Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ORTAK HEDEF: SAĞLIKTA HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTMEK..

Çavuşbaşı Kasrı’nda düzenlediği yemek

Çavuşbaşı Kasrı’nda düzenlediği yemek davetinde; ilçe protokolü, hastane yöneticileri ve hayırsever işadamlarına bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve bundan sonra yapmayı planladığı projeler hakkında bilgilendirmede bulunan Ümraniye Hastaneleri, Sağlık Çalışanları ve Hastaları Yardım Derneği, güç birliği mesajları verdi. Dernek Başkanı Serpil Sarı, “Bu hastaneler hepimizin, eksikleri ve ihtiyaçları elbirliğiyle gidermeye devam edeceğiz” dedi.

YEREL GAZETE ÖZEL HABER / Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Ümraniye Hastaneleri, Sağlık Çalışanları ve Hastaları Yardım Derneği, hayırsever iş insanlarının bağış ve katkıları ile sağlıkta hizmet kalitesine destek vermeye devam ediyor. Çavuşbaşı Kasrı’nda düzenlediği yemek davetiyle ilçe protokolü, hastane yöneticileri ve hayırsever işadamlarına bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve bundan sonra yapmayı planladığı projeler hakkında önemli bilgilendirmelerde bulunan dernek yönetimi, daha büyük hizmetler için güç birliği mesajları verdi.

Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bal, İstanbul 2. Bölge Kamu Hastaneleri Başkanı Prof. Dr. Kamil Özdil, Hastane Başhekimi Prof Dr. Nejdet Sağlam, Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, İBB Meclis Üyesi Sacit Eyüboğlu, Esnaf Odası Başkanları Mustafa Şimşek, Mehmet Yıldız, Nizamettin Sağlam ve Hüseyin Sipahi gibi tanınmış önemli isimlerin katıldığı programda sağlık hizmetlerinde daha iyi hizmet kalitesi için neler yapılabileceği konuşuldu. Dernek yöneticisi Serkan Kalkan’ın sunduğu programın açılış konuşmasını Dernek Başkanı Serpil Sarı yaptı.

“Bu hastaneler bizim, hepimizin ortak değerleri ve toplumsal hizmet noktaları” diyen Dernek Başkanı Serpil Sarı, “Derneğimizin asli görevi; zaman zaman yaşanan protokol ve prosedür kaynaklı gecikmelerde gerekli girişimleri yaparak hizmet kalitesinin aksamasını telafi etmektir. Bu noktada siz değerli iş insanlarımıza önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Derneğimizin kurulduğu günden bugüne ve bizlerin görevde olduğu süreçte destek ve katkılarınızla her zaman yanımızda oldunuz. Hastanemizin gerek fiziki koşullarının iyileştirilmesi gerekse ihtiyaç ve eksiklerinin giderilmesi noktasında hepiniz önemli katkılar sundunuz. Her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Başkan Serpil Sarı; “Bizler de yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte sizlerin bu destek ve katkılarını en doğru ve en verimli şekilde değerlendirilmesi noktasında hastane yöneticilerimizle birlikte emek ve gayret sarfettik. Her gün binlerce insanımıza hizmet veren, bölgemizin en önemli sağlık merkezlerinin başında gelen hastanemizin eksikleri ve ihtiyaçları her zaman olacaktır. Bu hastaneler, sağlık kuruluşları bizim, hepimizin ortak değerleri. El birliği ile gücümüzü birleştireceğiz ve toplum için daha kaliteli sağlık hizmetleri adına ne gerekiyorsa yine beraberce yapacağız” şeklinde konuştu.

Hastane Başhekimi Prof Dr. Nejdet Sağlam, programda yaptığı sunumla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kuruluşundan bugüne değişim evrelerini ve güncel kapasitesine yönelik bilgiler verdi. 2002 yılında devlet hastanesi olarak hizmete açılan hastanenin, 2005-2015 yılları arasında Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet verdiğini kaydeden Sağlam, 2016 yılında Üniversite Hastanesi kapsamına alındığını ifade etti.

Prof Dr. Nejdet Sağlam, şunları kaydetti: “2015 yılında hastane bahçesine yeni açılan kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi binasıyla birlikte 144.953 m2 kapalı alanda sağlık hizmeti sunulmaktadır. Hastanemize bağlı 460 mkapalı alan ile Kezban-Esat ÜNSAL semt polikliniği, 1900 mkapalı alan ile Mustafa Kemal Semt Polikliniği ile hastalarımıza poliklinik hizmeti sunmaktadır. Hastane bahçesinde başlatılan Onkoloji binası inşaatı tamamlanmış olup hastalarımıza hizmet vermeye başlamıştır. Hastanemiz şuan kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi ile birlikte 836 yatak ile hizmet vermektedir.  Hastanemizde 23 adet genel, lokal ameliyatların gerçekleştirildiği ameliyathanemiz bulunmaktadır. Hastanemizde 63 yataklı Yeni doğan yoğun bakımı,  46 yataklı erişkin yoğun bakımı, 15 yataklı çocuk yoğun bakımı hizmet vermektedir. Günde ortalama 6500 hasta muayenesi yapılmaktadır. Ayda ortalama 4000 operasyon yapılmaktadır. Hastanede ayrıca robotik cerrahi ameliyatları da uygulanmakta ve ortalama 2,9 milyonluk bir nüfusa hizmet verilmektedir.”

İstanbul 2. Bölge Kamu Hastaneleri Başkanı Prof. Dr. Kamil Özdil de yaptığı konuşmada hastaneye yönelik bilgiler verdi ve hizmetleri için dernek yöneticileri ile hayırsever iş insanlarına teşekkür etti.

Aynı zamanda dernek yöneticisi de olan ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı da yaptığı konuşmada bölgenin iş dünyası olarak hastane derneğine vermiş oldukları destek ve katkıları bundan sonra da devam ettireceklerini ifade etti.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da konuşmasında, “Hep birlikte hastanemizin eksik ve ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz ve özellikle lojistik açıdan yardımlarımızı sürdüreceğiz” dedi. Bölgenin çok daha büyük ve yüksek kapasiteli bir hastaneye ihtiyacı olduğunu da ifade eden Başkan Yıldırım, yeni bir hastane için girişimleri olduğunu anlattı.

Ümraniye Hastaneleri, Sağlık Çalışanları ve Hastaları Yardım Derneği aracılığı ile hastaneye destek ve katkılarda bulunan işadamlarına birer teşekkür plaketinin de verildiği program katılımcı iş insanlarının bundan sonraki sürece dair düşüncelerini dile getirmeleri ile son buldu.

YASAL UYARI (!) Yerel Gazete Özel haberleri ve resimleri kopyalanamaz, başka yayınlarda kullanılamaz, bunu yapanlar hakkında Telif Hakları Yasası gereğince hukuki girişimlerde bulunulur.

Reklamı Geç