Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TECRÜBELİ İSİM LÜTFULLAH KAYALAR, ESKİ-YENİ SİYASETÇİ VE STK’LARLA BİRARAYA GELDİ..

Sacit Eyüboğlu ve arkadaşlarının

Sacit Eyüboğlu ve arkadaşlarının kuruculuğunu yaptığı Nusret Türker başkanlığındaki Ümraniye Platformu, siyaset gündeminin her geçen gün daha da ısındığı bir dönemde dikkatleri çeken önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Bir dönemin etkili siyasetçilerinden eski Tarım Orman Köy İşleri ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar’ı bölgenin önde gelen isimleriyle biraraya getiren Ümraniye Platformu, bu organizasyonla yoğun ve hareketli günlerin işaretini vermiş oldu.

YEREL GAZETE ÖZEL HABER / Ümraniye Platformu, saha çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Hafta sonu önemli bir buluşmaya evsahipliği yapan platformun önemli konukları vardı. Bir dönemin etkili siyasetçilerinden eski Tarım Orman Köy İşleri ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar’ı bölgenin önde gelen isimleri ile buluşturan Ümraniye Platformu, siyaset gündemini masaya yatırdı.

Ümraniye ve İBB Meclis Üyesi Sacit Eyüboğlu ve arkadaşlarının kuruculuğunu yaptığı, TÜSEKON Başkanı Nusret Türker başkanlığındaki platformun organize ettiği programa çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, kanaat önderleri, oda başkanları, muhtarlar, sanayici ve işadamları ile eski yeni bölgede siyaset yapmış ilçe başkanları ve yönetimleri yoğun katılım gösterdi. Ümraniye Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Suat Yazıcı, İYİ Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ahmet Çelebi, DEVA Partisi İlçe Başkanı Hasan Keleş ve daha pek çok isim programa katılanlar arasındaydı.

Platform adına kahvaltı programının açılış konuşmasını yapan Serkan Kalkan, Ümraniye Platformu’nun kuruluş amacı, kimlerden oluştuğu ve bölge sorunlarına bakış açısı ile çözüm önerilerine yönelik düşünceleri üzerine bilgilendirmelerde bulundu.

Ümraniye Platformu Başkanı Nusret Türker de katılımcı konukları selamladığı konuşmasında genel ve güncel konulara ilişkin değerlendirmeler yaptı. Ümraniye Platformu’nun yerel ve genel, toplumsal tüm konulara duyarlı bir yapı olduğunu kaydeden Türker, fikir istişare programlarının önümüzdeki süreçte daha yoğun şekilde devam edeceğini dile getirdi.

Programın konuşmacısı, 5 dönem Yozgat Milletvekilliği yapan, eski Tarım Orman Köy İşleri ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar da gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siyasi tecrübelerini aktaran Kayalar, eksi bakiyede olan ülke ekonomisinin hiç de iyi olmadığını söyledi. “Türk insanının ferasetine güveniyoruz. En doğru kararı verecek ve ülkenin yeniden şahlanışına şahit olacağız” diyen Kayalar; “Eğitim, hukuk ve ekonomik problemler olmak üzere bir çok kronik sorun vatandaşın canını sıkarken, adam kayırma, nüfuz siyaseti ve yolsuzluklar da artık yeter dedirtiyor. Demokrat insanların biraraya geldiği, her fikre ve her görüşe saygı duyulan böyle ortamların ülke demokrasisi ve gelişmişlik seviyesine olan katkısı ortadadır. Birlikte olmanın faydalarını yine hep birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Katılımcı konukların başta ekonomi olmak üzere ülke meselelerine yönelik sorularını da yanıtlayan Kayalar, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın İHA-SİHA açıklaması sonrası başlatılan linç kampanyasını hatırlatarak, iktidar medyası tarafından algı ve olguların yanlış yönetildiğini ve çoğu zamanda kasıtlı olarak yönlendirildiğini söyledi. Program daha sonra toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Reklamı Geç