Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRK KIZILAYI’NA ORTAK PROJELER İÇİN İSTİŞARE ZİYARETİ..

Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları

Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği ESSİAD’ın saha çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Türk Kızılayı Ümraniye Şubesi’ni ziyaret ederek ortak projeler için işbirliği ve dayanışma konusunda istişarelerde bulunan ESSİAD yönetimi, önümüzdeki günlerde toplumsal bilinçlendirmeye yönelik etkinlikler düzenleyeceğinin mesajlarını verdi.

Merkezi Ümraniye’de faaliyet gösteren İstanbul Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği ESSİAD, Türk Kızılayı Ümraniye Şubesi’ni ziyaret ederek çeşitli konulara yönelik istişarelerde bulundu. Türk Kızılayı Ümraniye Şube Başkanı Cemali Ergül ve yöneticiler tarafından ağırlanan ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı ve yönetim kurulu üyeleri, önümüzdeki süreçte toplumsal bilinçlendirmeye yönelik yapılabilecek projeler üzerine sohbet ettiler. Kızılay ile işbirliği ve dayanışma mesajlarının verildiği ziyarette konuşan ESSİAD Başkanı Sarı, “Türk Kızılayı ülkemiz ve insanlık için çok önemli bir kurumdur” dedi.

Pandemi şartlarına uygun şekilde saha çalışmalarını ve dernek faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, “Siyasilerimiz, yerel idarecilerimiz ve sizler gibi STK’larımızla sürekli yakın temas ve işbirliği halindeyiz. Tüm kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk Kızılayımızı da en önemli değerlerimizin başında görüyoruz. Biz iş insanları olarak sizler aracılığı ile toplumsal dayanışmaya vereceğimiz destek ve katkılara her zaman hazırız” dedi.

Kızılay’ın sosyal yardım ve toplumsal dayanışmanın merkezi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Ümraniye Şube Başkanı Cemali Ergül, “Bu sene 153. kuruluş yıldönümünü kutlayan, 53 ülkede temsilciliği bulunan Türk Kızılayı, ülkemiz ve dünya genelindeki en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bizler kamu yararına hizmet veren dernek statüsündeyiz. Bölgemizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği halindeyiz. Yapılan tüm yardım ve bağışları ihtiyaç sahiplerine aksamadan ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

Türk Kızılayı’nın kan bağışı çalışmalarını da değerlendiren Cemali Ergül, “Vatandaşımızın kan bağışını yapması için her ortamı değerlendiriyoruz. Kan bağışı kutsal bir görevdir. Kan, her zaman acil ihtiyaç olup tek üretim kaynağı insandır. Kan bağışı hususunda toplumun bilinçlendirilmesine yönelik seminer ve eğitimler veriyoruz ve işyerlerinde bağışçılarımızın ayağına giderek daha fazla kan toplamak için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de günlük 9 bin ünite kan bağışı gerekiyor ve Türk Kızılayı sayesinde şu anda stoklarımızda hiçbir sıkıntı yok ancak bizler her zaman temkinli ve daha fazla bağış için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Reklamı Geç