Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SEÇİM SATHI MAHALLİNE GİRDİK..

2023 de geldi çattı.

2023 de geldi çattı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduktan sonra gençlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’mizin bu yıl 99., seneye 100. yılını kutlayacağız. İşte böylesine önemli bir senede yine tarihi seçimlerden birini yapacağız.

Peşine 2024’te bir de yerel seçim var. 2023 seçimleri öncesi bir de referandum sandıkları kurarsak hiç de şaşırmam çünkü bu yönde de bir gündem ufak ufak değil büyük büyük oluşuyor..

Malum zorlu geçen pandemi sürecinin akabinde başlayan ekonomik kriz ortalığı kasıp kavururken siyaset hakikaten zor iş. Yerelde siyasi parti teşkilatları ve belediyeler oldukça hareketli.

İktidarından muhalefetine parti üst düzey temsilcilerinin de katılımıyla STK’lar ziyaret ediliyor, muhtarlar geziliyor, evlere gidiliyor, esnaf ve işyerleri hiç boş bırakılmıyor.

Yapılması gereken de bu tabiki. Hareketlilik sosyal medya aracılığı ile de yansıtılıyor. Bizler de yerel basın olarak çoğu zaman takip ediyor ve haber kanallarımızdan yayımlıyoruz. Seçmenin en önemli derdi ekonomi ve işsizlik.

Pandemi sonrası ve savaş ortamına rağmen gelinen durumun idare edilebilir olduğunu savunan iktidar partisi temsilcileri de sokakta en çok bu konularda zorlanıyor. Zorlanıyor çünkü vatandaş çarşı-pazarda alım gücünü kaybediyor..

Aday adayları da sahaya inmeye başladı. Gerek Millet İttifakı gerekse Cumhur İttifakı kanadından milletvekili olmak için nabız yoklayanların sayısı her geçen gün artıyor.

Aday adaylığını resmen ilan edenler ise teşkilatlarla birlikte meydanlarda çalışırken yukarıda yani Ankara’da partiler arası vekil geçişlerini görüyoruz. Bu da gösteriyor ki gelecek dönemde yenilenme bi hayli fazla olacak..

Sözün özü; Kasım’dan Haziran’a 8 ay sürecek uzun bir seçim maratonu dönemine girdik. Seçim ekonomisi ile de bu süreç takviye edileceğinden seçmen bir nebze daha rahat eder. Sonrasında gelsin sandıklar peşi peşine..

Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümü ülkemize ve milletimize kutlu olsun..

Reklamı Geç