Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE ESNAF ODASI’NDA 2. ÖZDİL DÖNEMİ BAŞLADI..

Son bir aydır Ümraniye’nin

Son bir aydır Ümraniye’nin gündemini meşgul eden Esnaf Odası seçimleri nihayet yapıldı. Haldun Alagaş Spor Salonu’nda gergin bir havada geçen kongre centilmence tamamlandı. Mevcut Başkan Mehmet Özdil 706 oyla, rakibi Mustafa Birol Kalyoncu’nun aldığı 160 oya büyük fark atarken genel kurula eski başkan Bayram Çavuşoğlu ile yapılan atışmalar damgasını vurdu.

Süren mahkemeler konusu, mülkler tartışması, bütçe zararları ve belgelerin havada uçuştuğu Ümraniye Esnaf Odası kongresinin divan başkanlığını İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz yaparken katılımın geçen 4 yıl önceki kongreye göre düşük olduğu gözlerden kaçmadı. 4 yıl önce 680 oy alan Mehmet Özdil’in aradan geçen 4 yıl ve yaklaşık 1.800 yeni üyeye rağmen 707 oy alması esnafın kongreye katılımının düştüğünü gözler önüne serdi. Aynı şekilde geçen kongreyi kaybeden Bayram Çavuşoğlu ekibinin de esnaf nazarında büyük kayıp yaşadığı bu kongre ile perçinlenmiş oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan genel kurulda gündem maddelerinin büyük bölümü oy birliği ile kabul edilirken birkaç madde ise sadece Bayram Çavuşoğlu’nun ret oyu vermesi sonucu oyçokluğu ile geçti. Maddeler üzerine sık sık söz alan Oda eski başkanı Bayram Çavuşoğlu, kendisinden sonraki 4 yılda tek bir çivi dahi çakılmadığını söyledi. Çavuşoğlu’nun özellikle süren mülkler davası ve diğer konulardaki açıklamaları ise esnaftan büyük tepki aldı. Başkan ve yönetim kurulları seçimi ise iki liste ile yapıldı. Mevcut Başkan Mehmet Özdil ve yönetimi beyaz liste ile temsil edilirken rakibi Mustafa Birol Kalyoncu ve ekibi sarı liste ile yarışa katıldı. Adayların konuşmasında ise ilk söz Kalyoncu’ya verildi.

Konuşmasına Başkan Özdil’in çıktığı bir Tv. programında şahsına ve ekibine FETÖ’cü suçlaması yaptığını hatırlatarak başlayan Kalyoncu, “Bu alçakça ve ağır bir ithamdır. Ne şahsımın ne de ekibimin böyle bir bağı olmaz, olamaz” dedi. Haklarında açılan davaların bitmediğini, yaptıkları itiraz üzerine istinaf mahkemelerinde sürdüğünü kaydeden Kalyoncu, “Camiye yardım yapmak suçsa evet ben ve ekibim bu suçu işlemeye devam edeceğiz” dedi.

Göreve seçilmesi halinde; akil insanlar heyeti, burslar, esnaf lokali, kan veri bantı, kreş, anaokulu ve sosyal tesis gibi yapmayı planladıkları projelerini de tek tek sayan Kalyoncu, Esnaf Vakfı ile Esnaf Odası’nı birleştirme sözünü yineledi ve bu sayede mülkler sorununa kökten çözüm getireceklerini kaydetti. Özdil hakkında “iş statüsünde sigortasını odaya ödeterek emekli olmuş bir başkan” diyen Kalyoncu; “İşçi patrona başkanlık yapamaz” dedi.

Ümraniye Esnaf Odası’nın Türkiye’nin birinci esnaf odası olduğunu kaydeden Mehmet Özdil de yaptığı konuşmasında, Oda’nın son 3 yılda zarar ettiğini doğruladı ve gerekçe olarak da mülklerin geri alınması için başlattıkları ve süren hukuk davalarına yapılan masrafları gösterdi. İddia edildiği gibi kendisine 8 milyon lira bütçe bırakılmadığını anlatan Özdil, “560 bin lira devir doğrudur fakat 8 milyon lira civarındaki alacak hesabı kendilerinin tam 28 yıl boyunca tahsil edemedikleri bir paradır ve bize geçmiş gösteriyorlar. Neden siz bu parayı 28 yılda tahsil edemediniz. Kaldı ki bunların kanun bilgileri de yok. Zaten üzerinden 5 yıl geçen alacak hesabı zaman aşımından kapanıyor haberleri yok” dedi.

Esnaf Vakfı’na yok pahasına aktarılan mülkler için başlattıkları hukuk mücadelesinin yerel mahkemede 10’ar ay hapis cezası ile tamamlandığını ancak hem kendilerinin hem de karşı tarafın yaptığı itiraz üzerine davanın istinaf mahkemesinde devam ettiğini ifade eden Özdil; “Esnafın malı mülkü olan bu yerlerin tamamını istiyoruz ve bu yerleri eninde sonunda hukuk yoluyla alıp esnafımızın hizmetine sunacağız. Bundan kaçarınız, kurtuluşunuz yok. Yeter artık düşün bu esnafın yakasından. Esnafın malını mülkünü paşa paşa vereceksiniz” dedi.

Bayram Çavuşoğlu hakkında açılmış rüşvet davasına da değinen Özdil; “Bunları biz değil devletin yetkili organları söylüyor ve davaları açıyor. Burası er meydanı esnafın yüzüne bakacak haliniz yok çıkmış hala konuşuyorsunuz” dedi. Çavuşoğlu’nun görev yaptığı süre boyunca maaş almadığını yalanlayan Özdil, “İşte belgesi burada. Her ay tıkır tıkır almışsınız ve makbuzları imzalamışsınız” dedi.  Konuşmasının sonunda kendisinin işçi statüsündeki sigortasını odaya ödettirmesini doğrulayan Özdil, “Biz bu durumu ilgili kurum SGK’ya sorduk onlar burada bir sakınca olmadığını söylediler. Söz veriyorum ben bu sigorta bedelini cebimden Oda bütçesine ödeyerek kapatacağım, siz de Oda’ya ait mülkleri geri vereceğinize söz veriyor musunuz” diye sordu.

Her iki adayın listelerinde yer alan isimlerin sahnede esnafı selamlamasının ardından seçimlere geçildi. Akşam 17.00 itibarı ile açılan sandıklardan 706 oy alan mevcut başkan Mehmet Özdil, ikinci 4 yıllık dönem için güven tazeledi. Mustafa Birol Kalyoncu ise 160 oyda kaldı. Centilmence bir final yapan Başkan Özdil, Kalyoncu ile sahnede tokalaştı ve kendisine söz hakkı verdi. Bu kongrenin kendisi için bir başlangıç olduğunu kaydeden Kalyoncu, 4 yıl sonra aynı salonda yeniden karşılaşmak üzere randevulaşırken Mehmet Özdil de, “Seçim sürecinde kırmış ya da üzmüş olabileceğimiz kişiler olmuş olabilir hepsinden haklarını helal etmesini istiyorum. Yeni dönemde daha güzel işler yapmak ve daha başarılı projeler hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç