Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

METRO’DAN İMAR’A, BÜTÇE’DEN MALİ KONULARA HEPSİ KONUŞULDU..

Ana muhalefet partisi CHP’den

Ana muhalefet partisi CHP’den ayrılıp bağımsız üye olan Sıtkı Aydemir’in eski partisinin meclisteki tavır ve tutumuna ağır eleştiriler getirdiği Çekmeköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ikinci oturumunda 2015 yılı faaliyet raporu Ak Parti’nin oy çokluğu ile kabul edildi.

cekmekoy meclis nisan 2Geçen toplantı denetim komisyonu raporuna şerh koyan CHP, bu kez de eleştirilerde bulunduğu Faaliyet Raporu’na ret oyu verdi. CHP adına konuşan Yusuf Polat, büyükşehir yatırımlarının ilçe belediyesine mal edildiğini ve sosyal belediyecilikteki görüntülerin aslında kentin gerçek yüzünü gösterdiğini ifade ederek, bütçede % 30’u bulan açığa dikkat çekti.

cekmekoy meclis nisan 3CHP’DEN ÇEKMEKÖY METROSU BİTMEK BİLMEDİ ELEŞTİRİSİ..

Çekmeköy Metrosu’na da değinen CHP Üyesi Yusuf Polat; “38 ayda bitecek denilen Çekmeköy Metrosu’nun yapımı, 50. ayı bu buldu ve bu gidişle 60 ayı da geçerek en uzun sürede yapılan metro rekorunu kıracak. Halen kazılar sürüyor ve vinçler çalışıyor. Teşdelen’e kadar denilen metro daha Madenlere bile gelebilmiş diğil” dedi. Polat’ın metro ile ilgili bu sözlerine aynı zamanda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da kardeşi Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım’ın meclis sıralarından; “O rekor İzmir’de” demesi dikkat çekti. Yıldırım’a cevap veren Polat da Ankara örneğini hatırlattı.

cekmekoy meclis nisan 1ULUS PAZARI DOSYASINA AK PARTİ VE CHP OY BİRLİĞİ…

Meclis başlangıcında ise yine CHP’li üyelerin meclise sunduğu ve içerisinde bölgedeki muhtarların, STK’ların ve binlerce vatandaşın Cumartesi günü kurulmaya devam etmesini istediği Ulus Pazarı dosyası, Ak Partili üyelerin de oybirliği ile başkanlık makamına havale edildi. Ulus Pazarı’nın yeni yerine taşındıktan sonra Cumartesi günü kurulmaya devam etmesi yönünde gazetemizde ve çeşitli basın yayın organlarında çıkan haberlere konu kamuoyunun istek ve talepleri artık Başkan Ahmet Poyraz’ın makamında.

cekmekoy meclis nisan 62015 YILI FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ..

Çekmeköy Belediye Meclisi Nisan İkinci Birleşimi’nde, 2015 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Meclis 1. Başkan Vekili Selamet Aygün’ün başkanlığında toplanan mecliste, 15 gündem maddesi görüşüldü. 15. Madde olarak gündeme gelen faaliyet raporu, sunum ve konuşmaların ardından oylamaya sunuldu.  Açık oylama sonucunda, Çekmeköy Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

cekmekoy meclis nisan 5POYRAZ; “KAMU KURUMLARINA BORCU OLMAYAN ENDER BELEDİYELERDENİZ”

Oylamanın ardından konuşan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, çalışmaların 30 dakikalık bir filme sığmayacak kadar çok olduğunu, çoğu çalışmayı kendisinin de yeniden hatırlayarak mutlu olduğunu belirtti. “Kamu kurumlarına borcu bulunmayan ender belediyelerden bir tanesiyiz” diyen Başkan Poyraz, “Mali konuda yaşanan tek sıkıntı kentsel dönüşüm yasası nedeniyle yapılan inşaatların çok olmasına rağmen, gerekli inşaat harcının alınmamasıdır” dedi. Personel maaşlarının birinci öncelik olduğunu ifade eden Poyraz; “Onlara zamanında maaş verememe gibi bir lüksümüz yok çünkü çalışanlarımız bu maaşlarla evlerini geçindiriyor bunun bilincindeyiz” dedi.

cekmekoy meclis nisan 4BÜYÜKŞEHİR’İN YATIRIMLARINDA HEPİMİZİN EMEĞİ VAR..

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemize yaptığı yatırımları da gururla söylüyoruz çünkü bu yatırımların ilçemize yapılmasında yüzde 100 emeğimiz ve azami gayretimiz var” diyen Poyraz, “Devlet hastanesinin yapımı için o zamanki Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile özel olarak görüştük. Kendisi hastanenin yapım yeri ile ilgili yer önerisinde bulunacak kadar da ilçemizi yakından tanıyor. Hastanenin yapımı sırasında karşımıza çıkan engellerin kaldırılması için belediye olarak çok çalıştık” dedi.

cekmekoy meclis nisan 7“ÇEKMEKÖY METROSU UZADI ÇÜNKÜ..”

CHP Üyesi Yusuf Polat’ın 38 ayda bitirilmesi planlanan Çekmeköy Metrosu’nun 50 ayı geçtiğini ve bu gidişle 60 ayı da bularak en kısa sürede yapılan metro rekoru yerine en uzun sürede bitirilen metro rekoru kıracağı yönündeki eleştirilerine de cevap veren Başkan Ahmet Poyraz; “Metro ile ilgili de aynı şekilde sürenin uzamasında, yer altında ne ile karşılaşılacağını bilemiyoruz. Zeminde yaşananlar nedeniyle gecikme oldu. Taşdelen durağının gecikmesi ile ilgili de Taşdelen de ilk planlara göre tek durak vardı şimdi o durakların sayısını çoğaltıyoruz ve daha fazla bölgenin yararlanması için plan yenileniyor” dedi.

Başkan Poyraz konuşmasını hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Reklamı Geç