Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKAT ÇAYLI KÖYLERİ AŞURE BEREKETİNİ PAYLAŞTI..

Yas ve matem günlerinin

Yas ve matem günlerinin yaşandığı Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen Aşure programlarında biraraya gelen canlar, birlik ve beraberliğin bereketini paylaşıyor. Merkezi Sancaktepe’de faaliyet gösteren Tokat Turhal Çaylı Köyü Derneği, Tepeçaylı Köyü Derneği ve Dereçaylı Köyü Derneği bir araya gelerek 2. Aşure Günü etkinliği düzenlediler.

Sarıgazi Demokrasi Caddesinde düzenlenen Tokat Çaylı Köyleri 2. Aşure Günü etkinliğinde Sancaktepeli binlerce vatandaşa aşure lokması ikramında bulunuldu. Sarıgazi Cemevi’nde pişirilen aşureler Cemevi Dedesi tarafından duası verildikten sonra Demokrasi Caddesi üzerinde kurulan alanda hemşerilere sunuldu.

TOKDEF Başkanı İlhami Özel ve yöneticiler ile Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Şenol Berk gibi hemşerilerin yoğun ilgi gösterdiği programda Çaylı Köyü Dernek Başkanı Ahmet Baylan, Tepeçaylı Köyü Dernek Başkanı Ali Ekber Sağdıç, Dereçaylı Köyü Dernek Başkanı Muharrem Güngör ve dernek yöneticileri aşure ikramını kendileri gerçekleştirdi.

Aşure programı hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulunan Çaylı Köyü Dernek Başkanı Ahmet Baylan; “Bu sene Tokat Çaylı Köyleri Dernekleri olarak Aşure Günü etkinliğimizin ikincisini düzenledik. Geleneksel hale getirmeye çalıştığımız Aşure Günü etkinliğimize destek veren, katkı sunan tüm canlara teşekkür ediyorum. Lokmalarımızın hak katında kabul ve makbul olmasını diliyorum” dedi.

Reklamı Geç