Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“SEVGİ DİLİYLE SAHADA OLACAĞIZ, İLK HEDEF ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ”

6. olağan kongresini gerçekleştiren

6. olağan kongresini gerçekleştiren CHP Çekmeköy İlçe Örgütü, Melda Tanişman Tutan’ı yeni ilçe başkanı seçerek tercihini değişimden yana kullandı. Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in divan başkanlığı yaptığı kongrede mevcut ilçe yönetiminin ağırlıklı olarak desteklediği aday Erdal Yıldırım beyaz listeyle 186 oyda kalırken gençliğin ve kadının temsilcisi Melda Tanişman Tutan pembe listeyle aldığı 195 oyla ipi göğüsleyen taraf oldu. Kongre sonrası parti içi birlik ve beraberlik mesajları veren yeni ilçe başkanı Tutan, “Yarın Erdal ağbim ve yönetimiyle Çekmeköy’de iktidar olmak için sokakları dolaşıyor olacağız. Sevgi dilini benimseyeceğiz” diyerek bir kez daha 2024 seçimlerini işaret etti.

Hafta sonu Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’nde yapılan CHP Çekmeköy İlçe kongresine; CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP Milletvekilleri Ali Gökçek ve Suat Özçağdaş, Eski Devlet Bakanı Önay Alpago, eski milletvekili Berhan Şimşek, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Özgür Erdem, İYİ Parti Çekmeköy ilçe Başkanı Dilaver Koç, Saadet Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Abdulbaki Polat, meclis üyeleri, muhtarlar, delegeler ve çok sayıda partili katıldı. İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan kongrenin divan başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in seçilmesinin ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Gündeme geçilen kongrede daha sonra faaliyet ve yönetim raporları okunarak onandı.

Parti içi değişim tartışmalarının gölgesinde devam eden kongrede söz alan çok sayıda partili, geçtiğimiz 14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası başlayan genel başkan değişimi yönündeki talepleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çıkışlarını ele aldı. Yaklaşmakta olan 2024 yerel seçimlerini de konuşan partililer, tartışmaların biran evvel tamamlanarak sokağa yeniden inilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Görev yaptığı süre içerisinde gerçekleşen tüm başarısızlıkları üstüne aldığını kabul eden İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, “Tüm başarıları da örgütüme borçluyum” dedi. 32 yılını adadığı CHP’de gecesini gündüzüne kattığını, yakınlarının cenazesini unutup partililerin cenaze ve düğünlerine koştuğunu ifade eden Kızıldaş, sadece 3,5 yılda 982 düğüne katılarak partililerin mutluluklarına şahit olduğunu kaydetti. “Hak ettiğimiz bir Türkiye’de ve Çekmeköy’de yaşamak için mücadele ettik ama olmadı” diyen Kızıldaş, “Atatürk’ün de dediği gibi bir gün mutlaka ama mutlaka kazanacağız” dedi.

CHP’li eski milletvekili Berhan Şimşek de konuşmasında 14 ve 28  Mayıs seçimlerine değinerek; “Biz bu seçimi kaybetmedik, yenildik. Unutmayın insan vazgeçtiğinde kaybeder. CHP bitmeden Türkiye’yi bitiremeyecekler. Her gün daha çok çalışacağız ve daha çok çoğalacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem de bazı konuşmacıların kendisine sataşması üzerine yaptığı açıklamada, Halk Tv ile feshedilen sözleşme konusuna açıklık getirdi. Halk Tv. ile yapılan anlaşmanın parti grup toplantıları ve sözcünün açıklamalarını yayınlamayı da kapsadığını fakat televizyon kanalının bu toplantıları yayınlamaması üzerine tam altı kez ihtar çektiklerini ifade eden Erdem, “Tüm bu olumsuz gelişmelerden sonra sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmek zorunda kaldık” dedi. Erdem, yine bir sataşma üzerine önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkan adayının aktif üyelerin katılımı ile yapılacak ön seçimle belirlenmesi hususunda tüzük çalışması olduğunu kendisinin de bu çalışmayı öneren isimlerden olduğunu ifade etti.

Kongrede daha sonra seçimler maddesine geçildi. İki aday Erdal Yıldırım ve Melda Tanişman Tutan listelerini divan heyetine sundu. Aday konuşmaları bölümünde ise ilk söz beyaz listeyle yarışan Erdal Yıldırım’ın oldu. Konuşmasında rakibi Melda Tanişman Tutan’a sırtını dayadığını ifade eden Yıldırım, parti içi birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yıldırım; “Gün gelişme, ilerleme, büyüme ve mücadeleyi daha da büyütme günüdür. Bu salonun kaybedeni olmayacak, kazanan parti örgütümüz olacak” şeklinde konuştu.

Pembe listeyle yarışa katılan Melda Tanişman Tutan ise, değişim, yenileşme ve birliktelik mesajları verdi. İktidarın kadınların omzunda, gençlerin enerjisiyle geleceğini kaydeden Tutan, ilk yerel seçimlerde Çekmeköy Belediyesi’ne CHP’nin altı oklu bayrağını dikmekte kararlı olduklarını ifade etti. “Başka bir Çekmeköy Mümkün” sloganıyla çıktıkları yolda parti örgütünün tüm kadroları ile her zaman sahada olacaklarını işaret eden Tutan, “Dostluk ve barış içerisinde bir kongre olacak ve omuz omuza herkesi kucaklayacağız. Kazanan partimiz olacak” şeklinde konuştu.

Kongrede daha sonra yapılan oylamada beyaz listeyle yarışan Erdal Yıldırım 186 oy alırken, pembe listeyle yarışan Melda Tanişman Tutan 195 oyla ipi göğüsleyen taraf oldu. Kongre sonrasında coşku dolu bir teşekkür konuşması yapan yeni ilçe başkanı Melda Tanişman Tutan, “Yarın Erdal ağbim ve yönetimiyle Çekmeköy’de iktidar olmak için sokakları dolaşıyor olacağız. Sevgi dilini benimseyeceğiz” dedi. Divan Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem de sahneye davet ettiği Erdal Yıldırım ve yeni ilçe başkanı Melda Tanişman Tutan’ı saygı çerçevesinde centilmence bir yarış sergiledikleri için kutladı. Her iki aday ve yöneticiler Erzincan halayı ile kongreyi tamamladı.

CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan’ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

 

 

Reklamı Geç