Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİSİ YENİ DÖNEMDE DE HARARETLİ..

Eylül ayı ilk oturumunu

Eylül ayı ilk oturumunu gerçekleştiren Sancaktepe Belediye Meclisi yeni dönemde de oldukça hararetli geçeceğinin sinyalini verdi. 15 Temmuz hain darbe girişimi gölgesinde tamamladığı yaz tatilinin ardından toplanan meclisin ilk oturumunda tansiyon yine yüksekti. CHP’li Meclis Üyesi Ali Duman ve arkadaşlarının ilçedeki bazı cadde ve yer isimlerinin 15 Temmuz darbe girişimi şehitleri isimleri ile değiştirilmesi yönündeki önerge, “gündemdeki isim değişikliği maddesi ile aynı” gerekçesi ile gündeme alınmaması ve ardından da oylanırken Ak Parti’li bazı isimlerin bile onay verdiği halde oy çokluğu ile ‘ret’ edildiğinin ilan edilmesi ortamı gerdi.

sancaktepe meclis 4Önerge sahibi Ali Duman, Meclis Başkanvekili Turgay Akpınar’a çıkışarak ‘3-5 saniye içinde kaşla göz arasında bu nasıl bir oylama ve nasıl sayım yaptınız anlamadık, Ak Parti’li üyeler bile onay verirken oy çokluğu ile ret nasıl çıktı’ diye çıkışması karşılıklı tartışmaya neden oldu. Meclis Başkanvekili Turgay Akpınar da iyice gerilen ortamda geri adım atmadı ve önergenin ret edildiğini kayıtlara aldı.

sancaktepe meclis 5Meclis başlangıcında ise CHP Üyesi Soner İkitemur ile aynı zamanda İlçe Başkanı da olan Alper Yeğin’in gündem dışı konuşmaları vardı. Her iki konuşmacı da geçtiğimiz 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimini nefretle kınadılar ve Artivin’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı girişimini lanetediler.

sancaktepe meclis 315 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından Sancaktepe Belediyesi’nden kaç personelin görevden el çektirildiğini soran CHP İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Alper Yeğin, “15 Temmuz’da görev yapan kaymakamının bile bu hain örgütle bağlantısı nedeniyle gözaltında olduğu ve bundan önceki kaymakamı ile emniyet müdürlerinin de FETÖ’den alındığı Sancaktepe nasıl oldu da bu hale geldi? Bu kürsüden eleştirdiğimiz zaman laf söyletmediğiniz O kaymakama milletin parasıyla yapılan konuk evi villayı tahsil edenler çıkıp bunun hesabını halka anlatmalılar ve o villayı boşaltmalılar” dedi.

sancaktepe meclis 2Meclis kürsüsünde Belediye Başkanı İsmail Erdem hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da ifade eden Alper Yeğin, başvuru dilekçesini de Ak Parti Grup Başkanvekili Yunus Ustahabipoğlu’na; “Kendisinin mesleğindeki dürüstlüğü ve sağlam karekterine olan güvenimden dolayı daha önce demişti ki ‘gelin sizin dilekçenizi ben yazayım’ şimdi kendisine bu suç duyurusu dosyasını takdim ediyorum” şeklinde konuşarak verdi. Yerel konulara da değinen Alper Yeğin, Sultanbeyli sınırında iki bina arasının anayol altından tünelle birleştirilmesinden, SUR Yapı’nın bölgedeki bazı imara aykırı olduğunu iddia ettiği yapılaşmalarına kadar birçok konuyu dile getirdi.

sancaktepe meclis 1Ak Parti adına gündem dışı söz alan Grup Başkanvekili Yunus Ustahabipoğlu da son derece duygu yüklü ve anlam dolu bir konuşma yaptı. Özetle insanoğlunun günahsız olamayacağını ve hata yapan bir varlık olmasının yaradılışında olduğunu kaydeden Ustahabipoğlu, ayetlerden verdiği örneklerle son derece önemli mesajlar verdi. 15 Temmuz hain darbe girişimi ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu saldırı gibi konuları da şiddetle lanetleyen Ustahabipoğlu, “12 Eylül benim doğum günüm seviyorum ama 1980 darbesi lanetliyorum bu sene de mübarek Kurban Bayramı” şeklindeki esprili sözlerle konuşmasını tamamladı.

Daha sonra CHP’li üyelerin gündeme getirdiği sorulara Ak Parti’li üyeler açıklık getirdi. Belediyeden 15 Temmuz darbe girişiminin ardından toplamda 13 kişinin atıldığını bunlardan 2 kişinin taşeron işçisi, 11’nin ise memur olduğunu ve valilik aracılığı ile İçişleri Bakanlığı’na bildirildiğini dile getiren Ak Parti meclis üyeleri, imar konularına ilişkin sorulara da bahsedildiği gibi herhangi bir usulsüzlüğün söz konusu olmadığını SUR Yapı’nın da sıradan bir firma gibi toprak sahipleri ile anlaşıp belediyede her normal vatandaş gibi işlemlerini tamamladığını ifade ettiler.

Reklamı Geç