Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OKAN’DA EĞİTİM ATEŞİ YAKILDI..

“İş yaşamına en yakın

“İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren ve 16. yılında 21 bin öğrenciye ulaşan Okan Üniversitesi, Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen törenle 2015-2016 Akademik Yılı’na “merhaba” dedi.

oknunvrsats2Kurulduğu 1999’dan bu yana Türk yükseköğreniminde ilklerin öncüsü olan Okan Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “Bugün hem yeni akademik yılın açılışını yapıyoruz hem de Tıp Fakültesi Simülasyon Merkezimiz ile Türkiye’nin en modern yurtlarından biri olan Meral Okan Yurdumuzun resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Okan Üniversitesi her zaman ilklerin üniversitesi oldu. İlk kez Girişimcilik ile Kariyer ve Yaşam derslerini başlatan üniversiteyiz. Sürücüsüz araç projesini gerçekleştirdik. Yeni projeler üretmeye ve hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

oknunvrsats4Okan Üniversitesi’nin 16. yılında 21 bin öğrenciye ulaştığını belirten Okan, “2015-2016 Akademik Yılı’na da iddialı giriyoruz. Aynı zamanda bugün ABD’nin Florida Eyaleti’nde Amerikan yasalarına göre kurulan Okan International University, Amerika’nın en gözde şehirlerinden Miami’deki kampüsünde eğitim-öğretime başladık. Müzik ve tiyatro alanında geleceğin yıldızlarını yetiştirme hedefiyle üniversitenin Kadıköy Kampüsü’nde Okan Üniversitesi Konservatuvarı’nı kurduk. Halen Tuzla’da inşaatı süren 260 yatak kapasiteli tam teşekküllü Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizle öğrencilerimizin pratik gelişimi için eşsiz bir altyapı olanağı sunarken, halkımızı da güvenilir tedavi hizmetleriyle buluşturacak” diye konuştu.

oknunvrsats3Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut açılış konuşmasında “Aramıza yeni katılan 4500 lisans, 1000 yüksek lisans öğrencisine “Hoş geldiniz” dedikten sonra, “Çağdaş, mezun olduğunda İngilizcenin yanı sıra Çince, Rusça ve Arapça dillerinden birini öğrenmiş olan, küresel ölçekte çağdaşlarıyla daha iyi rekabet edebilen mezunlar yetiştiriyoruz” diye konuştu. Okan Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı açılış etkinliğinde önce Meral Okan Yurdu’nun resmi açılışı gerçekleştirildi. Üniversitenin Tuzla Kampüsü’nde yer alan 2’si kızlar, 2’si erkekler için olmak üzere 4 yurt binasına ek olarak inşa edilen 260 öğrenci kapasiteli Meral Okan Öğrenci Yurdu, Okanlıların her türlü konfor ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandı. İnşaatı tamamlanan yeni binanın hizmete girmesiyle birlikte Tuzla Kampüsü’ndeki yurtların kapasitesi toplam 1500 öğrenciye ulaştı.

oknunvrsats5Yurt açılışının ardından 2015-2016 Akademik Yılı eğitim ateşi, Bekir Okan, Prof. Dr. Şule Kut ve Öğrenci Konseyi Başkanı Yavuz Korkmaz tarafından, öğretim üyelerinin ve öğrencilerin katılımıyla yakıldı.

Reklamı Geç