen her alana kullanılabilen lamine parke fiyatları hem sağlam hem de kullanışlı yapıda olmaktadır. Günümüzde marküteri parke kullanıldığı her alana görsel ve de işlevsel özellik katan bunu yanında prestijde katan bir parke çeşidi haline gelmiştir. Marküteri sanatını tamamen yansıtan ve kullanıldığı her mekana zengin bir hava katan bu parke çeşitleri profesyonel işçilik ve bilgi birikimi gerektirmektedir.

 

Reklamı Geç