Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşte Saadet Partisi’nin Çekmeköy’e özel vizyon projeleri ve liyakatli ekibi..

31 Mart seçimlerine Çekmeköy’de

31 Mart seçimlerine Çekmeköy’de genç ve dinamik belediye başkan adayı Halil İbrahim Akpınar ve ekibiyle iddialı şekilde hazırlanan Saadet Partisi, vizyon projelerini coşkulu bir programla açıkladı. “Daha iyi bir yaşam senin hakkın” temasıyla Milli Görüş belediyeciliğine vurgu yapılan projelerin tanıtım toplantısına SP İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, İlçe Başkanı Abdulbaki Polat, çeşitli siyasi partilerin ilçe temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda partili yoğun katılım gösterdi..

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Abdulbaki Polat, “Belediye başkan adayımızı tüm araştırma, değerlendirme ve saha çalışmaları ile anket sonuçları neticesinde adeta kılı kırk yararak tespit ettik. Aday tespit sürecinde sosyal medyada ‘bekleyin beklediğinize değecek’ demiştik. Elhamdülillah 300 bin Çekmeköylü hemşerimizi yanıltmadık. Çekmeköy’ümüze yakışan en genç, en dinamik ve en tecrübeli adayımızı belirleyerek etrafına işin ehli arkadaşlarımızla beraber doldurduk ve o günden beri sahada çalışmalarımızı en verimli şekilde yürütüyoruz” dedi.

Saha çalışmalarını önceden planlı ve programlı şekilde sürdürdüklerini kaydeden Polat; “Ev sohbeti taleplerini genelde akşam 19:00’dan sonrasına alıyoruz. Muhtarlarımızın bir çoğunu ziyaret ettik. İlçemizde olan bütün cenaze ve taziyelere katılım sağladık. Etkili fert, kanaat önderleri ve STK ziyaretlerimiz devam etmekte. İnşallah kalan 26 günlük süreyi de en verimli şekilde kullanarak, ‘başka bir Çekmeköy mümkün’ sloganımızla, el ele, gönül gönüle çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağımız şekilde 94 ruhunu palyaçolarla değil gerçek Saadet Partisi ile getireceğiz” şeklinde konuştu.

“Çekmeköy için yapacak çok işimiz var” diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Akpınar, “Bizler sorunları çok iyi biliyoruz ve ortak akılla hep birlikte sorunları çözeceğiz ve şimdi ekibimizle hazırladığımız projelerimizi açıklıyorum: Okul sınıflarında öğrenci sayısını 45 öğrenciden 30 öğrenciye düşüreceğiz. Bunun için yeni okul binaların yapılmasını sağlayacağız.

Otopark sorununu çözeceğiz. Binaların ön bahçelerine ve her mahalleye kapalı otopark yapacağız. Kaldırımları engellilere uygun şekilde yapacağız ve kaldırım işgaline son vereceğiz. Çekmeköy merkez mahallesinde bulunan 0/14 parsele: Eğitim Vadisi yapacağız. İçinde: Fen Lisesi, Nitelikli ve Mesleki Anadolu Lisesi, Bilişim ve Siber Güvenlik alanında nitelikli liseler yapacağız.

Belediyede israfı önleyeceğiz. 6 adet olan başkan yardımcılıklarını 4’e düşüreceğiz. Belediye personelimize yeniden belediye binalarımızda yemek vereceğiz. Ev hanımları ürettiği el emeği göz nuru ürünleri satabileceği çarşılar yapacağız. Ev ekonomisine katkı için onlara üretim atölyeleri oluşturacağız. Bodrum katları otopark olarak çözeceğiz. Bodrum kat yerine 1 kat yukarı imar vereceğiz. Sosyal tesisler aktif hale gelecek ve en uygun fiyata halkımıza hizmet sunacağız. Okullarda kantinde satılan ürünler sağlık açısından denetlenecek bu sayede zararlı yiyecek ve içeceklerden öğrencilerimizi koruyacağız.

