Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUHTAR ÇELİK; “GÜZEL KALPLİ DOSTLARIMIZLA KOCAMAN BİR AİLE OLDUK..”

Çocukların hayallerini süsleyen istek

Çocukların hayallerini süsleyen istek ve ihtiyaçları kağıtlara yazılarak balonlara konuldu ve şişirilen balonlar iplere dizilerek muhtarlık binasının içine asıldı. Muhtarlığı ziyarete gelen hayırseverler de bu balonları patlatarak içerisinden çıkan kağıtta yazılı istekleri yerine getirmek suretiyle çocukların hayallerini gerçekleştiriyor. Bu yeni ve farklı yardımlaşma yönteminin fikir babası Sultançiftliği Mahallesi Muhtarı Engin Çelik, “30 metrekare muhtarlığımızda güzel kalpli dostlarımız sayesinde kurduğumuz gönül köprüleri ile kocaman bir aile olduk” diyor.

Yardımlaşma ve dayanışmaya yönelik sosyal projeleri ile sürekli gündemde olan Çekmeköy’ün Sultançiftliği Mahallesi Muhtarlığı’nda okulların açılacağı şu günlerde çok daha farklı bir telaş yaşanıyor. Hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında bugüne kadar farklı farklı yöntemlerle paylaşma köprüleri kuran Muhtar Engin Çelik’in yeni düşüncesi yine ses getirecek türden. Muhtar Çelik’in yeni yöntemiyle, 30 metrekarelik muhtarlık binasının içine iplere dizili balonlar asıldı ve her bir balonun içerisini çocukların hayallerini süsleyen istek ve ihtiyaçları kağıtlara yazılarak konuldu. Muhtarlığa gelen hayırseverler tarafından patlatılan balonların içindeki talepler yine iyilikseverler tarafından yerine getirilerek sahiplerine ulaştırılıyor.

Sosyal medya üzerinden yayılan bu iyilik hareketi kısa zamanda büyük ses getirdi ve çok sayıda hayırsever balonları patlatıp içerisindeki istekleri yerine getirmek için muhtarlık binasına adeta akın etti. Balonların içerisine sadece Sultançiftliği Mahallesi’ndeki çocukların değil, tüm Çekmeköy ve İstanbul’un değişik bölgelerinden ailelerin çocuklarının hayallerindeki isteklerin de konulduğunu ifade eden Muhtar Engin Çelik, yeni yardımlaşma yöntemini www.yerelgazete.com.tr ye değerlendirdi.

Kendilerinin uyguladıkları tüm bu yol ve yöntemlerin yardımlaşma ve dayanışma için bir vesile olduğunu kaydeden Muhtar Engin Çelik, şunları kaydetti: “Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma için bizimkisi sadece bir araç. İyiliklere vesile olmak bu dünyada yaşanabilecek en güzel duygu. Eğitime destek kampanyaları, okuması çocuklardan hediyesi muhtarlığımızdan kampanyası, ağız ve diş sağlığı hediye setleri, Ramazan aylarında yardımlaşmalar, engelli bireylere yönelik destekler, çocuklarımızı buluşturan yaz şenlikleri gibi bugüne çok sayıda kadar farklı yollarla hayır işlerine aracı olduk.

Panoya asılan renkli zarflardan sonra bu balon fikri de işe farklı bir keyif kattı. Sadece mahallemizin değil komşu tüm mahalleler ile Çekmeköy ve İstanbul’un değişik bölgelerinden talep eden ailelerimizin çocuklarının hayallerini süsleyen ihtiyaçlarını yazıp bu balonların içine koyduk ve şişirerek astık. Muhtarlığımıza gelen hayırsever dostlarımız bu balonları patlatarak içerisinden çıkan istekleri yerine getiriyor ve sahiplerine ulaştırıyor. Önümüzdeki hafta okullar açılacağı için taleplerin önemli bir kısmını okul araç ve gereçleri oluşturuyor.

Böylesine güzel duyguları paylaşmak, sevinçlere ortak olmak ve en önemlisi toplumsal dayanışmaya aracı olmak bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. 30 metrekare muhtarlığımızda güzel kalpli dostlarımız sayesinde kurduğumuz gönül köprüleri ile kocaman bir aile olduk. Her zaman yanımızda olup kampanyalarımıza destek vererek komşularımızı sevindiren herkesten Allah razı olsun. Dünyayı ayakta tutan iyiliklerdir, bu dünyadan ebedi ahirete götüreceğimiz tek şey yine yaptığımız hayırlardır, gerisi lafı güzaftır.”

Reklamı Geç