Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtar Akyılmaz; “Gönülden hizmetler artarak sürsün..”

Tam teşekküllü sağlık ocağı,

Tam teşekküllü sağlık ocağı, köy meydanı, parkları, bütün İstanbul halkının yararlandığı sağlıklı içme suyu hatları, muhteşem çevre düzeni, sahip çıkılan sokak hayvanları ve daha nice hizmetler… Hepsi ve daha fazlası bir muhtarın azmi, halkıyla dayanışması ve gönülden çalışmalarla olan işler. Çekmeköy’ün güzelliğiyle dillere destan mahallesi Reşadiye, Muhtar Erkan Akyılmaz ve ekibi ile köy halkının dayanışması neticesinde herkesin yaşamak için gıpta ile baktığı bir yer haline gelmiş durumda. “Hizmetler artarak sürsün” diyerek yeniden göreve talip olduğunu açıklayan Muhtar Akyılmaz, “Vizyon projelerle ustalık dönemine hazırız” diyor..  

Doğasından havasına, sularından insanına; her yönüyle İstanbul’un cennet köşelerinden Çekmeköy Reşadiye Mahallesi’nin çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle gönüllere girmeyi başarmış genç ve dinamik muhtarı Erkan Akyılmaz, yeni dönemde de vizyon projelerle halkın huzuruna çıkıyor. Reşadiye Muhtarı ve Muhtar Adayı Erkan Akyılmaz, ulaşılabilirlik ve şeffaflık sözünün gereğini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceklerini kaydediyor. “Hizmet gönül işi, emek, gayret, çaba, azim ve kararlılık işi” diyen Akyılmaz, “Her zaman ekibime ve büyüklerime danışmaya ve köyümüz halkıyla birlikte yol yürümeye devam edeceğim” diyor.

Reşadiye doğal kaynak sularının korunması ve içme suyu olarak köy halkına kazandırılması projesini ilk iş olarak hayata geçirdiklerini ifade eden Muhtar Akyılmaz, köy halkıyla birlikte büyük emek ve gayret sarfederek sadece bölge insanına değil bütün İstanbul halkına sağlıklı içme suyu kazandırdıklarını dile getiriyor. Köy merkezinde şırıl şırıl akan çeşmelerden kentin dört bir yanından gelerek sağlıklı içme suyu alan çok sayıda İstanbullu hayır duaları ederek evlerine dönüyor. Her yıl özellikle bahar aylarında düzenli olarak bakımı yapılan su kanallarının onarımı da yine muhtar Akyılmaz’ın öncülüğünde köy haklının dayanışması ile devam ediyor.

Reşadiye’nin yarım kalan altyapı çalışmalarının tamamlanması ve altyapı sorunlarının kalıcı çözüme ulaştırılması faaliyetleri de geçen dönem yapılan işler arasında. Atıl durumdaki Şehit Murat Demir Parkı sıfırdan yenilenerek büyütüldü. Herkesin çocukları ile birlikte güzel vakit geçirebilecekleri bir yen haline getirilen park, Reşadiye’ye yakışır hale getirildi.

Sultan Reşat Köy Meydanı’nın düzenlenmesi de köy halkının uzun yıllar beklentisi ve talepleri arasındaydı. Köy merkezinde atıl ve metruk haldeki orman lojmanı köy halkının mevlit, düğün, nişan, toplantı ve organizasyonları gibi ihtiyaçlarına cevap verecek hale getirilerek Sultan Reşat Köy Meydanı projesi hayata sunuldu.

Daha yeşil ve temiz Reşadiye için çevre düzenlemeleri, atık istasyonlarının kurularak atıkların ekonomiye kavuşturulması ve çöp konteyner sayılarının artırılması da yapılan çalışmalar arasında. Reşadiye’nin doğal güzelliğinin korunması, çevreye sahip çıkılması ve sokak hayvanlarının korunması da sürekli devam eden işlerden..

Köy merkezinde köy halkının destekleri ile inşa edilerek hayata geçirilen Reşadiye Sağlık Ocağı Projesi ile vatandaşlar sağlık hizmeti için artık ilçe merkezine gitmek zorunda kalmayacak. 11 odalı tam teşekküllü sağlık ocağı ve aile hekimliği binası çok yakında hizmete başlıyor. Muhtar Akyılmaz’ın köy halkıyla birlikte gece gündüz demeden çalışarak ve mücadele ederek tamamladığı proje örnek bir kalıcı eser olmuş durumda. Köye fiber internet hattının gelmesi için de gerekli girişimlerde bulunan Akyılmaz, vatandaşların daha hızlı internet almalarını sağlamış durumda.

“Artık değişim zamanı” diyerek göreve seçildiği 2019 yılından bugüne; pandemiden depremlere, orman yangınlarından her türlü ekonomik sıkıntılara ülke ve milletçe sarsıldığımız zor günlere rağmen vermiş olduğu sözleri bir bir yerine getiren Muhtar Akyılmaz, sadece banka ATM’si ve bir de doğa yürüyüş parkuru kaldığını, onu da 31 Mart’tan hemen sonra ilk iş olarak hayata geçireceklerini söylüyor.

Yaşlısından gencine çocuğundan her türlü ihtiyaç sahibine kadar 7/24 herkesin yanında olduklarını anlatan Muhtar Akyılmaz, özellikle pandemi dönemi başta olmak üzere; her zaman herkesle yakın irtibat ve diyalog halinde olduklarını ifade ediyor. İhtiyaç sahipleri ve yaşlılar başta olmak üzere köyde yaşayan herkesin yardımına koştuklarını anlatan Akyılmaz, “Komşuluk ilişkilerini geliştirmeye, dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz” diyor.

Reklamı Geç