Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehirleşmenin temel taşı imar ve yapılaşma konularını ele aldı..

İYİ Parti’den Ümraniye Belediye

İYİ Parti’den Ümraniye Belediye Başkan Adaylığı için talep açan Demet Alkan Tekdemir, hizmet ve yatırımlara yönelik projelerini açıklamaya devam ediyor. Yaşanılır kentler için şehirleşmenin temel taşı imar ve yapılaşma konularını ele alan Tekdemir, “Ümraniyeliler konforlu bir yaşam sürememektedir” dedi ve ekledi; “Güçlü bir işbirliği ile tüm sorunların üstesinden geleceğiz..”

İYİ Parti Ümraniye Belediye Başkan Aday Adayı Demet Alkan Tekdemir, yayınladığı videolu mesajda şunları kaydetti: “Çok kıymetli Ümraniyeli komşularım; sizleri sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Allah’ın izni ve sizin çok kıymetli desteklerinizle belediye başkanı olduğumda Ümraniye’nin büyük sorunlarını hızlıca çözeceğim. Bu sorunların başında imar konusu gelmektedir. Ümraniye’mizin on bir mahallesinde imar sorunları uzun yıllardır devam etmektedir. Geri kalan mahallelerimiz de trafik, otopark, yeşil alan sorunları ile baş başa bırakılmıştır ve Ümraniyeliler konforlu bir yaşam sürememektedir.

Ayrıca doğru imar planlama yapılamadığı için mahalleler arası imar dengesizliği söz konusudur. Yıllardır imar ve mülkiyet sorunları devam eden mahallelerimizde hem geçmişteki belediyeler; hem de son 20 yılın belediyeleri hiçbir çözüm geliştirmemiştir. Çünkü mahallelerde yaşayan insanı, mahalle kültürünü ve bağlarını yok saymışlardır. İnsanlar mülkiyetlerini yok pahasına satarak mahallelerini terk etmek, emeklerini heba etmek zorunda kalmaktadırlar. Söz konusu mahallelerde vatandaşa danışılmadan, vatandaş belediye iş birliğine başvurulmadan, rant elde etmek maksadıyla imar planları yapılmış ancak hakkaniyet gözetilmediği için bu imar planları yargı tarafından iptal edilmiştir.

Belediye yönetimleri bu durum karşısında vatandaşın hukuki taleplerini cezalandırma yolu ile vatandaşımızı mağdur etmişlerdir. Belediye başkanlığını ben devraldığımda, muhtarlar,  belediyemizin teknik personeli, siyasi yönetimimiz ve vatandaş ile müzakereler ederek sorunun çözülmesi için güçlü bir işbirliği yapacağız. İmar planları yapılırken hem vatandaşın arazilerinden arsalarından maksimum fayda elde etmeleri sağlanacak, hem de bu mahallelerimizdeki otopark, yeşil alan, spor alanları, parklar, sağlık ocağı, okullar için alanlar kazandıracağız.

İmar planlarında kreş ve okul alanları en öncelikli yer vereceğimiz alanlar olacaktır. Vatandaşlarımızla işbirliği içerisinde yapacağımız imar planları en geniş şekilde batılı toplumların sahip olduğu ileri çevre ve sağlık koşulları taşıyacaktır. Ümraniye’mizi daha güzel ve sizlerin daha mutlu yaşadığı bir kent haline getirmek için hep birlikte yola çıkacağız. Hepinizi sevgi ve saygı ile gönülden selamlıyorum.

Reklamı Geç