Maddi sıkıntılar yüzünden uzunca süredir çözüm olunamayan altyapı yetersizliği nedeniyle bu sezon lige katılmama kararı alan Dersimspor, İstanbul’da hemşerilerin önde gelen sivil toplum kuruluşu Tunceli Sanayici ve Girişimci Derneği TUSGİD’i ziyaret ederek istişarelerde bulundu. TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş ve yönetimine 62 numaralı formayı hediye eden Dersimspor Başkanı Sinan Tutaman ve yöneticiler, Tunceli’nin sporda temsiliyeti noktasında gelecekten umutlu olmak istediklerini dile getirdiler.
2009 yılında kurulan Tunceli’nin gururu Dersimspor, tarihinde 3. Lig, Bal Ligi ve Türkiye Kupası maçında Eskişehir’i eledikten sonra Galatasaray ile Ali Sami Yen Stadyumu’nda karşılaşması gibi inişli çıkışlı serüvenine bu sezon lige katılmama kararı ile ara verdi. Maddi imkansızlıklar yüzünden uzunca süredir çözüm olunamayan altyapı yetersizliği nedeniyle alınan bu karar Tuncelilileri derinden üzerken, Dersimspor Başkanı Sinan Tutaman ve yöneticilerin geleceğe dair çözüm arayışları da devam ediyor.
TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş’a üzerinde ismi yazılı olan 62 numaralı formayı hediye eden Dersimspor Başkanı Sinan Tutaman, kulübün durumuna ilişkin bilgiler verdi ve bundan sonrasına ilişkin plan ve düşüncelerini aktardı. Dersimspor’a bugüne kadar maddi-manevi destek olan herkese teşekkür eden Başkan Tutaman, “Umarım ve dilerim kulübümüz yaşadığı sıkıntıları tez zamanda aşar ve Tunceli’yi en iyi şekilde temsil etmek için yeşil sahalara çok daha güçlü şekilde yeniden döner” dedi.
TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş da yaptığı değerlendirmede, Dersimspor’un gelmiş olduğu bu noktanın gerçekten üzüntü verici olduğunu ifade ederek Tunceli insanının takımına sahip çıkacağına inandığını ifade etti. Tunceli’nin adını temsil eden Dersimspor’un en kısa sürede toparlanarak lige geri dönmesi için üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını kaydeden Bektaş, tüm Tunceli kamuoyuna destek çağrısında bulundu.