Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ULUSLARARASI PROJEYLE OLAĞANÜSTÜ BULUŞLAR KEŞFEDİLDİ..

Çekmeköy Belediyesi Prof. Dr.

Çekmeköy Belediyesi Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatları’na 26 ülkeden 785 proje başvurdu. Akademisyenler tarafından değerlendirilen projelerin 100 tanesi final sergisine yer almaya hak kazanırken, dereceye giren 30 projenin sahibi ödül almaya hak kazanacak.

cekmekoy belediye bilim olimpiyatları 8Çekmeköy Belediyesi Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatları Final Sergisi Maltepe Marma Otel’de yapıldı. Final programına Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Garnizon Komutanı Hasan Kaymaz, Belediye Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Şahmettin Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Sırmacı, Ahmet Epli ve Latif Coşar, Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Enerji Teknolojisi Anabilim Dalı Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Başkanı olarak Doç. Dr. Numan Sabit Çetin, Enerji Sistemleri Mühendisliği Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Üyesi olarak Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Başaran, Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Anabilim Dalı Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Üyesi olarak Yrd. Doç. Dr. Cem Emeksiz ve Elektrik Makinaları Anabilim Dalı Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Üyesi olarak Yrd. Doç. Dr. Zafer Doğan, Çekmeköy Belediyesi Meclis Üyeleri ve  çok sayıda davetli katıldı.

cekmekoy belediye bilim olimpiyatları 7Çekmeköy Belediyesi Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda final heyecanı yaşandı. Liseli gençlerin; bilimi bilen, anlayan, yorumlayan ve üreten gençler olarak yetişmesi ve bu gençlerin bilimsel projelerine destek olmak için düzenlenen yarışmaya 26 ülkeden 785 proje başvurdu. Görme engelliler için Braille Alfabesi’nin tablette kullanılmasını sağlayan eldiven, sesten elektrik üreten powerbank, rüzgar tribünü ile elektrik üreterek giden yakıtsız otobüs, elektrik üreten yol,  dans eden robot,  Biolaz, odadan odaya su getiren robot, felçli ve yatalak hastalar için bakıcı uyarı sistemi, su almadan dalışa geçebilen denizaltı, Solos Er Tank  gibi birçok proje prototipi final sergisinde yerini aldı.

cekmekoy belediye bilim olimpiyatları 12785 proje içerisinden ilk 100 giren projeler final sergisinde jüri heyeti tarafından puanlanacak. Katılımcılar  projelerini jüri heyetine 7 dakika boyunca sunduktan sonra ,3 dakikalık soru cevap kısmına geçecekler. Jüri heyetinin  puanlar toplam puanın yüzde yetmişini oluşturacak. Ziyaretçiler arasından seçilmiş 14 akademisyenin özel olarak oluşturulmuş mobil uygulama üzerinden vereceği puanlar ise  yüzde otuzluk puan kısmını oluşturacak. Olimpiyatlarda dereceye girenler ödüllerini 29 Mayıs Pazar Günü Saat 13:00’da Çekmeköy Turgut Özal Kültür Merkezi’nde Prof.Dr Aziz Sancar’ın katılımıyla gerçekleştirilecek ödül töreninde alacaklar. Projelerin Araştırma, Teknoloji ve Enerji Verimliliği adı altında 3 kategoride değerlendirileceği yarışma sonunda toplamda 30 yarışmacı ödül alacak. Kendi kategorilerinde dereceye giren öğrencilerden birincilere 5 bin TL, ikincilere 3 bin TL, üçüncülere bin 500 TL verilirken; 21 kişi 500 TL mansiyon ödülü alacak.

cekmekoy belediye bilim olimpiyatları 10Programda selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “Ben bugün çok heyecanlandım. 785 proje müracaat etmiş. 26 ülkeden katılım olmuş. Gezdik, gördük gençleri. O kadar güzel projeler yapmışlar ki; şu an burada 100 tane proje sergileniyor ve hepsi birbirinden değerli. Gelecekte bu ülkeye fayda getirecek projelere imza atmışlar. Bu bizi belediyecilik anlamında övündürecek bir çalışma. 29 Mayıs’ta Çekmeköy’de bu 100 proje arasından dereceye giren 30 projemize inşallah değerli hocamız Aziz Sancar’ın da katılacağı bir törenle ödüllerini vereceğiz. Projede emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza jüri üyelerimize ve bize projelerini yollayan öğrenci kardeşlerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

cekmekoy belediye bilim olimpiyatları 11Final programının açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü ve Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel “Dünyanın ve Türkiye’nin her bir köşesinden gelen öğrencilerimiz hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bu projenin mimarları sizlersiniz. Ama bu projenin bir diğer mimarı bize fırsat tanıyan  önümüzü açan Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’a çok teşekkür ediyorum. Çekmeköy’ümüzde çok kısa sürede ulusal ve uluslararası bir çok projeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu olimpiyata katılan tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. 785 projenin tamamı bizim için çok kıymetli” dedi.

cekmekoy belediye bilim olimpiyatları 9

cekmekoy belediye bilim olimpiyatları 6

cekmekoy belediye bilim olimpiyatları 5

cekmekoy belediye bilim olimpiyatları 2

cekmekoy belediye bilim olimpiyatları 4

cekmekoy belediye bilim olimpiyatları 1

cekmekoy belediye bilim olimpiyatları 3

Reklamı Geç