Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PARK NÖBETİNE 62. GÜNDE POLİS MÜDAHALESİ..

Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi’nde

Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi’nde kapalı Pazar alanı yapılmak istenen deprem toplanma bölgesi de olan yeşil alan parkta 62 gündür vatandaşların sürdürdüğü nöbete bu sabah polis müdahalesi geldi. İş makinalarını engellemeye çalışan vatandaşlarla polis ve zabıta arasında çıkan arbedede Çekmeköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi İlhan Bayram, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Saadet Çertez ve 10 civarında partili gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadelerinin ardından serbest bırakılırken CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve bir gurup partili tarafından 5 bin adet olduğu açıklanan vatandaş imzası belediye yetkililerine iletildi. Akşam saatlerinde konuya ilişkin belediyeden yapılan açıklamada, söz konusu alanda vatandaşın talepleri doğrultusunda çalışmalar başlatıldığı kaydedildi.

Çekmeköy hareketli bir gün yaşadı. Mehmet Akif Mahallesi’nde deprem toplanma bölgesi de olan yeşil alan parkın kapalı Pazar alanı yapılmak istenmesine yönelik vatandaş nöbetine sabah saatlerinde polis müdahalesi ve ardından gözaltılar geldi. Vatandaşların 62 gündür nöbet tuttuğu parka sabah saat 08.00 sıralarında çevik kuvvet polisleri eşliğinde iş makineleri girdi. İş makinelerinin parka girmesini engellemeye çalışan vatandaşlarla polis arasında arbede yaşandı. Polisin gruba müdahalesinin ardından aralarında CHP Meclis Üyesi İlhan Bayram ve CHP Kadın Kolları Başkanı Saadet Çertez’in de olduğu 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltılar sonrası ifadesi alınanlar serbest bırakılırken CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve bir grup partili ile bölge sakini, 5 bin adet olduğu açıklanan vatandaş imzasını belediye yetkililerine teslim etti.

CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, “Burada zaten kapalı bir pazar alanı var. Meclis üyesi olduğum dönemde bu pazarın verimli şekilde çalışmayacağını söylemiştim. Alt kısmını marketlere kiraya vererek bina yapılamaz. Bu kamuyu zarara uğratmaktır. Halktan kopuk yaşarsanız Halkın pazara nasıl gidip geleceğini de bilemezsiniz. Ne esnaf ne de halk buraya gelmeyecek. Halkın yapılmasını istemediği hiçbir işi onaylamayacağız” dedi.

Yaşanan gerginliklerin ardından akşam saatlerinde belediyeden kamuoyuna açıklama geldi. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Çekmeköy Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmalarına başladığı semt pazarı proje alanında asılsız iddialar ortaya atılmaya devam ediliyor.  Geçtiğimiz aylarda Çekmeköy Belediyesi’nin ilçede başladığı Mehmet Akif Mahallesi Semt Pazarı proje alanında “Parkı Yapılaşmaya Açıyorlar”, “İBB Ağaçları Sulamak İstedi İzin Vermediler” gibi asılsız iddialarla provokatif eylemlere başvuran kişiler, şimdide belediye ağaçları kesiyor, ağaç katliamı başladı, parkta yıkım başladı iddiaları ile sahne aldılar. Üzerine basa basa yeniden belirtiyoruz;  bölgede belediyemizce tek bir ağaç dalı dahi kesilmemiştir, kesilmeyecektir.

Samimiyetten uzak sadece siyasi kaygılarla yapılan bu eylemlere ve eylemde bulunan vatandaşlara bölgede yapılan proje anlatılmasına rağmen,  asılsız iddialar maalesef aynı çevrelerce ısrarlı şekilde kamuoyuyla paylaşılmaya devam edilmektedir. Belediyemiz;  çalışma yapılacak bölgede bulunan ağaçların bir bölümünü usulüne uygun şekilde park ve bahçe çalışmalarında kullanılan araçlarla yerinden alıp,  yine aynı alanda aynı toprağa konumlandırmış, gübreleme ve bakım çalışmalarını yapmıştır. Hal böyleyken eylemlerdeki davranışların samimiyetten uzak algı oluşturma kastıyla yapıldığı gözler önüne serilmektedir.”

Reklamı Geç