Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘TIKLIM TIKLIM’ DENİLEN AVM’LER DE TOPU ATMAYA BAŞLADI..

Daha düne kadar çeşit

Daha düne kadar çeşit çeşit onlarca markanın hizmet verdiği Taşdelen Kardiyum AVM, sonunda kala kala tek bir ayakkabı dükkanı ve akşama kadar oturmaktan sıkılan güvenlik görevlisine kaldı. Ekonominin geldiği son durumu tek kelime ile özetleyen kapısında sokak köpeklerinin pineklediği AVM’nin sinek bile avlayamayan bu durumu karşısında bölge sakinleri hayal kırıklığı yaşıyor.

 

Pandeminin de vurmasıyla iyice çıkmaza giren ekonominin durumu her geçen gün daha da gerilerken piyasanın en hareketli noktaları AVM’ler de sıkıntıdan payına düşeni almaya başladı. Bir zamanlar bölgenin en iyi alışveriş merkezlerinden olan Taşdelen Kardiyum AVM, artık sinek bile avlayamıyor. Kapısında sokak köpeklerinin pineklediği onlarca mağazalı koskoca AVM’de kala kala tek bir ayakkabı dükkanı ve bir tane güvenlik görevlisi iş yapmaya çalışıyor. İçerisinde TEKNOSA’dan Carrefour’a, sinemadan oyuncakçıya, Filo Ayakkabı’dan Vatan Bilgisayar’a, simit sarayı, cafeler ve restaurantlar gibi çeşit çeşit markalı mağazaların hizmet verdiği Kardiyum AVM’nin geldiği bu son nokta ekonominin durumunu çok net şekilde özetliyor.

Bölge sakinlerinin önünden geçerken durup dakikalarca izlediği ve düne kadar çoluk çocuğu ile gelip gezdiği, alışveriş yaptıktan sonra güzel anılarla evine döndüğü AVM’nin kapısına kilit vurma noktasına gelmesi, insanlarda derin bir hayal kırıklığı yaratıyor. AVM’nin tozlanmaya ve kirlenmeye başlayan kapısında pinekleyen sokak köpekleri yazdan kalma son güneşli havaların tadını çıkarmaya çalışıyor. AVM’nin hemen önünde minibüs ve dolmuş sırası bekleyen Taşdelenliler, bu ve benzeri AVM’ler ve esnaf yeniden eski şaşaalı günlerine döner mi dönmez mi kendi arasında tartışa dursun bu gibi yerlerde batak veren çok sayıda ticaret erbabının içerisine düştüğü ruhsal ve psikolojik bunalımlar yeni yeni toplamsal sorunlara gebe gibi duruyor.

Reklamı Geç