Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE’DE LALE FESTİVALİ VE BAHAR KOŞUSU…

Baharın gelmesiyle birlikte son

Baharın gelmesiyle birlikte son derece renkli bir etkinliğe ev sahipliği yapan Sancaktepe, Lale Festivali ile rengarenk bir görünüme büründü. Yüzlerce kişinin yarıştığı Bahar Koşusu da ilçede güzel görüntüler oluşturdu.

sancaktepe lale festival 10Sancaktepe’de bu yıl 4.’sü düzenlenen Lale Festivali çeşitli etkinliklere sahne oldu. Yamlaşık bir ay devam edecek olan festival kapsamında, parklarda, meydanlarda, bahçelerde laleler açacak. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin startı Meydan Park’ta verildi. Festivalde, Halk Oyunları Gösterisi ve Müzik Öğretmenleri Konseri’nin ardından animasyon gösterileri kapsamında, Kukla Show ve Jonklör şovları yapıldı. Etkinlik sonrası alana gelen tüm katılımcılara lale dağıtıldı.

sancaktepe lale festival 7Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı  İsmail Erdem, “Bugün de rengarenk lalelerimiz meydan parkımızı süslemiş oldu. Lale İstanbul’un bir simgesel sembolü bir döneminde özellikle lale İstanbullulara lale farklı bir anlam taşıdı, farklı bir mana yükledi. Bugün de aslında bizler renkleri buluşturmuş olduk. Burada kırmızısı, moru, sarısı, mavisi, yeşili derken aslında tüm renklerin bir arada nasıl güzellik göstergesi olarak fotoğraf teşkil ettiğine de burada şahitlik yapıyoruz. Burada yaklaşık yüz bine yakın lale soğanı, sümbüller de var. Farklı farklı renklerde lalelerimizi ailelerimiz evlerine kadar taşımış olacaklar ama bir lalenin anlamı bizce çok büyük onun soğandan yaprağa dönüşmesi renklere bürünmesi ve vakarlı bir şekilde açılışı ve 20- 25 gün arası bir hayat dönemi var. O dönemde göz zevkine diyecek yok diyoruz” dedi.

sancaktepe lale festival 8BAHAR KOŞUSU YOĞUN KATILIMLI GEÇTİ..

Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Kent Konseyi tarafından düzenlenen Bahar koşusu yoğun katılım altında gerçekleşti. 3 km üzerinden gerçekleşen ve 4 farklı kategoride 671 sporcunun katıldığı yarış koşu, Belediye Başkanı İsmail Erdem’in startı ile Yenidoğan Merkez’de başlayıp Sancaktepe Meydan Park’ta son buldu.

sancaktepe lale festival 3Başkan Erdem yaptığı konuşmada “Bugün İlçemizde düzenlenen Lale Festivali ile birlikte yapılan bu koşu organizasyonlara farklı bir renk kattı. Güzel ilçemiz Sancaktepe sağlıklı bir yaşam, barış, hoşgörü için koşuyor. Her yıl amacımız bahara merhaba demek, her geçen yıl artan obeziteye ve sporun önemine dikkat çekmek için yüzlerce vatandaşımızın katılımıyla ‘Bahar Koşusu’nu bu yıl  başarıyla tamamladık. Tüm katılımcılara teşekkür ederim” diyerek, ödül alanları tebrik etti.

sancaktepe lale festival 2Yarış sonunda dereceye giren sporculara Meydan Park’ta düzenlenen törenle madalyaları takdim edildi.

????????????????????????????????????

sancaktepe lale festival 6

sancaktepe lale festival 1

sancaktepe lale festival 4

Reklamı Geç