Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘METRO ÇALIŞMASI BİTSE BİLE YOLLARIMIZ KAPANIYOR’ DİYEN ESNAF TEDİRGİN..

Yıllardır süren metro kazı

Yıllardır süren metro kazı çalışmaları yüzünden iş yapamayan Ümraniye Sanayi esnafı, “Artık dayanacak gücümüz kalmadı” diye feryat ettikleri çalışmaların bitmesi durumunda bile bazı ulaşım yollarının kapanacağını öğrenmeleri iyiden iyiye moralleri bozmuş vaziyette. Sesini duyurmaya çalışan esnaf; “Nolur önümüzü açın da birazcık iş yapıp çoluk çocuğumuzun rızkını kazanalım artık” diye yetkililere adeta yalvarıyor..

umraniye sanayi esnafı 4Anadolu yakasının en önemli sanayi merkezlerinden Ümraniye Sanayi Sitesi esnafı, büyükşehir belediyesince sürdürülen metro çalışmalarının uzayıp gitmesinden dolayı artık dayanacak gücü kalmadığını söylüyor. 15 Temmuz hain darbe girişimini protesto etmek için Birlik Sanayi Sitesi önünde toplanan sanayi esnafının sesine Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil de kulak verdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine sonsuza dek bağlı olduklarını haykıran sanayi esnafı, darbelere ve demokrasi vesayetlerine ‘hayır’ dedi.

umraniye sanayi esnafı 7Son yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce Doğuş Gurubu tarafından sürdürülen metro çalışmalarının uzayıp gitmesinden dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını da ifade eden sanayi esnafı yetkililere adeta yalvardı. “Nolur önümüzü açın da birazcık iş yapıp evimizin, çoluk çocuğumuzun rızkını ve ekmeğini kazanalım artık” diye seslenen sanayi esnafı, çalışmaların bitmesi durumunda da yapılması planlanan bazı düzenlemelerle sanayi sitesinin yollarının kapatılacağından dolayı şimdiden tedirgin durumda.

umraniye sanayi esnafı 2Birlik Sanayi Sitesi’nin önündeki giriş ve çıkış yolunun metro kaldırımı olarak kapatılacağını öğrenen esnaf, “Bunca yıl dayanmaya çalıştık ancak artık gücümüz kalmadı. Yarın, öbür gün metro çalışması bittiğinde bile bazı yollarımız hepten kapatılacak. Zaten Üsküdar’dan gelen müşterimiz taa Tepeüstüne gidip dolandıktan sonra ancak bize ulaşabiliyor. Bu durumda müşteri bizi niye tercih etsin” diye soruyor.

umraniye sanayi esnafı 1Bölgedeki 8 ayrı sanayi sitesi başkan ve yöneticilerinin de katıldığı durum değerlendirmesinde esnafa hitap eden Oda Başkanı Mehmet Özdil de talep ve beklentileri ilgili mercilere aktardıklarını ve esnafın bundan sonra da imzalı bir şekilde kendilerine iletecekleri her isteği yetkililere bildirmeye devam edeceklerini söyledi. “Biz sizin için varız. Sizin sorununun elbette bizim derdimizdir ve elbirliği ile sorunlarımızı çözmeye çalışacağız” diyen Başkan Özdil; “Sizden tek bir ricam var, irtibat ve diyalog kanallarımızı her zaman açık tutalım ve taleplerimizi yetkililere daha etkin anlatabilmek için birlik ve beraberliğimizi daima koruyalım” şeklinde konuştu.

umraniye sanayi esnafı 3Oda olarak bölge esnafının yararına önemli çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Özdil, “Emin olun, Ümraniye Esnaf Odası Türkiye genelinde yakından izlenen bir Oda’dır ve bu Oda siz esnafı için tüm protokol ve resmiyetleri kaldırmış vaziyette çalışmalarını sürdürmektedir” dedi. Ümraniye Sanayi Sitesi Esnafı’nın sorunları ve bölgedeki çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyen Başkan Özdil, önümüzdeki günlerde yapılacak daha geniş kapsamlı bir toplantıda tüm esnafla bir raya gelip durum değerlendirmesi yapacağını dile getirdi.

umraniye sanayi esnafı 5Sanayi sitelerinin yöneticileri ve Başkan Mehmet Özdil daha sonra bölgede süren çalışmalar hakkında şantiye görevlilerinden bilgiler aldılar. Ümraniye Sanayi Sitesi’nde devam eden metro çalışmalarının artık sona geldiğini söyleyen şantiye görevlileri, önümüzdeki günlerde üst çalışmaların tamamen biteceğini ve yer altında süren çalışmaların da yukardaki ulaşımı etkilemeyeceğini söylediler.

umraniye sanayi esnafı 6

Reklamı Geç