Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sırapınar’da yaşam konforunu yükseltmeye devam edeceğiz..”

İstanbul’un yanı başında; mis

İstanbul’un yanı başında; mis gibi temiz havası, doğası ve tüm güzellikleri ile köy ve şehir hayatının birlikte yaşandığı Çekmeköy’ün Sırapınar Mahallesi, kaliteli yaşamın merkezi olmuş durumda. Gayretli çalışmaları ile büyük, küçük herkesin sevgisini kazanan Muhtar Nejat Girgin, “Sırapınar’ın huzur ve mutluluğu için aralıksız hizmetin devamı yönünde doğru adımlarla yola devam” diyor.  

Çekmeköy Muhtarlar Derneği Başkanlığı, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı Üyeliği, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Yöneticiliği ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Üyeliği gibi sürekli özveri gerektiren görevleri hasebiyle kamuoyunun yakından tanıdığı Muhtar Nejat Girgin ile Sırapınar’da hizmet ve çalışmalar her dönem artarak devam ediyor. Girişken yapısı ve gayretli çalışmaları ile büyük-küçük herkesin bir ağbi olarak gördüğü Muhtar Nejat Girgin, “Sırapınar’ı elbirliği ile geliştirip güzelleştirmeye ve de kalkındırmaya devam edeceğiz” diyor.

31 Mart seçimlerine sayı gün kala Sırapınar’da yapılan hizmet ve yatırımları konuştuğumuz Muhtar Nejat Girgin, www.yerelgazete.com.tr ye önemli değerlendirmelerde bulundu. Altyapı çalışmalarının yüzde yüz tamamlandığını ifade eden Girgin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ’nin yatırımları ile kanalizasyon ve tüm altyapı sorunlarının kökten çözüme kavuşturulduğunu kaydetti.

Sırapınar halkının içme suyunu güvenle tüketmesi için hatları onararak yenilediklerini anlatan Muhtar Nejat Girgin, “Vatandaşımızı daha sağlıklı içme suyuna kavuşturduk” diyor. Köy camii şadırvanı da bakım onarımdan geçirilerek yenilenen hizmetlerin başında geliyor. Girgin, gerek ilçe ve büyükşehir belediyeleri, gerekse diğer tüm kurum ve kuruluşlar ile de Sırapınar’a daha iyi hizmet için sürekli diyalog ve istişare halinde olduklarını dile getiriyor.

Enerji hatlarının da bir kısmının yer altına alındığı köyde, yer altına alma çalışmaları sürerken yaşanan uzun süreli kesintiler zaman zaman sıkıntı yaratabiliyor. Muhtar Girgin, bu çalışmaların da tamamlanmasıyla uzun süreli kesintilerin son bulacağını söylüyor. Fiber internetin gelmesi için de Muhtar Nejat Girgin tarafından tüm girişimler yapılmış durumda.

Yine merkezde bulunan Sırapınar Köy Konağı da bu dönem tamamlanan hizmetlerin başında geliyor. Faaliyete geçen köy konağında Halk Eğitim tarafından bayanlara yönelik kurslar düzenleniyor. Konakta ayrıca nişan ve kına gibi özel günlerde bölge insanı tarafından kullanılabilecek bir de düğün salonu hizmet veriyor. Sırapınar sağlık ocağı da vatandaşlara yeterli derecede hizmet veriyor.

Sadece eğitim alanında bazı sorunlar yaşadıklarını ifade eden Muhtar Nejat Girgin, 12 sınıflı okulda birleşik sınıflardan dolayı 20 öğrenci kalması sonucu okulun kapanmayla karşı karşıya kaldığını dile getiriyor. Muhtar Girgin, okulda yaşanan bu sorunun da önümüzdeki süreçte civar bölgelerden yeni öğrenci çekme gibi bazı fikir ve projelerle çözüme kavuşacağına inandığını anlatıyor. Ulaşım noktasında ise İETT’ye yapılan girişimler sonucu otobüs duraklarının 6 tanesi kapalı hale getirilmiş ve 4 tanesi de kapalı hale getirilmeye hazır durumda.

Sosyal yardımların düzenli ve muntazam şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştığını kaydeden Muhtar Nejat Girgin, köyde herkesi yakından tanıdığını ve kimin neye ihtiyacı olup olmadığını çok iyi bildiği için hiç kimsenin mağdur olmasına izin vermediğini söylüyor. Girgin, “Yaptığımız her işi halkımızın destek ve katkıları ile başardık. Bundan sonraki süreçte de Sırapınar halkının isteklerine göre hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

Muhtar Girgin, ana caddenin jandarmaya kadar olan kısmında yaya yollarının yapıldığını, kaldırımların yenilendiğini söyledi. Girgin, “Merkezde bulunan parkımızın düzenlemesi de bu dönem gerçekleştirildi ve daha güzel bir görünüme kavuşturularak çocuklar için elverişli hale getirildi” dedi.

Yeni dönemde Sırapınar için yeni projeleri olduğunu kaydeden Muhtar Nejat Girgin, Melen Çayı yan tarafına yaptırmaya planladıkları ‘Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi’ ile bölgenin çehresini değiştireceklerini ifade ediyor. Muhtar Girgin, önümüzdeki süreçte de heyeti başta olmak üzere; yine köy büyükleri ve önde gelenlerinin fikir ve tavsiyeleri ile yol yürüyeceğini, halkın taleplerine göre hizmet ve yatırım planlaması yapacağını sözlerine ekledi.

 

Reklamı Geç