Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKATLILAR MİLLETVEKİLLERİNİ AĞIRLADI..

Başta Tokat Dostluk Grubu 

Başta Tokat Dostluk Grubu  bulunduğu Sancaktepe’deki Tokatlı STK’lar,  İstanbul Milletvekili Harun Karaca ve milletvekili adayı Özlem Zengin ile bir araya geldi.

tokvek5Sancaktepe’de Tokat ile ilgili dernek ve sivil toplum kuruluşlarının desteği sağlanarak, bir STK’lar organizasyonu olarak gerçekleştirilen buluşma; Tokat’ın maddi ve manevi mirasının, bugünkü potansiyelinin tanıtıldığı, dostluğun, mutluluğun ve umudun yaşandığı bir gece oldu.  Katılımcılar,  hem hasret giderdi hem de ülke gündemini konuştu. 10 Mayıs Pazar günü yapılan toplantıya İstanbul Milletvekili Harun Karaca ve milletvekili adayı Özlem Zengin katıldı.

tokvek4Akşam yemeği sonrası açılış konuşması yapan İstanbul Milletvekili Harun Karaca, üçüncü dönemde de milletvekili adayı oğlunu belirterek: “Hayatım boyunca inandığım bir düstur vardır. Kamu yöneticiliği, hükümdarlık makamı değil, hizmetkârlık makamıdır. Bir milletvekili aklının bir köşesinde şunu daima tutmalıdır; bu makam, bu mevki, bu güç bize sadece ve sadece halka hizmet için verilen bir emanettir. Bir bakıma halk deyimi ile ateşten gömlektir. Ama yetiştiğimiz bu topraklara, bu millete bir borcumuz var. Eğer iyi şeyler yapacağımıza adil davranacağımıza ve bu ülkeye bir şeyler kazandıracağımıza inanıyorsak milletimize bu borcu ödemek için ateşten gömlek giymek gerektiğine inanıyorum” dedi. Karaca, AK Parti hükümetinin ülkeye yaptığı hizmetlerden de değindi.

tokvek3Sivil toplumun, toplumsal hareketlerin dinamiği ve demokrasinin önemli özelliklerinden biri olduğunu belirten AK Parti Milletvekili adayı Özlem Zengin: “Sivil toplum kuruluşları, devletin dışında bir alan olarak ele alınıyor. Ayrıca devletin etkinlik alanının, denetiminin ve baskısının toplum üyeleri üzerinde belirleyici olmadığı toplum tipini ifade etmek üzere kullanılan bir kavramdır. Sivil toplum örgütleri çalışmalarını “özgürlük, gönüllülük ve isteklilik ilkelerine” bağlı olarak yürüten organizasyonlardır. Sivil toplum kavramı ekonomik ilişkilerin, ailesel yapıların, dini kurumların vb. politik otorite olmadan varlıklarını sürdürdükleri genel çerçeve olarak ifade edilebilir” dedi. Zengin:”Kardeşlik, dayanışma ve karşılıklı anlayışla güzel bir model oluşturan Sancaktepeli Tokatlılar olarak bu gece kapsamında birlikte yaşama kültürünün bu güzel örneğini tüm vatandaşlara sunuyoruz” diyerek milletvekilliği döneminde yapacağı çalışmalar ve projeler hakkında konuştu.

tokvek2Toplantı sonrası Tokat Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Günal: “Hem kendi üyelerimizi bünyemizde canlı tutmak için hem de geleceğe dönük bir şeylerin olabilmesi için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.  Günal:  “Gayemiz, topluma hizmet etme idealini, bütün değerli girişimlerin temeli olarak teşvik etmek, geliştirmek ve özellikle, tanışıklığın geliştirilmesini bir hizmet fırsatı saymaktır.  Her Tokatlının, kendi işini ve mesleğini topluma hizmet için bir fırsat sayarak yüceltmesini istiyoruz.  Hizmet idealini kişisel yaşamında, mesleki yaşamında ve toplumsal yaşamında uygulanmasını,  dostluk ilişkileri kurmak suretiyle karşılıklı anlayışı, iyi niyet ve barışı teşvik etmek ve geliştirmeyi amaçlıyoruz ” dedi.

tokvek1

 

 

 

 

 

Reklamı Geç