Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tedirgin vatandaşa CHP Adayı Çerkez ve Av. Muştu destek sözü verdi!

Gelecek kaygısıyla, 40 yıllık

Gelecek kaygısıyla, 40 yıllık davaları bir türlü neticelenmediği için mülkiyet ve imar sorunu yaşayan Çekmeköy Güngören Mahallesi 466,185 ve 186 parsel üzerinde yaşayan yüzlerce hissedara destek sözü CHP Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez, Vatan Partisi Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Songül Çağlar ve CHP aday adayı Av. Ayşen Muştu’dan geldi. 

Çekmeköy Güngören Mahallesi 466,185 ve 186 parsel üzerinde yaşayan yüzlerce hissedarın 1974 yılından bugüne tam 40 yıldır süren hukuki davası bir türlü sonuçlanmadı ve bölgede yaşamlarını sürdüren bina sakinleri de, “Yerlerimiz ranta kurban gitmesin” diyerek seslerini duyurmaya çalıştı. Yerel yöneticilerin kendilerine yıllardır sürekli söz verdiğini fakat çözümleyici olmadıklarını ifade eden işgalci konumundaki mahalle sakinlerine destek CHP Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez, Vatan Partisi Belediye Başkan Adayı Songül Çağlar ve CHP’nin Çekmeköy Aday Adayı Av. Ayşen Muştu’dan geldi.

Mahalle sakinleri ile hafta sonu toplantı yapan Av. Ayşen Muştu, “Her birinizin bir kardeşi olarak hiçbir maddi kazanç gözetmeksizin yanınızda olup davanızın takibi için ne gerekiyorsa yapacağım. Hak mücadelenizin temsilcisi arkadaşımız Seyhan hanımın tek bir telefonuyla koşup geldim. Bu davanın aleyhinize sonuçlanması durumunda haklarınızı sonuna dek aramak için Anayasa Mahkemesi’ne kadar gideceğimi bilmenizi isterim” dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez de yaptığı konuşmada, “Mülkiyet hakkı ve ekmekte siyaset olmaz. Buralar sizlerin hakkı. Yıllardır burada yaşıyorsunuz, verginizi verip, faturalarınızı ödüyorsunuz. Çoluk çocuğunuz burada doğdu ve büyüdü. Şimdi buraların ranta kurban edilmemesi için bizler göreve seçildiğimizde üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirerek imar ve mülkiyet sorununuzu çözeceğiz. Belediye iyi niyetli yaklaşırsa çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur” dedi.

Çekmeköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Grupbaşkanvekili Harita Mühendisi Ünal Bellek de toplantıya katılarak konunun çözümü noktasında neler yapılabileceği hususunda bilgilendirmede bulundu. Yerlerinin ranta kurban edilmesinden endişe ettiklerini anlatan mahalle sakinleri süren dava yüzünden imar haklarına kavuşamadıklarını dolayısıyla daha fazla depreme dayanıksız ve sağlıksız yapılarda yaşamak istemediklerini ifade ettiler.

Reklamı Geç