Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PANDEMİ SÜRECİNDE ÖZEL OKULDA ÖĞRENCİ YARALAYAN TALİHSİZ KAZA..

Bölgemizde faaliyet gösteren özel

Bölgemizde faaliyet gösteren özel bir eğitim kurumunda geçtiğimiz 16 Haziran günü bir öğrencinin yaralanmasına neden olan basketbol potası kazası için hukuk süreci başlıyor. Pandemiden dolayı okulların kapalı olduğu bir tarihte çocuğunun okula konu tekrarı ve deneme sınavı için çağrıldığını ve yaşanan bu kaza sonucu çocuğunun 4 gün sonraki LGS sınavını kötü geçirdiğini iddia eden baba Serkan G., Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi vererek kazaya sebebiyet veren şüphelilerin cezalandırılmasını istedi.

Başvurusu üzerine Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde konuyla ilgili inceleme başlatıldığını gazetemize açıklayan öğrenci velisi Serkan G., şikayet dilekçesinde de dile getirdiği üzere; “Çocuğum Yiğit G., bu özel okulun Çekmeköy şubesinde 8. sınıf öğrencisi. Olay günü okul idaresi okulların Covid-19 nedeniyle kapalı olması zorunluluğu olduğu halde, konu tekrarı ve deneme sınavı için öğrencileri okula çağırdı. Çocuğum zorunlu olarak okula gitti. Çocuğum, teneffüs saatinde okulun bahçesinde bulunan basketbol sahasında arkadaşlarıyla basketbol oynarken potaya smaç basıyor. Bu esnada potanın çelik borudan imal ayağı yerden yaklaşık 20 cm. yukarıdan kırılıyor ve okul idaresi Yiğit’i hastaneye götürüp bize haber veriyor. Hastaneye gittiğimde 6 adet röntgen filmi çekilmiş, sağ dizinde, sağ kol arkasında, alnında, burnunda ve kafasının arkasında ezik ve kanama olmuş, sol omzunu da oynatamıyor, gözlüğü de kırılmış. Okuldan bununla ilgili kamera kayıtlarını istedim, vermediler. Konuyla alakalı okul müdürü, okul kurucusu ve ortağı ile bizzat görüştüm, bizimle ilgilenilmedi ve biz sizi ararız denildi, arayan soran yok. İlçe milli eğitim müdürlüğü, pandemi sürecinde okulda ders yapılmasına özel izin mi verdi? Kaldı ki Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk 31 Ağustos 2020 tarihinde bile okulların açılacağı kesin değil derken, bu kurum nasıl oluyor da kendi inisiyatifiyle okul açıyor. Okulda yaşanan bu kaza yasal bildirim süresi içerisinde yetkili kurumlara bildirdi mi?” diye sordu.

Okul Müdürü, iddialar ve kaza hakkında gazetemizin tarafsız habercilik anlayışı gereği sorduğu sorulara yanıt verirken; “Yiğit G., diğer tüm öğrencilerimiz gibi çok sevdiğimiz bir öğrencimiz. Söz konusu tarihte öğrencilerimizin ailelerinin gözetiminde okula geliş ve gidişi için yasal bir engel yoktu. Elbette talihsiz bir kaza yaşandı. Biz de en az Yiğit G.’nin ailesi kadar bu duruma çok üzüldük. Kazanın ardından gerekli tüm girişimleri yaptık ve ilgimizi eksik etmedik. Basketbol potası vida veya eklem yerlerinden çıkmış değil, demir aksamından kırılmak suretiyle öğrencimizin üzerine doğru düşmüş ve Yiğit G., çok şükür ki çok büyük yara almadan hafif sıyrıklarla kazayı atlatmıştır. Kazadan sonra aile ile de tüm temaslarımız olmasına rağmen konunun yargı boyutuna taşınması üzüntü verici. İyi niyetli tüm yaklaşımlarımıza rağmen aynı karşılığı göremedik” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç