Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ümraniye Belediyesi 20. geleneksel resim, hikaye ve şiir yarışmaları başladı..

Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim,
Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın 20.sini başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacak.

Her yıl düzenlediği yarışmalarla edebiyat ve sanat dünyasına yeni yetenekler kazandıran Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın 20.sini başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, para ödülü ve çeşitli hediyelerin sahibi olacak. Yarışmaların seçici kurulu ise; tanınmış sanatçı, edebiyatçı ve akademisyenlerden oluşuyor.

Sanatçı Bakışıyla “FİLİSTİN” Temalı Resim Yarışması

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 20.si düzenlenen Geleneksel Resim Yarışması’nda; birinciliği elde eden esere 60 bin TL, ikinciye 50 bin TL, üçüncüye 40 bin TL ve mansiyonların her birine 10 bin TL para ödülü verilecek. Bu yılki teması “FİLİSTİN” olarak belirlenen yarışmada; günümüzde Gazze özelinde bütün Filistin halkına reva görülen zulme ve insanlık âleminin bu zulme ses vermesine dikkat çekip, sanatçı bakışıyla resim sanatının evrensel dilinin kullanılması ve böylece ortaya çıkacak eserlerle tarihe not düşülmesi hedeflenmektedir. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri düzenlenecek bir törenle verilecek. Ödül alan ve sergiye değer görülen eserler, Ümraniye Belediyesi tarafından çeşitli mekânlarda sergilenecek. Yarışmaya başvurular 28 Haziran 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.

Resim yarışması şartnamesi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:

“SERBEST” Temalı Hikâye Yarışması

Hikâye alanında önemli bir marka haline gelen ‘Geleneksel Hikâye Yarışması’ bu yıl 20. kez yeni yeteneklere kapı aralayacak. Yurt içi ve yurt dışından önemli oranda katılımın gerçekleştiği hikâye yarışması bu yıl yine “SERBEST” temalı olacak. Yarışmada birinciye 50 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye 30 bin TL ve mansiyonların her birine 7 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacak. Hikâye yarışması için son başvuru tarihi 24 Mayıs 2024 Cuma günü (mesai bitimine kadar) olacak.

Hikaye yarışmasına katılmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:

“FİLİSTİN” Konulu Şiir Yarışması

Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl 20.sini düzenleyeceği diğer bir yarışma ise ‘Geleneksel Şiir Yarışması’ olacak. Konusu “FİLİSTİN” olarak belirlenen şiir yarışmasında, birinciliği elde eden esere 40 bin TL, ikincilik alan esere 30 bin TL, üçüncülük alan esere 20 bin TL ve mansiyonların her birine de 5 bin TL para ödülü verilecek. Şiir yarışmalarında dereceye giren eserler, önceki yıllarda olduğu gibi kitaplaştırılacak. Şiir yarışması başvurular 24 Mayıs 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.

Şiir yarışmasına katılmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:

“Kültür ve sanat etkinliklerinin seviyesini her zaman daha yükseğe çıkarmaya çalışıyoruz”

Bu sene 20.si düzenlenen Ümraniye Belediyesi Resim, Hikâye ve şiir Yarışmaları hakkında konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, yetenek sahibi kişileri sanat ve edebiyata teşvik eden bu yarışmalarla belediye olarak önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiklerini belirtti. Başkan İsmet Yıldırım konuşmasında şunları vurguladı, “Ümraniye Belediyesi Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları uluslararası katılımlı olup yerli ve yabancı Türkçe yazan herkese açıktır. Yönetim olarak ülkemizin ve dünyanın içinde gündeminde yer alan konuları ele almaya gayret gösteriyoruz. Bu yüzden bu yılki resim ve şiir konularını, FİLİSTİN olarak belirledik. Çok zor şartlar altında hayatlarını idame etmeye çalışan Gazzeli kardeşlerimizin maruz kaldığı zulmü, sanatın güçlü diliyle duyurmayı, böylece yaşayan nesiller üzerinde bir bilinç geliştirmeyi hedefledik. Kültür ve sanata verilen desteğin tüm toplum üzerinde meydana getireceği olumlu etkinin farkında olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Toplumlar milli hedeflerin motivasyonu ile gelişirler. Bizler bunun bilincinde olarak kültür ve sanat etkinliklerinin seviyesini her zaman daha yükseğe çıkarmaya çalışıyoruz. Son olarak, yarışmalarımızın bu yıl da büyük bir ilgi uyandıracağına inanıyor; şimdiden tüm katılımcılara başarılar diliyorum”

Yarışmalara 81 Bin’i Aşkın Eser Gönderildi

Yurt içi ve yurt dışından katılımların olduğu ve 20 yıldır aralıksız devam eden yarışmalar; hikâye, resim ve şiir alanlarında bu güne kadar toplamda 100 bine yakın eser gönderildi. Bu yarışmalar sonucunda 19 şiir kitabı, 34 hikâye kitabı ve 19 resim kataloğu yayımlanıp edebiyat ve sanat dünyasına armağan edildi.

Reklamı Geç