Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUHTAR ÇELİK: “HEPİMİZ CANLA-BAŞLA SEFERBERİZ..”

Depremzede aileler için canla,

Depremzede aileler için canla, başla seferber olan Çekmeköy Sultançiftliği Mahallesi, Muhtar Engin Çelik ve hayırseverlerin organizasyonlarıyla muhteşem bir dayanışma örneği sergiliyorlar.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi vuran asrın felaketi depremin ardından büyükşehirlere göçmek zorunda kalan depremzede aileler gittikleri her yerde büyük ilgi ve şefkatle karşılanıyorlar. Depremzede ailelere kucak açarak bağrına basan Çekmeköy Sultançiftliği mahallesinde de Muhtar Engin Çelik ve hayırseverlerin organizasyonları ile muhteşem bir dayanışma örneği sergileniyor. Ramazan ayının da girmesiyle birlikte depremzede ailelerin gıdadan giyime, ev eşyasından her türlü ihtiyacına kadar tüm eksiklerini bir bir tamamladıklarını anlatan Muhtar Engin Çelik; “Onlar bizim en kıymetli emanetlerimiz” diyor.

Deprem bölgesinden göç eden onlarca ailenin Sultançiftliği Mahallesi’nde ikamet etmeye başladığını gazetemize anlatan Muhtar Engin Çelik, “İlk etapta mahallemizdeki yakınları ya da tanıdıklarının yanına yerleşen depremzede bir çok ailemizi kısa zamanda kendi hanelerine yerleştirdik. Eş, dost, konu, komşu, hayırsever tüm gönüldaşlarımızın katkı ve destekleri ile ev eşyasından mutfaklarına tüm ihtiyaçlarını ivedilikle derleyip, toparladık ve kendilerine teslim ettik. Yine süreç içerisinde bu komşularımızın giyimden alışverişe her türlü ihtiyaçlarına yine hayırsever esnafımızın destekleri ile yardımcı olduk. Ramazan öncesi bu ailelerimizle kahvaltılı programlar yaparak bir nebze olsun farklı bir hava yaşatmaya çalıştık. Depremzede ailelerimizin çocuklarının eğitim ve okul ihtiyaçlarını da unutmadık elbette. Ramazan ayı ile birlikte ailelerimizin daha fazla yanında olmaya, birlikte durup komşuluk ilişkilerini güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

Depremin yarattığı travma ve etkilerin uzun süre hayatımızın bir parçası olmaya devam edeceğini kaydeden Muhtar Engin Çelik; “Yardımlaşma, dayanışma ve birlikte durarak bu zor günlerin üstesinden gelmekten başka çaremiz yok. Bu acı hepimizin.. Onun için paylaşacağız. Giden canları elbette geri getiremeyiz ancak, geride kalanlar için bir çok şey yapabiliriz. Bu millet necip bir millet. Bütün komşularımızdan hayırsever dostlarımızdan Allah razı olsun. Herkes elini taşın altına koyup bir şeyler yapıyor ve bizler de buna aracı olmaya çalışıyoruz. Deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine, ülkemize ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu..

Reklamı Geç