Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TİYATRO SANATÇILARI SABAH ÇAYINDA BULUŞTU..

Tiyatro sanatçılarını sabah çayında

Tiyatro sanatçılarını sabah çayında buluşturan İstanbul Sahne Perde Film Eğlence Yerleri Esnaf ve Sanatkârları Odası, sektörün sorun, talep ve çözüm yollarını konuştu. Oda Başkanı Terlan Kaya, “Pandemi nedeniyle zor bir süreç geçirdik, umarım yaralarımızı en kısa sürede sararız” dedi.

İstanbul Sahne Perde Film Eğlence Yerleri Esnaf ve Sanatkârları Odası, tiyatro sanatçılarını biraraya getirdiği sabah çayında sektörün son durumunu ele aldı. Oda Başkanı Terlan Kaya yönetiminde buluşan sektör temsilcileri sorun, talep ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Programda konuşan Oda Başkanı Terlan Kaya, “Sabah çayımızı birlikte yudumlamak ve aynı havayı solumak bizler için büyük mutluluk. Sektör olarak pandemi nedeniyle çok zor süreçler geçirdik. Hepimize büyük geçmiş olsun, umarım yaralarımızı kısa sürede sararız” dedi.

Görev sürecini de değerlendiren Terlan Kaya, “İlk dönemimizde bir yandan yapısal sorunları giderirken diğer yandan da sahne sanatçılarımızın sorunlarının çözümleri doğrultusunda ciddi çalışmalar yaptık. Yasal düzenlemenin yapılamamasının önündeki en büyük engel meslek tanımlarıydı. Usta sanatçılardan oluşturduğumuz çalışma grubumuzla geçen yıl çalışmayı bitirdik. Şu an mesleki yeterlilik kurumu gönderdiğimiz metin ile çalışmalara başladı. MYK’nın çalışmaları sürerken biz uzman arkadaşlarla, Kültür sanat alanı özel kanunu üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda uzman arkadaşlar arzularsanız son gelişmeleri hakkında bilgileri sizlerle paylaşırız” dedi.

Başkan Kaya, şunları kaydetti: “Bu süreci birlikte yürütelim istedik, mesleği sürdüren, sorunların hakkından bir şekilde gelmeye çalışan sizsiniz. Bu nedenle görüşleriniz önemli, sabah çayı dedik, samimi sohbet kıvamında olsun düşüncelerimizi hem yanımızdaki ile hem genel paylaşabilelim istedik. Arada bir araya gelmek hepimize iyi gelecektir görüşündeyiz. Ülkede sahne tüm sanat alanlarında sanatçılarımızın var olan tek odası olmak, sorumluluğumuzu artırıyor. Bu alanda sorumluğumuzun bilinciyle hareket etmeyi görev saydık.”

Program, katılımcı sanatçıların tanıtım ve düşüncelerini ifade etmesiyle devam etti. Sanatçılar, meslek tanımı hakkında, uzmanlar ise yasal konularda bilgilendirmelerde bulundular ve bu toplantıların devam etmesinin sektör için faydalı olacağı yönünde görüş birliğine vardılar.

Reklamı Geç