Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKAT TANITIM GÜNLERİ 1-4 ARALIK’TA YENİKAPI’DA..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde; Tokat Konfederasyonu TOKKON, Tokat Eğitim ve Kültür Konfederasyonu TEKKON, Tokat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF, Tüm Tokatlılar Eğitim Sağlık ve Kültür Konfederasyonu TÜMTOKKON ve diğer İSTOKDEF, ZİLDEF, ASTOKDEF, ESTOKDEF, NİKDEF, TURDEF ile KÜTOKDEF gibi sivil toplum kuruluşların birlikte düzenlediği 1-4 Aralık Tokat Tanıtım Günleri için geri sayım başladı. Hazırlıkların tamam olduğu mesajını veren Tokat STK’ları hafta sonu Harem’de buluşarak programın lansmanını yaptı ve 16 milyon İstanbullu’yu Yenikapı etkinlik alanına davet etti.

“Tokat İstanbul’da, Tokat’a gitmek gerek” sloganları ile bu yıl 3.’sü düzenlenen Tokat Günleri için geri sayım başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği hemşeri buluşmaları kapmasında; Tokat Konfederasyonu TOKKON, Tokat Eğitim ve Kültür Konfederasyonu TEKKON, Tokat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF, Tüm Tokatlılar Eğitim Sağlık ve Kültür Konfederasyonu TÜMTOKKON ve diğer İSTOKDEF, ZİLDEF, ASTOKDEF, ESTOKDEF, NİKDEF, TURDEF ile KÜTOKDEF gibi sivil toplum kuruluşların birlikte düzenlediği 1-4 Aralık Tokat Tanıtım Günleri için hazırlıklar tamam.

Hafta sonu önce Üsküdar Belediyesi’ndeki kahvaltı programında ardında da Harem’de buluşan Tokat’ın yüzlerce STK temsilcisi, 16 milyon İstanbullu’yu Yenikapı etkinlik alanına davet etti. Ak Parti Tokat Milletvekili Eyüp Özsoy, Tokat Konfederasyonu TOKKON Başkanı Ahmet Yılmaz, TÜMTOKKON Başkanı Galip Yılmaz, TOKDEF Başkanı İlhami Özel, TEKKON Başkanı Murat İlter ile federasyonlara bağlı yüzlerce dernek başkanı ve yöneticisinin katıldığı Harem’deki renkli programda Tokat’ın meşhur yaprak sarması, Zile pekmezi, cevizi, simidi ve yöresel lezzetleri ikram edildi.

Tokat’a has figürlerin sergilendiği ve ellik halaylarının çekildiği programda röportajlar veren STK yöneticileri; “900 adımda 900 yıllık tarihi ile 14 farklı devleti barındıran alimler konağı fazıllar yurdu şairler yatağı, tescilli Tokat Kebabı, pekmezi ve yaprağı ile son yıllarda turizm ve gastronomisiyle adından söz ettiren Anadolu’nun vefa kalesi Tokat İstanbul’a geliyor. Yenikapı etkinlik alanında 1-4 Aralık 2022 tarihi arasında 4 gün boyunca birbirinden farklı etkinliklerle Tokat’ın tanıtılacağı Tokat Günleri’ne tüm halkımız davetlidir” şeklinde konuştular.

Reklamı Geç