Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TAKSİM CUMHURİYET ANITINA ÇELENK BIRAKILDI..

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 39. kuruluş yıl dönümü Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene, KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar, İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu temsilen İBB Meclis Üyesi ve Beyoğlu Grup Başkanvekili Orhan Alkan, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kıbrıs gazileri ve çeşitli dernek üyeleri katıldı. Törende Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakıldı. Çelenk töreninin ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Törende bir konuşma gerçekleştiren KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar, “Geleceğimizle ilgili tarihi adımların atıldığı bu günlerde Cumhuriyetimizin yeni yaşını ilke ve devrimleriyle Kıbrıs Türk halkının her daim yol göstericisi olmuş Mustafa Kemal Atatürk’e itham edilmiş bu anıtın önünde, sizlerle birlikte kutluyor olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Bu vesileyle Kıbrıs Türk Halkının bugün bu noktaya gelmesine önderlik eden başta toplum liderimiz Merhum Doktor Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanımız Merhum Rauf Raif Denktaş ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimiz ve Anavatan Türkiyemiz’e şükranlarımızı sunuyorum. Tanınma bir süreçtir ve er ya da geç gerçekleşecektir” dedi.

İstiklal Caddesi’nde hafta sonu yaşanan hain terör eyleminin kınandığı törende konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Terörle bize diz çöktüreceklerini zannedenlere en güzel cevabımızı İstiklal Caddesi’ni ay yıldızlı bayrağımızla süslemek suretiyle veriyoruz. İnşallah tam bir dayanışmayla bu zorlu sürecin üstesinden geleceğiz. Hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum, milletçe başımız sağ olsun” dedi. Yıldız, “Bugün anlamlı bir gün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü. Öncelikle Kıbrıs davasında, ‘Kıbrıs önemlidir, Türkiye’nin ikbal yoludur.’ diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerini atan Doktor Fazıl Küçük’ü ve Kıbrıs’ın haklı davasında ömrünü adayan Rauf Raif Denktaş’ı rahmetle anıyorum. KKTC Türkiye Cumhuriyeti ile beraber Türkiye Yüzyılını inşa edecektir, biz buna inanıyoruz. Kıbrıs vatandır, Kıbrıs’ta gözyaşı, kan ve mücadele vardır. Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç