Türkiye’nin ilk ve tek Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAMER) tarafından düzenlenen Siyaset Okulu Sertifika Programı’nın ikincisi başladı. “Türkiye’yi ve Dünyayı Yeniden Okumak” başlığı altında gerçekleştirilen programın açılış töreninde konuşma yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, “Yerel olmadan evrensel olamazsınız. Siyasal farkındalık çok önemlidir. Yanlış kararlar almanızı engeller. Gelecekle ilgili planlar için iyi bir oyun kurucu olmanız, bunun için de tarihinizi, değerlerinizi iyi bilmeniz gerekir” dedi.
Türkiye’nin ilk ve tek Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAMER) tarafından düzenlenen Siyaset Okulu Sertifika Programı’nın ikincisi başladı. Programın koordinatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi – PAMER Müdürü Dr. Merve Kavakçı İslam ile Üsküdar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mithat Baydur gerçekleştiriyor. Önemli akademisyen, siyasetçi ve gazetecilerin ders vereceği programın açılış törenine Ak Parti İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı Kan, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, PAMER Müdürü Dr. Merve Kavakçı İslam, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve ilk ders konuk konuşmacısı olarak Erdem Holding ve GENPA Telekomünikasyon Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zeynel Abidin Erdem katıldı.
Açılış konuşmasını yapan PAMER Müdürü Dr. Merve Kavakçı İslam, “PAMER olarak kısa sürede çok önemli ve yoğun çalışmalara imza attık. 2 yıllık bir süreçte iki uluslararası konferans ve siyaset okulu çalışmasını yaptık. Bugün siyaset okulu sertifika programının ikincisini düzenliyoruz. Bunun için büyük bir gurur yaşıyoruz.” dedi. Prof. Dr. Mithat Baydur, “Türkiye’de siyasetin ve büyük sosyal hareketlerin yeniden okunmasına ihtiyaç bulunuyor. Dünyada var olan tüm siyasi kurumların yeni bir siyasi felsefeye ihtiyacı var. Siyaset okulu sertifika programı ile birlikte büyük resme hep birlikte değerli konuşmacılar ve eğitimciler eşliğinde bakacağız” dedi.
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise siyasal farkındalığın önemine dikkat çekerek “Bugün bu programa katılanlara baktığımızda gençleri böyle bir eğitimde görmek çok heyecan verici. Tüm katılımcıları kutluyorum. Farkında olmak, bilmek için bilmek gerekir. Önce kendi değerlerini öğrenerek bu değerleri koruyarak gelişebilirsiniz. Yerel olmadan evrensel olamazsınız. Siyasal farkındalık çok önemlidir. Yanlış kararlar almanızı engeller. Gelecekle ilgili planlar için iyi bir oyun kurucu olmanız gerekir. Bunun için tarihinizi, değerlerinizi iyi bilmelisiniz. Postkolonyal Araştırmalar Merkezi’nin toplum açısından ülkemize çok önemli bir değer kazandırdığını düşünüyorum. Bu nedenle Postkolonyal yaklaşım önemli. Bu vesile ile Siyaset Okulu Sertifika Programları’nın topluma gençlerimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.” dedi.
Dr. Zeynel Abidin Erdem; ilk ders konuk konuşmacısı olarak programa katılanlara “Türkiye’nin Genel Meseleleri” başlığı altında siyasi hayatındaki tecrübelerini aktararak gençlere tavsiyelerde bulundu… Dr. Ravza Kavakçı Kan, açılış konuşmasında postkolonyalizm nedir, neden önemlidir? Konusuna dikkat çekerken, Mehmet Metiner de ‘’Tarihsel Süreç İçerisinde Kürt Meselesi ve Çözüm Süreci’’ konulu konuşma yaptı.
Üsküdar Üniversitesi Altunizade Kampüsü’nde 7 hafta boyunca cumartesi günleri saat 10:00-15:00 arasında düzenlenecek program, 19 Aralık 2015 tarihine kadar sürecek. Program kapsamında Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Keskin, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Uysal, 21. Yüzyıl Enstitüsü Müdürü, MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, gazeteci yazar Belkıs Kılıçkaya, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, gazeteci yazar Esra Elönü, gazeteci yazar Gülay Göktürk, gazeteci Ahmet Taşgetiren ve İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni ders verecek.