Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ÜLKENİN TEK ÇIKAR YOLU CHP’NİN BAŞARISI İÇİN KENETLENMELİYİZ..”

Kongre sürecindeki Cumhuriyet Halk

Kongre sürecindeki Cumhuriyet Halk Partisi’nde delege seçimleri devam ederken yerelde partinin önde gelen isimlerinden başarıya giden yolda parti içi birlik ve beraberliğe yönelik çarpıcı açıklamalar geliyor. Ümraniye’de partisinin ilçe başkanlığı ve belediye başkan adaylığı gibi önemli görevlerde bulunan Cafer Aktürk de gazetemize yaptığı açıklamada; “14 Mayıs seçimlerinin üzerinden henüz 3 ay bile geçmemişken ekonomik açıdan zaten dipte olan memleketin adeta yangın yerine döndüğü bir ortamda geçmişte yaşanan parti içi kısır çekişmeleri tarihin çöplüğüne gömüp, geleceğimiz için ülkenin sigortası olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için kenetlenmeliyiz” dedi.

Önümüzdeki ay ilçe kongrelerini yapmaya hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi’nde delege seçimleri devam ederken sürece ilişkin görüş, düşünce ve önerilerini sorduğumuz Ümraniye eski ilçe başkanı ve belediye başkan adayı Cafer Aktürk, “Öyle bir zamana geldik ki artık bırakın yarınları bugünümüzün bile az sonra ne olacağı belli değil. Hayatın hiç bir alanında öngörülebirlik kalmadı. 14 Mayıs seçimlerinin üzerinden henüz 3 ay bile geçmemişken ekonomik açıdan zaten dipte olan memleket adeta yangın yerine döndü. Çarşı, pazar alev alev. Her geçen gün yeni zamlarla karşılaşan vatandaş ağır vergi yükleri altında inim inim inliyor. Haksızlık ve hukuksuzluk sıradan rutin haline geldi. İşte böyle bir ortamda bizlerin parti içi kısır çekişmeler, senlik, benlik davaları ve kişisel hırslarla kaybedecek tek bir günü bile olmadığı kanısındayım” şeklinde konuştu.

Ümraniye’de delegasyon seçim süreci ne aşamada? diye sorduğumuz Aktürk, şöyle cevap verdi: “İstanbul’un tüm ilçelerinde olduğu gibi Ümraniyemiz’de de kardeşlik havası içerisinde geçen delege seçimlerinin ikinci haftasını geride bıraktık. Aynı amaca hizmet eden partili yoldaşlar mahallelerinde kendilerini temsil edecek arkadaşları seçmek için büyük bir heyecanla görevlerini yerine getirdiler. Parti emektarlarımız bazı mahallelerde ortak listeler üzerinde mutabık kaldılar, bazı mahallelerde şu arkadaşlar olursa daha iyi olur diye yarıştılar. Sonuçta kaybedeni olmayan tatlı bir yarışın ikinci haftasını da geride bıraktık. Seçilen tüm delege arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Mahallelerinde temsiliyet hakkı kazanan tüm delege arkadaşlarımızı kutluyorum. Bu atmosferdeki kongre sürecinin partimizi Ümraniye’de mutlaka iktidara taşıyacağına inanıyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki görev sürecini de sorduğumuz Cafer Aktürk; “Siyasi mücadele için bir kamu kurumunun şemsiyesi altında olmak siyaseten özgür iradenin ortaya konmasında algısal zafiyet yaratması riskini gözardı etmemek adına İBB’deki görevimizi sonlandırmak bir ihtiyaçtı. Bu nedenle 31 Mart 2023 tarihinde siyaset yapma alanımızı genişletmek adına görevimizi sonlandırdık. Şimdi gücümüzü partimizin yükünü taşıyan örgütümüzden alarak yolumuza devam ediyoruz. Bu inançla partimizin daha güçlü ve mücadeleci bir yapıya kavuşabilmesi adına parti emektarlarımız ile Ümraniye’nin gücünü önce İstanbul ve sonrasında genel merkez noktasında temsiliyetini sağlamaya çalışıyoruz. Bu mücadele sonrasında yerelde CHP’nin Ümraniye’de iktidar olması adına mücadele edeceğiz. Kimin aday olacağına odaklanmak yerine partimizin iktidarını sağlayacak güçlü bir mücadele içinde olacağız” dedi.

Reklamı Geç