Mahalle aralarına park ve kreş yapılacak. Satılacak olan arazileri ücretini ödeyerek belediyece satın alacağız ve planlara park olarak işleyeceğiz. Belediyemizde çalışan personelimizin yavruları için kreş açacağız. Her mahallemize Geri dönüşüm atık merkezi kuracağız ve geri dönüşüm atıklarını getirenlere Çekmeköy kartına para yükleyeceğiz. Belediyede makam odalarının kapılarını açık tutacağız. Kişiye ve parsele özel ranta yönelik plan değişikliği yapmayacağız. İlçemizin köylerinden gelen ürünler ile Çekmeköy’e organik ve yöresel ürünlerin pazarını kuracağız.

Sokak Hayvanları; Hayvanların doğal yaşam alanları olan ormanlara barınaklar yapacağız. Bu süreci Sivil toplum kuruluşları ile yöneteceğiz. İnşallah Sokaklar, caddeler, parklar ve şehirler insanımız için güvenli hale gelecek.

Çavuşbaşı Caddesi ile Mimar Sinan caddesinin kesiştiği yerdeki trafiği çözmek için battı çıktı yapacağız. Halkımızın istifadesine sunacağımız tam tefrişatlı mesire alanları yapacağız. Bina altlarındaki tamirci esnaflarımızın rahat çalışması ve sokak sakinlerinin kirlilikten ve gürültüden kurtulması için Çekmeköy sanayi sitesini kuracağız. Kurban Kesim Alanlarını daha hijyenik bir ortamda yapacağız. Mevcut Tekno Parkları daha da geliştirerek ülkemize marka değeri yüksek projeler geliştireceğiz. Madenler Taşdelen Alemdağ Tramvay Hattı projesini hayata geçireceğiz. Taşdelen’de Kapalı Spor Salonu ve Kapalı Pazar yeri yapacağız.

Mimar Sinan – Güngören Mahallesi Geçiş Yolu Projesini hayata geçireceğiz. Mini Şehir Otogarı inşa edeceğiz ve 3.köprü güzergahında cep otogar ve servis hizmeti sağlayacağız. Okul Bahçelerinde çocuklarımızın tarihi kültürel değerlerimizi tanımasını sağlayacak oyun alanları yapacağız. Denetleme mekanizmamızı geliştirerek vatandaşlarımıza sağlıksız son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.

Açık veri, Açık Kapı Belediyeciliğini başlatacağız. Çekmeköy Belediyesi, ilçeye ait değerli verileri daha şeffaf ve erişilebilir hale getirmek amacıyla Çekmeköy Açık Veri Portalını başlatacağız. Bu proje, şehirdeki girişimcilerden akademisyenlere, uygulama geliştiricilerinden her kesimden vatandaşlara kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ederek ilçeye ait verilere kolayca erişim sağlama amacını taşımaktadır. Çekmeköy Açık Veri Portalı, ilçedeki kamu hizmetlerinin daha etkin, etkili ve verimli bir şekilde sunulmasını hedeflemektedir.

İlçe ile ilgili çeşitli alanlarda toplanan veriler, bu platform üzerinden halkın erişimine açılarak daha şeffaf bir yönetim anlayışının benimsenmesine katkı sağlayacaktır. Çekmeköy Açık Veri Portalı, girişimciler, akademisyenler ve uygulama geliştiricilere ilçemizle ilgili verilere kolayca ulaşma imkânı sunarak ilçemizin daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve katılımcı bir geleceğe doğru yönelmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya da yaptıkları konuşmalarda 31 Mart seçimlerinin önemine vurgu yaparak, israfın, yolsuzluğun ve adaletsizliğin önüne geçilmesi için İstanbul’da Birol Aydın, Çekmeköy’de Halil İbrahim Akpınar’la milli görüş belediyeciliğinin mutlaka ama mutlaka yeniden işbaşına gelmesi gerektiğini ifade ettiler. Program sonunda partiye katılan yeni üyelerin rozetleri törenle takıldı ve meclis üyesi adayları tek tek sahneye davet edilerek tanıtıldı ve büyük aile fotoğrafı verildi.

Reklamı Geç